אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזהה הזדמנות? לאחר קריסת המניה באחוזת בית, ורמוס חוזר לסיבוב שני בדנאל מימין: מנהל קרן הגידור נוקד רועי ורמוס ומנכ"ל קבוצת דנאל אילן ישראלי | צילומים: אוראל כהן, עידן גרוס

מזהה הזדמנות? לאחר קריסת המניה באחוזת בית, ורמוס חוזר לסיבוב שני בדנאל

דנאל, שמנייתה צללה ב־40% מתחילת השנה, תנפיק מניות בהיקף של 133 מיליון שקל לקרן הגידור נוקד, הפניקס ורידינג קפיטל. נוקד, המנוהלת על ידי רועי ורמוס, שרשמה בסיבוב הקודם תשואה של 100% על ההשקעה בדנאל, תוביל את ההנפקה הנוכחית

20.09.2022, 06:12 | אלמוג עזר

מניית חברת כוח האדם והסיעוד דנאל זרחה אתמול בירוק בוהק. את יום המסחר בבורסת ת"א סיימה בזינוק של 16.5%. מדובר בעלייה היומית הגדולה ביותר של החברה בחמש השנים האחרונות. העלייה הזו מיקמה את דנאל בראש העולות במדד ת"א־125. זאת בעת שהתקופה האחרונה לא מאירה פנים למניה של החברה, שגם אחרי הזינוק הנחשולי עדיין מציגה ירידה של כ־40% מתחילת השנה ונסחרת כעת בשווי שוק של 2.1 מיליארד שקל. מדובר בשווי שוק שרחוק בכ־2 מיליארד שקל מהשיא שאליו הגיעה בפברואר האחרון.

הסיבה לזינוק נעוצה בהקצאה פרטית שעליה דיווחה החברה אתמול. דנאל, שבראשה עומד המנכ"ל אילן ישראלי, תנפיק מניות בהיקף של 133 מיליון שקל - שיהוו לאחר הקצאתן 7% ממניות החברה - לקרן הגידור נוקד שבראשה עומדים רועי ורמוס, שלומי ברכה ושי יצחקי, חברת הביטוח הפניקס וקרן הגידור רידינג קפיטל. נוקד היא הגורם המוביל בהנפקה והיא תרכוש מניות ב־80 מיליון שקל. הפניקס תרכוש מניות ב־50 מיליון שקל, ואילו רידינג קפיטל תרכוש מניות ב־3 מיליון שקל.

המשקיעים הגיבו בנלהבות: ההנפקה תתבצע לפי מחיר של 348.9 שקל למניה — פרמיה של 2% בלבד על המחיר בסוף יום המסחר הקודם (342.5 שקל). לאחר הזינוק, מניית דנאל נסחרת במחיר של 399 שקל - מה שמעיד על כך שהמשקיעים רואים בצעד של נוקד והפניקס הבעת אמון משמעותית בשוק, שלה הם מייחסים ערך גבוה אף מהפרמיה שהסכימו לשלם עבור המניות של דנאל.

עבור הפניקס מדובר בהעמקת מערכת היחסים עם דנאל. הפניקס מחזיקה כבר היום, באמצעות הזרועות השונות שלה, כ־11.5% ממניות דנאל, והיא מהגופים המוסדיים הבולטים בחברה שנסחרת ללא גרעין שליטה (51% מוחזקים על ידי הציבור ו־40% על ידי גופים מוסדיים). לאחר ביצוע ההקצאה, הפניקס תעלה לאחזקה של כ־13.5% בדנאל - ותהפוך למוסדי השני בגודלו אחרי מגדל ביטוח שמחזיקה ב־14.1% ממניות החברה. בכל הנוגע לנוקד, מדובר בהבעת אמון מחודשת מצד אחת משתי קרנות הגידור הגדולות בישראל. עבור נוקד זהו סיבוב שני בדנאל, כשבראשון היא כבר יצרה לעצמה רווח תלת־ספרתי, והוא הסתיים עוד בטרם השלימה את הקריסה שלה.


הרומן של נוקד ודנאל,  הרומן של נוקד ודנאל הרומן של נוקד ודנאל,


נוקד תשחזר את ההצלחה? נוקד החזיקה במניות דנאל במשך תקופה לא קצרה מתחת לרדאר. במרץ 2020 — שיא משבר הקורונה, כשהשווקים רועדים — נוקד רכשה מניות דנאל ב־11.5 מיליון שקל, עלתה מאחזקה של 4.8% בחברה לאחזקה של 5.78% בדנאל, הפכה לבעלת עניין וכך הציבור התוודע לאחזקתה בחברה בפעם הראשונה. כמה ימים לאחר מכן הקרן כבר הגדילה את אחזקתה ל־7%. באותה העת שווי השוק של דנאל היה 1.33 מיליארד שקל. זו התבררה כהשקעה מוצלחת. דנאל חתמה את 2020 עם תוצאות כספיות חזקות, כשהרווח הנקי של החברה זינק בכ־53% והסתכם ב־120 מיליון שקל, והרווח התפעולי קפץ ב־63% לרמה של 184 מיליון שקל. המגמה הזו נמשכה לתוך 2021, שהיתה שנת שיא בשני הפרמטרים האלה: הרווח התפעולי הגיע ל־229 מיליון שקל ואילו הרווח הנקי הסתכם ב־174 מיליון שקל. התוצאות החזקות דחפו את דנאל לשווי שיא, שאליו הגיעה כאמור בפברואר השנה.

