טכנולוגיה, פיננסים וחדשות: ועידת כלכליסט בלונדון מתקרבת לקו הזינוק
Mind the Tech London 2022 תכלול סדרה של מפגשים ודיונים בנושאים המתמקדים בחדשנות וטכנולוגיה, קשרים עסקיים בין בריטניה לישראל, הזדמנויות השקעה ועוד. הוועידה תתקיים בין 22 ל-23 במרץ בתוך משבר בריאות עולמי שהשפיע באופן דרמטי על האקלים העסקי, ובזמן שבו בריטניה יצאה למסע חדש ומרגש בעקבות הברקזיט. מי ישתתף בוועידה?
ועידת Mind The Tech London, שתיערך בין 22 ל־23 במרץ, תפגיש את המשלחת הישראלית של יזמים, בכירים ומשקיעים בקהילת ההייטק הישראלית עם מנהלים ואנשי עסקים בכירים מקהילת העסקים של לונדון.
לתוכנית הוועידה ולהרשמה לחצו כאן
הוועידה של "כלכליסט" ובנק לאומי תיפתח באירוע קוקטייל חגיגי בקמדן האוס. המליאה המרכזית והמפגשים המיוחדים של השולחנות העגולים יתקיימו בוויקטוריה האוס, מהמבנים האיקוניים ביותר בלונדון. במסגרת משלחת ההייטק הישראלית לוועידה, כלכליסט מציע הצעה ייחודית למספר מצומצם של סטארטאפים בשלב גיוס A ומעלה שפועלים באחד מהוורטיקלים הבאים: Fintech, Cyber, E-Sport & Gaming, Data & AI, Retail & E-Commerce. החברות הנבחרות יזכו להצטרף למשלחת, יקבלו חשיפה בפלטפורמות כלכליסט ובמסגרת סיקור האירועים והתכנים, וייקחו חלק בשולחנות עגולים רלוונטיים עם בכירים מתעשיית ההייטק הבריטית והבינלאומית.
בין האירועים הייעודיים שייערכו עבור סטארטאפים ניתן למנות מפגש עם טדי שגיא, שולחן עגול עם מומחים מתחומים שונים של פירמת הייעוץ הבינלאומית מקינזי, מפגש שיוקדש לעולמות הגיימינג והמטאוורס בשיתוף Remagine ventures, שולחן מיוחד לחברות שרוצות להיכנס לשוק הבריטי בשיתוף לשכת המסחר ישראל בריטניה ולונדון & פרטנרס, מפגש אקסלוסיבי של VC Club בשיתוף ה-UK-ISRAEL TECH HUB ואירוע שיוקדש ליזמות נשית בשיתוף "יזמיות".
את המשלחת מובילים ראש עיריית ירושלים משה ליאון ונשיא ומנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן. אחד האורחים המרכזיים בוועידה יהיה איש העסקים הישראלי טדי שגיא. את הונו הראשוני עשה שגיא כשהקים והנפיק את חברת ההימורים המקוונים פלייטק. בשנים האחרונות התמקד שגיא בהשקעות בתחום הנדל"ן וההייטק, הוא רכש את מתחם קמדן מרקט בלונדון, והוביל מהלכי חידוש שהפכו אותו לאחת האטרקציות התיירותיות הפופולריות בעיר.
בוועידה ישתתפו:
- שלמה קרמר, מאבות הסייבר הישראלי. קרמר הוא ממייסדי צ'ק פוינט החלוצית, אימפרבה שנמכרה ב־2.1 מיליארד דולר וקייטו נטוורקס, ששווייה הוערך בשנה שעברה ב־2.5 מיליארד דולר. החברה פיתחה רשת מבוססת ענן המאפשרת תקשורת ארגונית מאובטחת ומהירה, המחברת את כל קצוות הרשת הארגונית — אתרים פיזיים, משאבי ענן ומשתמשים מרוחקים. השירות שאותו מספקת החברה מאפשר לארגונים להחליף מספר רב של מוצרי תקשורת ואבטחת מידע פיזיים דרך שירות הענן הגלובלי שלה.
- ראג'ש אגרוואל (Rajesh Agrawal) הוא סגן ראש עיריית לונדון לעסקים שיהיה בין הדוברים בערב הפתיחה של ועידת כלכליסט בלונדון. ראג'ש, יליד הודו, עבר ללונדון בשנת 2001 והחל את דרכו כיזם שהקים את RationalFX ,ו- Xendpay, שתיהן חברות המשתמשות בטכנולוגיה כדי להפחית את העלות של העברת כספים בינלאומית עבור עסקים ואנשים פרטיים. כסגן ראש העיר ראג'ש שואף להיות קול חזק עבור הקהילה העסקית של לונדון, לקדם צמיחה, ולהבטיח שהבירה תישאר המקום הפתוח והאטרקטיבי ביותר לעשות בו עסקים בעולם.
