אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח פערי השכר במשרדים הממשלתיים: נשים עובדות פחות שעות עבודה מהבית | צילום: בלומברג

דו"ח פערי השכר במשרדים הממשלתיים: נשים עובדות פחות שעות

על פי הדו"ח של משרד האוצר, ברוב המקרים פערי השכר המגדריים עומדים על עד 10%, אולם נמצאו גם מקרים חריגים של 20%, כמו בקטגוריית מהנדסים במשרד הבריאות. בניתוח הנתונים נמצא כי רכיב השעות הוא משמעותי בקביעת הפערים. "אחת הסיבות לכך היא התפיסה לפיה הטיפול בתא המשפחתי עדיין מוטל בראש ובראשונה על נשים", כתבו באוצר

02.06.2022, 06:00 | עירית אבישר

משרד האוצר פרסם אתמול את דו"ח פערי השכר בקרב כ־30 אלף עובדי המשרדים הממשלתיים ב־2021. בניגוד לחברות במגזר העסקי, באוצר היו ברורים יותר בנוגע לחלוקה לקבוצות, וציינו את סוג התפקיד בכל קבוצה. ברוב המקרים פערי השכר עומדים על עד 10%, אולם נמצאו גם מקרים חריגים של 20%, כמו בקטגוריית מהנדסים במשרד הבריאות.

קרית הלאום בירושלים, צילום: אלכס קולומויסקי קרית הלאום בירושלים | צילום: אלכס קולומויסקי קרית הלאום בירושלים, צילום: אלכס קולומויסקי

משרד האוצר גם פרסם את "השורה התחתונה" בכל משרד ממשלתי, ללא חלוקה לסוגי משרות, וכאן הפער מתרחב ל־20%-15% בממוצע. במשרד הפנים הפער הוא לטובת הנשים ועומד על 14%, ולעומת זאת במשרד המדע התרבות והספורט עלות שכר הנשים עומדת על 71% בלבד מזו של גברים.

באוצר ניסו לבדוק מה גורם לפערי השכר בין גברים לנשים. בניתוח הנתונים נמצא כי רכיב השעות הוא משמעותי בקביעת הפערים. כך למשל גברים נוטים לעשות יותר שעות נוספות מנשים, והפער ברכיב זה בשכר עמד על 24%. גם בשעות העבודה הרגילות נמצא כי נשים עובדות בממוצע 5.6 שעות פחות לעומת גברים, ובסך הכל גברים עובדים בממוצע יותר מנשים בהיקף של 15 שעות בחודש.

עוד נמצא כי נשים מדווחות על יותר ימי מחלה ועל יותר מכפליים ימי מחלה לטיפול בילדים. "אנו עדים לכך שנשים מבצעות פחות עבודה נוספת ולכן פחות מתוגמלות בשכר. אחת הסיבות לכך היא התפיסה לפיה הטיפול בתא המשפחתי עדיין מוטל בראש ובראשונה על נשים", כתבו באוצר.

תגיות