ואולם, מאותה הנקודה החלו חריקות בחברה. כאמור, מתחילת השנה איבדה המניה יותר מ־40%, גם אחרי הזינוק של אתמול. טרם הדיווח על העסקה מול נוקד, הפניקס, ורידינג קפיטל, שווי השוק של החברה הסתכם ב־1.85 מיליארד שקל — שפל של כשנתיים.

נוקד הספיקה למכור את המניות עוד קודם לכן, ובשוק יש מי שמייחסים למכירות שביצעה נוקד קרדיט בהידרדרות במניית החברה. במרץ האחרון מכרה נוקד בשתי פעימות את כל האחזקה שלה בדנאל, בהיקף כספי כולל של 154.4 מיליון שקל. ככל הידוע, נוקד רשמה תשואה של 100% לפחות על סיבוב ההשקעה הראשון שלה בדנאל.

הסנטימנט ישתנה? עם זאת, ועל אף הלחץ השלילי שמפעילות מכירות גדולות על מניות, קשה לייחס את כל המגמה השלילית במניית דנאל למכירות של נוקד. יש כמובן סיבות אחרות. בתחילת מאי מתו שלושה דיירים סיעודיים במעון בחולון ששייך לדנאל, בעקבות זיהום במזון. בדיקה שערכו רשויות הבריאות והרווחה הצביעה על ליקויים חמורים במטבח של המעון ובמבנה. לפי הבדיקה, הזיהום היה כתוצאה מבשר שלא טופל ונשמר כראוי. האירוע פגע קשות במוניטין של דנאל וריכז אליה תשומת לב ציבורית שלילית רבה. חודשיים בלבד לאחר מכן, חוסה בהוסטל של החברה מתה גם היא.

האירועים הובילו לחשש בקרב מוסדיים שמחזיקים במניות החברה ביחס להכנסותיה העתידיות. דנאל מספקת שירותי סיעוד באמצעות 35 סניפים בעיקר לזכאי ביטוח לאומי. החשש בקרב המוסדיים הוא שביטוח לאומי ישתמש בטרגדיות כדי להקשיח את התנאים מול דנאל במכרזים הבאים - מה שיוביל לכך שהמתחרות שלה יקבלו עדיפות.

מניית דנאל זינקה אתמול ב־16.5%. כלומר, המשקיעים מייחסים להשקעה של קרן נוקד והפניקס ערך גבוה יותר מהפרמיה (2%) שהסכימו לשלם עבור מניות החברה

החששות האלה לא נשארו בגדר תהיות. ברבעון השני של השנה הציגה דנאל רווח תפעולי של 49 מיליון שקל - נמוך מזה של שני הרבעונים שקדמו לו. הרווח הנקי הסתכם ב־31 מיליון שקל - הנמוך ביותר בארבעת הרבעונים האחרונים של דנאל. כעת ההנחה הרווחת בשוק היא שהרווחיות של החברה ספגה פגיעה נוספת, בעקבות הצורך שלה להגדיל את התקנים ואת כוח האדם במטרה למנוע אירועים נוספים שיוסיפו לפגיעה במוניטין שלה.

בשנתיים האחרונות ביצעה דנאל רכישות רבות שסייעו לה להגיע לאותו שווי שיא מדובר. החברה רכשה את רשת המרכזים הרפואיים עיניים לפי שווי של 400 מיליון שקל, את חברת שירותי הפונדקאות מנור תמורת 95 מיליון שקל, ואת אביב סיינטיפיק תמורת 22 מיליון דולר. עמי מנור, שמכר את רשת מרפאות עיניים לדנאל, העלה בראיון ל"כלכליסט" שורה של טענות כלפי איכות הניהול של דנאל את עיניים לאחר שהחברה עברה לידיה. לדבריו, "בדנאל יספרו לכם כי ההיחלשות ברווחי החברה היא תוצאה של המלחמה באוקראינה, אבל אני טוען שזה משום שהחברה לא יודעת לעבוד ומכיוון שההנהלה הנוכחית בקיפאונה נותנת למתחרים להשתלט על נתח השוק שלה". בדנאל הגיבו באותה עת כי "בדומה למקרים רבים של חברות משפחתיות, נראה כי קשה לעמי מנור להיפרד מהניהול השוטף, והוא בוחר בדרך של הפצת האשמות שווא, שאין ולא היתה להן אחיזה במציאות".

תגיות