אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלי ריגול? בארה"ב מחדשים את הקריאות להחרמת טיקטוק טיקטוק | צילום: בלומברג

כלי ריגול? בארה"ב מחדשים את הקריאות להחרמת טיקטוק

חבר ועדת הסחר הפדראלית ברנדן קאר דוחק באפל ובחברת האם של גוגל להסיר את האפליקציה הפופולארית מחנויות האפליקציות שלהן, זאת נוכח קלטות שנחשפו לפיהן למהנדסים בסין הייתה לכאורה גישה למידע על משתמשים בארה"ב "בין ספטמבר 2021 וינואר 2022 לכל הפחות". בטיקטוק מכחישים את ההאשמות על כך שהם משתפים את המידע על המשתמשים עם הממשלה הסינית

30.06.2022, 11:58 | חדשות חוץ

חבר בוועדת הסחר הפדראלית בארה"ב (FTC) מחדש את הקריאות להחרמת טיקטוק. לפי דיווח באתר complex, חבר הוועדה ברנדן קאר דוחק באפל ובחברת האם של גוגל להסיר את האפליקציה הפופולארית מחנויות האפליקציות שלהן. הוא פירט את העמדה שלו במכתב ששלח ב-24 ביוני למנכ"ל אפל טים קוק ולמנכ"ל אלפבית סונדר פיצ'אי, ובו ציין את החששות בעקבות דיווח לאחרונה באתר באזפיד שחשף הקלטות שהודלפו מעשרות פגישות בתוך החברה. הכתבה ציטטה עובדים בטיקטוק שטענו שלמהנדסים בסין הייתה גישה למידע על משתמשים בארה"ב "בין ספטמבר 2021 וינואר 2022 לכל הפחות".

טיקטוק היא בבעלות חברת בייטדאנס הסינית, אותה הגדיר קאר במכתב כ"ארגון שכפוף למפלגה הקומוניסטית בסין ומחוייב על פי החוק הסיני לציית לדרישות הריגול מטעם מפלגת השלטון". עוד הוסיף: "בכיר בטיקטוק אמר בהקלטות שהכל נראה על ידי סין, זאת על אף העובדה שטיקטוק טוענת כל העת שהנתונים שנאספים על האמריקאים מאוחסנים בארה"ב...לפיכך אני מבקש שתחילו את מדיניות חנות האפליקציות שלכם על טיקטוק ותסירו את הפלטופורמה מחנות האפליקציות בשל הפרה של התנאים".

לפי קאר, טיקטוק היא למעשה "כלי ריגול" שפועלת במסווה ואוסופת מגוון רחב של מידע אישי, כולל נתונים על המיקום של המשתמשים, טיוטות של הודעות, היסטוריית גלישה וכן הודעות, תמונות וסרטונים המאוחסנים על המכשיר.

בטיקטוק מכחישים את האשמות על כך שהם משתפים את המידע על המשתמשים עם הממשלה הסינית, אך ציינו כי למהנדסים יש גישה למידע תחת נסיבות מסוימות. "בדומה לחברות עולמיות, לטיקטוק יש צוותי מהנדסים הממוקמים ברחבי העולם", נמסר בתגובה שהעבירה החברה ל-CNN. "אנחנו מיישמים הגבלות על הגישה כמו הצפנה וניטור אבטחה כדי להגן על המידע על המשתמשים, ותהליך אישור הגישה מפוקח על ידי צוות האבטחה שלנו הפועל מארה"ב. המהנדסים שלנו שעובדים מחוץ לארה"ב, כולל בסין, יכולים לקבל גישה למידע על משתמשים בארה"ב בהתאם לצורך תחת ההגבלות הנוקשות הללו".

קאר מונה לוועדה על ידי נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, שבמהלך כהונתו איים להחרים את טיקטוק בארה"ב ודרש מבייטדאנס למכור את הפעילות שלה במדינה. שופט פדראלי אמנם בלם את הניסיון הזה של טראמפ, אך בכירים בממשל האמריקאי ממשיכים להביע חשש לגבי איסוף המידע מצד טיקטוק.

מוקדם יותר השבוע שלחה קבוצה של סנטורים רפובליקנים מכתב לשרת האוצר ג'נט ילן, שבו הסבירו את התסכול שהם חשים לנוכח ההתמודדות של הנשיא ג'ו ביידן מול טיקטוק. הם ציינו במיוחד כי הממשל לא הצליח לחייב את בייטדאנס לחסל את המידע ולעזוב את השוק האמריקאי.

"ממשל ביידן לא עשה דבר כדי לאכוף את הצו מה-14 באוגוסט שנתיים מאז נחתם", כתבו הסנטורים. "התוצאות של בדיקות הביטחון לא פורסמו גם שנה לאחר שנעשו. במקביל, לפי דיווחים בתקשורת טיקטוק מתקרבת לעסקה עם חברה אמריקאית לאחסון המידע על המשתמשים בארה"ב כך שלחברת האם הסינית בייטדאנס לא תהיה גישה אליו, בתקווה לענות כך על חששות הרגולטורים".


תגיות