- סטיוארט מקגווייר ראש תחום אסטרטגיה ופיתוח תאגידי ב-Ocado רשת הסופרמרקטים המקוונים המוביל בבריטניה, שנמצאת בשותפות עם ענקית הקמעונאות הבריטית מרקס & ספנסר. אוקאדו, מחלוצות הקמעונאיות אונליין בבריטניה, שכבר מכרה את טכנולוגיית האוטומציה שלו לסופרמרקטים מסביב לעולם, מפתחת את רוב הטכנולוגיות שלה in-house ממחסנים אוטומטיים ורובוטים, מערכות גילוי הונאות מבוססות למידה ממוחשבת, מערכות חיזוי וניתוב ועד אלגוריתמים שעושים אופטימיזציה לכל תהליך ההזמנה והמשלוח.
- דניאל לאון הוא מייסד משותף של חברת הקריפטו הישראלית אמריקאית, צלזיוס, שבאוקטובר האחרון הכריזה על גיוס ענק של מגיסת 400 מיליון דולר לפי שווי של 3 מיליארד, זאת פחות מארבע שנים מהקמתה. בוועידת לונדון, יספר לאון, כיצד אנשים רגילים יכולים לנצל את הכוח של הקריפטו כדי לעזור לעולם, ואיך כל זה קשור למלחמה באוקראינה, המממנת את המאבק שלה נגד רוסיה באמצעות ביטקוין ו-NFT.
- שלי הוד מויאל, יזמת של פלטפורמת השקעות ההון סיכון iAngels. הקרן, שהוקמה ב-2016, מציעה פלטפורמת השקעות מקוונת בסטארטאפים, המאפשרת למשקיעים ברחבי העולם להשיג גישה בלעדית לחברות טכנולוגיה הנמצאות בשלבי השקעה מוקדמים בישראל. בשנה שעברה השלימה iAngels את גיוס הקרן המוסדית הראשונה שלה של 55.5 מיליון דולר. מתוך סכום הגיוס, 25 מיליון דולר יגיעו מקרן EIF האירופית שפועלת במסגרת תוכנית HORIZON 2020 של האיחוד האירופי לעידוד מחקר וחדשנות.
- גיא פודחרני, מייסד ונשיא חברת אבטחת הענן SNYK. פודחרני מוביל חברה שגייסה בשנה שעברה לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר. החברה, שהוקמה ב־2015 על ידי קבוצת יוצאי 8200, פועלת בשוק האבטחה לאפליקציות ענן, שנחשב לאחד החמים ביותר היום, ומפתחת מוצר המאתר ומתקן פרצות וחולשות על פני פלטפורמות של קוד פתוח. עם הגיוס הנוכחי מגיע היקף הגיוסים של לכמיליארד דולר, כשאת האחרון הובילו טייגר גלובל וקרן סאנדס קפיטל.
- אנדרי ברסובניו, שותף ב־Accel שמתמקד בתחומי התוכנה הארגונית והקריפטו. ברסובניו, בוגר פרינסטון ובית הספר לעסקים של הרווארד, הוביל השקעות של קרן ההון סיכון בחברות כמו JobToday, Sky Mavis ו־Nansen.
- אסף כוחן, עד לאחרונה מפקד 8200, הוביל את היחידה שהפכה לשם נרדף ליצואנית של המוחות הגדולים של הייטק הישראלי. היחידה, שנחשבת לאחת הטובות בתחומה עם יכולות שמתחרות במקבילתה האמריקאית NSA, הולידה כמה מהיזמים וחברות הסייבר הבולטים בישראל.
- אנדי ניומן, סגן נשיא ב־BT Security, חטיבת אבטחת המידע של ענקית הטלקום הבריטית BT, יגיע לוועידה לשיחה משותפת עם גל רימון, מייסד ומנכ"ל Centrical. החברה פיתחה מערכת שמתמקדת בשיפור הביצועים של עובדים במערכי מכירות ובמוקדי שירות. הפלטפורמה מספקת לעובד הדרכה מותאמת אישית ומנווטת אותו לביצוע משימותיו, מגדירה לו יעדים, עוקבת בזמן אמת אחר ביצועיו, מזהה נקודות חולשה בביצוע המשימות ומנתבת אליו הדרכה ממוקדת.
