אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר השיכון לעיריית חדרה: מבקש להקצות קרקע לישיבת ההסדר בה למד ההרוג בחווארה שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף | צילום: יואב דודקביץ

שר השיכון לעיריית חדרה: מבקש להקצות קרקע לישיבת ההסדר בה למד ההרוג בחווארה

הבקשה נשלחה למרות שהתערבות כזו אינה מקובלת. גולדקנופף: "המשפחה התחננה לסייע לישיבה בגבעת אולגה. לדבריהם, במקום מתחנכים כ-300 תלמידים בתנאים בלתי סבירים". מאתר הישיבה עולה תמונה אחרת: "בישיבה לומדים בשמחה. ישנה אווירה משפחתית ודירות נאות"

03.04.2023, 15:11 | גיא נרדי

שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, שלח אתמול (א') מכתב לראש עיריית חדרה, בבקשה להקצות שטח קרקע עירוני לטובת ישיבת ההסדר שבה למד הרוג הפיגוע בחווארה לפני כחודש. התערבות ישירה של שרים בענייני הקצאת קרקע לצרכי ציבור ברשויות מקומיות אינה מקובלת, ולמרות זאת במכתב כתב השר: "סבם של הלל ויגל והוריהם התחננו אלי לפעול בכל דרך לסייע לישיבה בגבעת אולגה שם למד והתחנך יגל הי"ד. לדבריהם, במקום מתחנכים כ-300 תלמידים בתנאים בלתי סבירים תוך מסירות נפש גדולה".

ע"פ אתר האינטרנט של איגוד ישיבות ההסדר, במדינת ישראל פועלות כיום 64 ישיבות הסדר שבהן לומדים כ-10,000 תלמידים. "איגוד ישיבות ההסדר פועל במטרה לבסס ולהקים במדינת ישראל ישיבות המשלבות לימוד תורה מעמיק עם שירות צבאי משמעותי". על פי האתר, בישיבת ההסדר "גבעת אולגה" יש כ-150 "בחורים". ניתן ללמוד כי תלמידי הישיבה "חונכים תלמידים מהעיר חדרה ולומדים איתם. כמו כן, קבוצות של תלמידים מגיעות לישיבה לשיחות חיזוק, לאמירת סליחות וכדומה".

פניית השר לראש העיר חדרה מתארת מצב קשה, אולם מאתר הישיבה עולה תמונה אחרת. בישיבה לומדים 180 תלמידים ש"לומדים תורה בשמחה, ישנה אווירה מאוד משפחתית בישיבה". על פניו, גם אין בעיה של תנאים פיזיים: "החברה גרים בדירות נאות". בסביבת "קהילת אברכים, רבנים ומשפחות מהשכונה".

בקשת השר לא יכולה להיענות אוטומטית ע"י עיריית חדרה. ע"פ נוהל הקצאות קרקע של משרד הפנים, כדי שרשות עירונית תיתן לגוף כלשהו מבנה או קרקע בבעלות עירונית יש לכנס את וועדת ההקצאות המקומית, הכוללת את מנכ"ל הרשות, גזבר הרשות, היועץ המשפטי של הרשות, מהנדס העיר ומנהל מחלקת נכסים. ע"פ נוהל משרד הפנים "חברי וועדת ההקצאות יהיו אנשים שאינם במצב של ניגוד עניינים ואין להם עניין אישי או בעקיפין בהחלטות וועדת ההקצאות".

נוסח הנחיות משרד הפנים ברור: "מאחר שהקרקע היא משאב מוגבל ומתכלה ומאחר שצרכי הציבור גדלים עם הזמן וראוי לשמור על עתודות הקרקע לצרכים עתידיים, יש לנהוג משנה זהירות והקפדה יתרה בהקצאת קרקע ציבורית". עוד נאמר: "ככלל, כאשר מוגשות בקשות מקבילות לשימוש בקרקע מטרה דומה, תוקצה הקרקע לבקשת גוף באופן שניצולה יהיה על ידו מרבי בהשוואה לבקשות אחרות שיבחנו".

מלשכת שר השיכון נמסר: "השר מגולל במכתבו לראש העיר את השתלשלות הדברים שבבסיסה בקשה של הורים ששכלו את בניהם באירוע טרור טראגי. השר מציין מפורשות במכתב כי ההקצאה הובטחה לישיבה כבר לפני מספר שנים. כל בר דעת שקורא את המכתב מבין שהשר לא ביקש לדלג על הליך בירוקרטי כלשהו אלא להירתם לפתרון הבעיה נוכח הנסיבות המיוחדות. לקרוא לפנייה לגיטימית בדבר בקשתם של ההורים השכולים ״התערבות״ זו רמה אחרת של חוסר רגישות".

תגיות