אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכשרה התחדשות עקפה את התנגדות המוסדיים ושדרגה את מדיניות התגמול דניאל נמרודי. יהנה מהתנאים החדשים | צילום: רובי קסטרו

הכשרה התחדשות עקפה את התנגדות המוסדיים ושדרגה את מדיניות התגמול

חברת ההתחדשות עירונית הסבירה שמאפייניה דומים לאלו של סטארט-אפ ושביצועיה מרשימים, בזמן שהפסידה 37 מיליון שקל ושבעלי המניות מחקו 64% מהשקעתם ב-12 החודשים האחרונים

01.03.2023, 06:50 | אמיר פרגר

"המוסדיים התנגדו כי הם לא הבינו שבתור חברת התחדשות עירונית יש לנו מאפיינים דומים לאלה של סטארט-אפ, ופספסו את הביצועים המרשימים שלנו". ברוח זו נימק דירקטוריון הכשרה התחדשות, זרוע ההתחדשות העירונית של הכשרת היישוב שבשליטת עופר נמרודי, את החלטתו לעקוף את התנגדות אספת בעלי המניות ולאשר בכל זאת את מדיניות התגמול של החברה.

בתחילת פברואר ביקשה הכשרה התחדשות מהאספה לאשר את מדיניות התגמול שלה שבמסגרתה ביקשה להעלות את תקרת שכרו החודשי של המנכ"ל מ-100 אלף שקל ל-130 אלף; להעלות את תקרת שכרם הקבוע של נושאי משרה הכפופים למנכ"ל מ-70 אלף שקל ל-91 אלף שקל; לאפשר לה להעניק להם מענק שנתי שמבוסס על שיקול דעת ולא על קריטריונים מדידים בתקרה של שש משכורות חודשיות; להעניק למנכ"ל ולנושאי משרה שהם בעלי השליטה או קרוביהם מענק מיוחד ללא הגבלת תקרה; ולקבוע מנגנון להאצת הבשלת האופציות שיקבלו נושאי המשרה. אך מכיוון שלאישור המדיניות נדרשה תמיכת רוב מקרב בעלי המניות שאינם בעלי השליטה או בעלי עניין אישי באישור המשתתפים בהצבעה, וכל אלה התנגדו לה, ההחלטה לא אושרה.

אולם בהכשרה התחדשות לא ויתרו על שדרוג התנאים ומימשו את הסמכות שהוענקה לדירקטוריון, שבראשו עומד עופר נמרודי, לעקוף את התנגדות האספה ולאשר את ההחלטה בכל זאת, בתנאי שקיים דיון וקבע שההחלטה היא לטובת החברה. וכך הוא עשה.

הדירקטוריון שהחליט על כך בפה אחד, כולל הדירקטורים החיצוניים אילן חורש ולימור בלדב, והדירקטור הבלתי תלוי גד זוהר, נימק את החלטתו בין השאר בכך שעמדתו עדיפה על פני זו של האספה מכיוון שיש לו היכרות טובה יותר עם החברה ועם השוק שבו היא פועלת; בכך שכבר הלך לקראת המוסדיים ועדכן את המדיניות עוד לפני האספה; ובכך ש"לא התאפשר לבעלי המניות המוסדיים להתייחס לחברה כחברה יזמית... בעלת מאפיינים דומים לאלה של חברת הזנק", וש: "המוסדיים לא העניקו את המשקל המתאים לביצועים המרשימים של החברה ולאופן התמודדותה עם האתגרים העומדים בפנייה". זאת, כשמדובר בחברת נדל"ן שעוסקת בתחום התחדשות העירונית, שהפסידה ב-2022 37 מיליון שקל, וששווי המניה שלה צנח ב-64% ב-12 החודשים האחרונים.

החברה החלה לפעול בתחום ההתחדשות העירונית ב-2016. נכון לסוף 2022 היה לה פרויקט אחד בהקמה, פרויקט בית ליסין בתל אביב, כשהשנה מתוכננת תחילת העבודות במספר פרויקטים נוספים ופרויקטים נוספים מצויים בשלבי קידום שונים.

מנכ"ל הכשרה התחדשות אלכס מריאש ורובם הכמעט מוחלט של נושאי המשרה בחברה מועסקים בפועל על ידי החברה האם הכשרת היישוב ולכן שדרוג התנאים אינו רלוונטי עבורם כיום. נושא המשרה היחיד שמועסק כיום ישירות על ידי הכשרה התחדשות ותנאי כהונתו הם בהתאם למדיניות התגמול שלה הוא דניאל נמרודי, בנו של עופר נמרודי, שמכהן כמנכ"ל החברה הבת, הישוב החדש. במידה שהכשרה התחדשות תרצה לשדרג בהמשך את תנאי כהונתו של דניאל בהתאם לעדכונים במדיניות התגמול, היא תצטרך לכנס שוב את אספת בעלי המניות ולזכות ברוב מקרב בעלי המניות שאינם בעלי עניין אישי באישור ההחלטה שישתתפו בהצבעה.

בשם דירקטוריון החברה נמסר בתגובה: "כל נימוקי החברה נדונו ופורטו בהרחבה בפרוטוקול ופורסמו לציבור במלואם".



תגיות