- היזמת הסדרתית אמה סינקלייר שהיא הצעירה ביותר שהנפיקה בבורסת לונדון, בגיל 29. סינקלייר היא מנכ"לית EnterpriseAlumni. המערכת שפיתחה החברה משמשת למתן פתרונות בתחום ניהול ההון האנושי על ידי שימוש בביג דאטה והענן. המערכת של החברה מתייחסת לעובדים לשעבר של חברות כאל בוגרים בדומה לאוניברסיטאות, ומעודדת עובדים לשעבר להצטרף לרשת באמצעות תמריצים והתחייבות לספק להם הצעות עבודה. סינקלייר, שאוחזת בתואר אבירות של כבוד מהמלכה עבור פועלה בתחום היזמות, מונתה לאחרונה למנטורית העסקים והחדשנות הראשונה של הארגון הבינלאומי UNICEF.
- אריאל כהן, מייסד ומנכ"ל TripActions. החברה, ששווייה מוערך ב־7.25 מיליארד דולר, פיתחה פלטפורמה לתכנון נסיעות עסקיות. ארגונים רבים משתמשים בפלטפורמה של טריפאקשנס לתכנון נסיעות העובדים שלהם, בהם ליפט, דרופבוקס ועוד. הטכנולוגיה של החברה נועדה לעזור לעובדים שנאלצים לבזבז הרבה זמן לתכנן את מסלולי הנסיעות שלהם בעולם באמצעות הכלים הארגונים המיושנים או שהם נוטשים אותם לטובת אתרים חיצוניים ובכך הארגון נפגע מחוסר מידע.
- פול טיילור, מייסד ומנכ"ל Thought Machine. טיילור עומד בראש אחת מחברות הפינטק המובילות בבריטניה שגייסה עד היום למעלה מ־400 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר. החברה מפתחת פלטפורמת בנקאות קמעונאית שניתנת להתאמה בקלות לשימוש של כל בנק, ומאפשרת לבנקים להציע ללקוחותיהם שירותים מבוססי ענן מתקדמים ומאובטחים.
- שחר ביאליק, מייסד Curve הבריטית. החברה פיתחה טכנולוגיה שמאחדת את כל אמצעי התשלום לכרטיס אשראי חכם המחובר לאפליקציית מובייל ומאפשרת תשלומים בכל מקום בעולם. הפלטפורמה של Curve מאפשרת למשתמשים לחבר את כל חשבונות הבנק והכרטיסים הקיימים שלהם למערכת אחת, ובעוד ההרשמה לשירות חינמית, היא גובה עמלת המרה בגובה של 1% מתשלומים שמתבצעים בחו"ל.
- איזבל פאגמן, מנהלת תחום המכירות הפרטיות באירופה של בית המכירות סותבי'ס. פאגמן, מומחית באמנות מודרנית, תסביר בוועידה איך הפך ה־NFT, עד לפני שנה פיתוח טכנולוגי נישתי, לאחד הדברים החמים בעולם האמנות שמייצר מכירות שיכולות להגיע לעשרות מיליוני דולרים ליצירה.
- אסף כהן, מנכ"ל משותף של חברת הפינטק Pay.com. החברה, שפועלת מלונדון ומישראל, מספקת שירותי תשלומים וסליקה מהירים לעסקים גדולים וקטנים כאחד, בדגש על צמצום מספר המתווכים והגופים שעסק צריך לעבוד מולם על מנת לקבל תשלומים מלקוחות.
- אומרה אקראם, מנהלת האסטרטגיה והחדשנות של בורסת לונדון (LSEG). בורסת לונדון היא השלישית בגודלה בעולם ואחד המוקדים החשובים לחברות שמעוניינות לבצע הנפקות, שעמן נמנו עבר גם לא מעט חברות ישראליות. נכון להיום רשומות בבורסה כ־2,300 חברות ובראשון שמות כמו יוניליוור, HSBC, BP, בארברי ומארקס & ספנסר.
- אשר בנט, מייסד החברה הבריטית Tevva Electric Trucks ואחיו הבכור של ראש הממשלה נפתלי בנט. החברה שהקים מפתחת משאיות תובלה חשמליות בייצור המוני. משאית של החברה שוקלת 7.5 טונות ותיוצר באזור לונדון. המשאית, שתשווק לגופים קמעונאיים באירופה, מסוגלת לנסוע בכוח חשמל בלבד לטווח של עד 250 ק"מ, ולאחר מכן להסתייע בגנרטור פנימי שמאריך את טווח הנסיעה ל־500 ק"מ.
