אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מובילות 2024

מנכ"לית הסוכנות היהודית: "הכוח שלי הוא שהבחירה היא בידיי"

אמירה אהרונוביץ', מנכ"לית הסוכנות היהודית, השתתפה בפאנל בכנס מובילות את ישראל של כלכליסט ובנק לאומי, בהשתתפות ד"ר תמר אלרם, מנהלת בית החולים הדסה הר הצופים. לדבריה: "הסוכנות עוזרת לכ-9,000 משפחות אחרי ה-7 באוקטובר. יש התנדבויות אדירות, מעל 15 אלף איש הגיעו להתנדב בישראל"

26.02.2024, 13:05 | תומר הדר

מהו תפקידם של ארגונים חברתיים וציבוריים בעיתות מלחמה? שאלה זו עמדה במרכז פאנל בהנחיית כתב "כלכליסט" עמיר קורץ בו השתתפו אמירה אהרונוביץ', מנכ"לית הסוכנות היהודית, וד"ר תמר אלרם, מנהלת בית החולים הדסה הר הצופים.

בכובעכן הציבורי, מהי שליחותכן הציבורית מאז ה-7 באוקטובר?

אהרונוביץ': "בשבת הארורה בבוקר החלו הדיווחים ואנו ארגון שיש לו 2,500 עובדים בישראל ומעל 15 אלף איש שחלקם הגדול בדרום וכך התכנסו שולחנות חירום, פורומים, שעסקו בשאלה את מי לפנות, למי יש צורך הומניטרי. ואחרי זה אנו התשתית הגדולה ביותר שעוסקת במתן מענה מיידי למשפחות אזרחיות. וכך הוענק מענק מיידי, ליווי משפחות, השבת ההיא היתה מעבר לכל מה שנערכנו לו. כיום 9,000 משפחות מקבלות מאיתנו תמיכה בוואקום שנוצר. יש אלפים שיש לדאוג לבטחונם וחשוב מכך אנו מעמידים עבור המדינה מערכות ותשתיות שלנו וגם בעולם. יש לנו נוכחות ב-65 מדינות. 500 שליחים שקמים מדי יום לעלייה אדירה באנטישמיות. בקמפוסים. זו אחריות ענקית ו-2,500 עובדים שלנו הם גם 2,500 משפחות שצריכות לדאוג ליקרים להן, שילדיהם גויסו, שחוו שכול".

אלרם: "ה -7 באוקטובר תפס אותי בביתי, רק בני יצא לפני למילואים. יצאתי מיד לבית החולים שם התמודדתי עם אתגר גדול מקורונה, מעטים הם מנהלי בתי החולים שמצאו עצמם במצב כזה. מגיפה ואז מלחמה. כיצד מנהלים בית חולים כשצוותינו מגויסים, בירושלים הצוותים הם רב גוניים, יהודים וערבים וכולם צריכים להציל חיים. לטפל בפצועים שמגיעים במאות. בהדסה הר הצופים יש את מרכז השיקום היחיד בירושלים ופתיחתו הוקדמה למען הירושלמים. אנו עוסקים בשליחות, אני במקצוע רופאת נשים אך אני שליחת ציבור, באמת אני אישה שיש לה ייעוד".

עקב השינויים השיח שנוצר מתחילת המלחמה דורש שינוי, שינוי חשיבה, שינוי הנהגה. מהו השינוי?

אלרם: "נשים וגברים אומרים לי שאני מנהיגה. ב-7 באוקטובר החלטתי להבין מה זה אחרת. פניתי לאמירה שכאן לצידי והתחלתי לכתוב תפיסת מנהיגות אחרת, שמושתתת על זיהוי ערכים, ניהול אגו, ניהול רגשות, מקומה של הרוח במנהיגות, קדושת המילה. הפרדיגמה הזאת היא הבסיס לשיתוף פעולה שלי עם מנהיגים פוטנצאליים בישראל שמונהגים מיושרה".

אהרונוביץ': "תמיד קמתי בבוקר ומדי יום אני רוצה להזכיר לעצמי שהכוח שלי הוא שהבחירה היא בידיים שלי. אני בכיסא הנהג של המסע של חיי. עבודה בארגון כמו שלנו שעוסק במתן מענה בחירום דורש תחושת שליחות, לקום בבוקר עם הבנה שהעבודה היא ערכים, לא משימות, הבנה שהסיפור שלך גדול יותר ממך, אתה זורע זרעים שינבטו רק בעתיד, אתה חלק מסיפור ענק, ישוב על כתפי נפילים, זה חובק עולם יהודי של 15 מיליון איש. מדינת ישראל היא פרויקט משותף של העם היהודי והיא לא היתה קמה ללא יהדות התפוצות ולא נצא מהמלחמה ללא יהדות התפוצות. יחד ננצח הוא יעד ענק".

האם באמת במלחמה יהדות העולם פותחת את הכיס והאם יש ביקוש לעלייה?

אהרונוביץ': "גם וגם. מנהיגי העם היהודי אפשרו גיוס של מעל מיליארד דולר. הסולידריות היא הרבה יותר משאבים, יש מאות ביקורים, גם בעוטף עזה. יש התנדבויות אדירות מימדים, מעל 15 אלף איש שהגיעו להתנדב בישראל, ההתייצבות היא גדולה מאי פעם. יותר ממלחמת יום כיפור. ובנוסף מפרוץ המלחמה מעל 8,000 איש הגיעו לכאן, במיוחד מצרפת וארצות הברית. יש תחושת מומנטום, התייצבות, יישור שורות, אנשים רוצים להיות כאן ולתמוך. אני היתי לאחרונה בארצות הברית, הציבור היהודי בארה"ב חווה מתקפה עליו עקב מה שקורה כאן. עלינו לחבק אותם".

האם מה שנדרש בישראל הוא שינוי שפה?

אלרם: "הבחירה במילה מנצח מנציחה מציאות של כוח ומלחמה. יש לבחור מנהיגות אחרת. המילה ביחד נפלאה אבל היא יוצרת אשליה, למרות שאיננו ביחד ואיננו מסכימים, ביכולתנו להגיע למקום יותר טוב. יש לנו מה לטהר ויש תקווה".

תגיות