אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלומברג: משרד התקשורת יאפשר השבוע למאסק להפעיל את סטארלינק באזור אלון מאסק | צילום: Slaven Vlasic/Getty Images

בלומברג: משרד התקשורת יאפשר השבוע למאסק להפעיל את סטארלינק באזור

לפי הדיווח שירותי האינטרנט של החברה האמריקאית ינתנו בתחילה רק לגופים רשמיים ישראלים, כאשר במקביל הסכימה החברה של מאסק שלא להפעיל את התקשורת הלוויינית של החברה ברצועת עזה - ללא אישור מממשלת ישראל

09.01.2024, 12:05 | עדיאל איתן מוסטקי

בלומברג מדווח כי שר התקשורת שלמה קרעי יודיע שיאפשר לחברת התקשורת הלווינית סטארלינק - בבעלות אלון מאסק להתחיל לפעול בארץ. ההודעה, כך על פי הדיווח, מתוכננת למהלך השבוע הקרוב. ההתקדמות במשא ומתן שמתקיים בחודשים האחרונים התאפשרה לאחר שהחברה האמריקאית הסכימה שלא להפעיל את התקשורת הלוויינית של החברה ברצועת עזה, ללא אישור ממשלת ישראל.

לסטארלינק מעל 5,000 לווינים קטנים במסלול נמוך המספקים שירותי אינטרנט לוויני בעשרות מדינות ברחבי העולם, שיכולים להיות מענה לצורכי תקשורת בעתות חירום. באוקטובר הודיע מאסק, אחד האנשים העשירים בעולם, ברשת החברתית X שבבעלותו (לשעבר טוויטר) שבכוונתו לאפשר לארגונים הומניטאריים בעזה להשתמש ברשת הלווינית של החברה. שר התקשורת שלמה קרעי הגיב למאסק בכך שהודיע על ניתוק הקשר עם החברה.

לפני כחודש וחצי ביקר מאסק בכפר עזה, יחד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. עם הביקור הודיע קרעי שמשרד התקשורת הגיע להסכמות עם החברה לפיהן הפעלת הרשת הלווינית של סטארלינק תפעל ברצועת עזה באישור הממשלה בלבד.

השימוש בתקשורת לווינית הכרחי למקרי חירום, בעיקר עם נפילת התקשורת הסלולרית ופגיעה נרחבת בתשתיות תקשורת. כך למשל, לוויני החברה משמשים את אוקראינה במלחמה מול רוסיה, לאחר הרס תשתיות תקשורת רבות על ידי הרוסים. ב-7 באוקטובר נותקו ברחבי העוטף עשרות אתרי תקשורת. מתוך כ-113 אתרי סלולר במרחק של עד 10 ק"מ מהרצועה, נהרסו כ-50 אתרים.

מנכ"ל משרד התקשורת, מימון שמילה פנה לפני כחודשיים למנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר בבקשה לאשר תקציב שיהיה מיועד לחיבור תשתיות התקשורת במקרי חירום, מתוכם כמה מיליוני שקלים להשקעה ברכישת מכשירי תקשורת לווינית. שמילה ביקש לרכוש מערכות תקשורת לווינית ליותר מ-200 יישובים בישראל. 87 מהיישובים בצפון, 46 בעוטף ו-92 יישובים ביהודה ושומרון. העלות של המערכות היא כ-2 מיליון שקל.

תגיות