- אור לנצ'נר, מנכ"ל Bright Data. המערכת של החברה מסייעת לחברות לאסוף מידע מסחרי מהרשת. אתרי אינטרנט כיום מותאמים אישית כך שגולש אחד לא יראה את אותה פרסומת ואותו מחיר לטיסה או למוצר שיראה גולש אחר. המוצר של ברייט דאטה מאפשר ללקוחות לראות את האינטרנט באיזו דרך שהמשתמש יבחרו. למשל, חברות שמוכרות טלפונים סלולריים ורוצות לברר את המחיר של אייפון באתר מסוים של המתחרים יכולות להשתמש במוצר על מנת לראות את המחיר.
- קורט צזר, מייסד רשת מסעדות היוקרה הבינלאומית Chotto Matte, ישוחח עם אשחר בן שטרית, מייסד משותף ומנכ"ל Redefine Meat, שמייצרת בשר מודפס מהצומח, על האופן שבו תחליפי הבשר המודרניים משנים את עולם המסעדנות ואת חוויית אכילת הבשר.
- איזי וידרה, מייסד קרן ההון סיכון Remagine Ventures, שהשקיעה בחברות כמו Minute Media, Toya ו־Sneaky Panda, ינחה דיון בהשתתפות סרג' למונד, מנהל תוכנית הסטארט־אפים הגלובלית של ענקית הטכנולוגיה Nvidia, וג'יי ג'ובס, מנהל תוכנית הסטארט־אפים של ענקית הייעוץ מקינזי, על חלקם של הסטארט־אפים בפיתוח הדור הבא של האינטרנט ועל האופן שבו ניתן באמצעות עולמות וירטואליים וטכנולוגיות מטאוורס לתת מענה לסוגיות המשמעותיות ביותר שניצבות בפני האנושות: משבר האקלים, רפואה, רכב אוטונומי ועוד.
- ליאור שיף, מייסד חברת הגיימינג Tripledot Studio, שגייסה בחודש עבר 116 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר בסבב B. לטריפלדוט פורטפוליו רחב של משחקים, כדוגמת Solitaire, Woodoku ו־Blackjack. החברה נוסדה ב־2017, צמחה במהירות והגיעה לקצב מכירות של יותר מ־100 מיליון דולר ולרווחיות בתחילת 2021.
- רוני זהבי, מייסד ומנכ"ל HiBob. הייבוב הוקמה כחברה בריטית עם משרד פיתוח ישראלי. היא פיתחה מערכת מבוססת ענן למנהלי משאבי אנוש בחברות קטנות ובינוניות, שמאפשרת להם לנהל מאגר נתונים נרחב על העובדים, לנהל את החוזים והמסמכים שלהם וכן את תוכניות האופציות, העמלות והבונוסים לאנשי מכירות, ניהול משכורות, חופשות והטבות. מה שמבדל אותה מחברות דומות הוא מערכת נוספת לניהול הביטוחים של העובדים המסופקים מטעם מקום העבודה, כמו ביטוח פנסיוני או ביטוח בריאות.
- דאבור הבל, שותף מנהל בקרן ההון סיכון הגלובלית Eight Roads ומנהל פעילות הקרן באירופה שגייסה לאחרונה 450 מיליון דולר לקרן הרביעית שלה להשקעה בסטארט־אפים ישראליים ואירופיים. הקרן מתכננת להשקיע בכ־20 חברות סטארט־אפ ישראליות בשלבי צמיחה במגוון תחומים, ובכלל זה חברות SaaS, פינטק, Healthcare, חברות B2C ועוד. לאחרונה השתתפה Eight Roads בסבבי גיוס של סטארט־אפים ישראליים מובילים, ובכלל זה הובילה את הסבב של וולנט, Gloat, Fireblocks, Appsflyer.
- בן לאנגוורת'י, שותף מנהל בכיר ב־Centerbridge Partners, קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית ובעלת השליטה בהפניקס שעד כה לא נחשף בתקשורת הישראלית.
- מתיוס ריגאס, מנכ"ל Energean, שעוסקת בפיתוח משאבי גז טבעי ונפט באגן המזרחי של הים התיכון ובים הצפוני. פרויקט הדגל של החברה הוא שדה הגז כריש, אשר יפותח באמצעות אסדת טיפול צפה.
- דוד צרויה מנכ"ל Plus500 - קבוצת פינטק גלובלית, המספקת פתרונות ומוצרים פיננסים, מפתחת ומפעילה פלטפורמות מסחר הפעילות בלמעלה מ-50 מדינות. החברה, שנסחרת בבורסת לונדון, רכשה בשנת 2021 את החברות Cunningham Commodities ו-Cunningham Trading Systems, המאפשרות מסחר בחוזים עתידים ובאופציות על חוזים עתידיים. בנוסף, השנה השיקה הקבוצה את 'Plus500 Invest', פלטפורמה למסחר במניות ותעודות סל.
- היזמת סאשה סלסטיין־און שמנסה לפתור את אחת הבעיות הסביבתיות המהותיות של העולם המערבי: בזבוז מזון. היא עושה את זה באמצעות החברה שהקימה, Olio, שמפתחת אפליקציה לשיתוף מזון. האפליקציה מחברת בין גופים או פרטים עם עודפי מזון לאלו שמעוניינים לצרוך אותו. בשנה שעברה השלימה החברה גיוס של 43 מיליון דולר בהובלת VNV Global.
- איילון גרפונקל, מנכ"ל Labtech, חברת אחזקות הנדל"ן שבשליטת טדי שגיא. החברה מרכזת את כל פעילות הנדל"ן של קבוצת שגיא בלונדון ואת מרבית הנדל"ן שרכשה הקבוצה בשנים האחרונות. היא משלבת בין ניהול ותפעול פעילות של מתחמי קניות ותרבות, ניהול בנייני משרדים ורשת של מתחמי עבודה משותפים (תחת המותג LABS), ניהול מתחמי אירועים, ותפעול מערך דירות למגורים ולאירוח. פורטפוליו הנכסים הכולל של החברה מוערך ביותר מ־3 מיליארד ליש"ט.
- גיא כספי, מייסד ומנכ"ל חברת הסייבר הישראלית Deep Instinct. פתרון האבטחה של דיפ אינסטינקט משתמש בבינה מלאכותית וטכנולוגיית למידה עמוקה כדי ליצור פתרון הגנה אקטיבי, שנמצא על המכשירים עצמם ומגן כנגד איומי יום אפס והתקפות סייבר מתקדמות. המערכת מסוגלת להציע חיזוי, זיהוי ומניעת התקפות.
- משה סלפין, סמנכ"ל הטכנולוגיות הראשי של פינארו (לשעבר קרדורקס), שהכריזה בשבוע שעבר על אקזיט מרשים עם מכירתה ל־Shift4 תמורת 575 מיליון דולר. החברה, שמציעה פתרון לביטולן של עסקאות קנייה מקוונות על ידי הבנק הסולק, נמכרה לחברת הסליקה האמריקאית, שבראשה עומד ג'ארד אייזקמן, שותפו של אלון מאסק במיזם SpaceX.
- היזמת הצעירה מאי פיאמנטה, בת 21, הקימה את Vee. החברה מספקת לארגונים מערכת חכמה שדרכה ניתן לנהל עשייה חברתית של הארגון. הטכנולוגיה של Vee מחברת בין חברות וארגונים שמעוניינים להתגייס למען הקהילה לבין פעילויות התנדבותיות ומאפשרת לנהל מרחוק את כל הפעילות, כולל לוגיסטיקה, תיאומים, חלוקה לצוותים ומשובים וכל זאת באופן אוטומטי.
את השותפים של "כלכליסט" בוועידה ייצגו בין השאר: שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל לאומי, ראש החטיבה המסחרית בבנק ויו"ר פפר, שמוביל את הפעילות העסקית של הבנק וכן את בנקאות המובייל שלו; נתנאל איזק, מנכ"ל משרד ירושלים ומורשת; חיים שני, שותף כללי ב־ Israel Growth Partners ויו"ר UK Israel Tech Hub; תימור ארבל־סדרס, מנכ"לית לאומיטק; הילה אוביל ברנר, מנהלת תוכנית האקסלרטור של בנק ברקליס ו־Techstars בישראל ומייסדת הארגון ״יזמיות״; אלינור הוניגשטיין, מנהלת הפעילות בבריטניה שלUK Israel Tech Hub ; עידו ביגר, סמנכ"ל הדאטה של אל על; ד"ר מושיאל ביטון, מנכ"ל ומייסד Addionics; חנה הרשטיק זיכל, היועצת המשפטית של חברת המים הלאומית מקורות; ג'ניה ביילין, סמנכ"ל תפעול ומנהל הפעילות של טריגו בלונדון; אניטה לביאנט, נשיאת לשכת המסחר ישראל-בריטניה.