אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תמצא חניה באחוזת בית? פרקומט רוצה לגייס בבורסה לפי שווי 40 מיליון שקל פרקומט | צילום: דור מנואל

תמצא חניה באחוזת בית? פרקומט רוצה לגייס בבורסה לפי שווי 40 מיליון שקל

פרקומט, שפועלת בתחום מתקני החניה המכניים, תנסה לגייס 22 מיליון שקל באמצעות מכירת 50% ממניותיה. החברה סיכמה את 2021 עם רווח נקי של 6 מיליון שקל לעומת 3 מיליון שקל ב־2020

05.07.2022, 06:12 | אלמוג עזר

שנת 2022 מתאפיינת עד כה בביטולי הנפקות, כש־16 חברות משכו את התשקיף שלהן מהבורסה לאחר אכזבה מהביקוש והמחיר המוצע עבור מניותיהן. בסביבה אתגרית זו תנסה חברת פרקומט (Parkomat) לצאת להנפקה לא אחידה ולגייס 22 מיליון שקל מהמוסדיים, באמצעות מכירת 50% ממניותיה לפי שווי של 40 מיליון שקל (לפני הכסף). ההערכות הן שסיכויי ההנפקה להתממש גבוהים.

פרקומט, חברת תשתית טכנולוגית שאחראית על מתקני חניה מכניים, הוקמה ב־1992 וממוקמת בנס ציונה. בעלי השליטה בחברה הם גיורא נוה, אורן בטאט, גיל הינדי ואייל חפץ (20.09% כ"א) ושמואל כהן (16.07%). נוה משמש מנכ"ל ויו"ר החברה, וחפץ הוא מנהל התפעול. לקראת ההנפקה, בעלי השליטה בחברה חתמו על הסכם שבמסגרתו יצביעו במשותף בכל נושא שיעלה באסיפה הכללית של בעלי המניות.

מתקני החניה המכניים של פרקומט, שאותם מספקת Sotefin השוויצרית, מבוססים על במת הרמה הידראולית שכוללת משטחים הנעים מעלה ומטה, המהווים מכפילי חניה ואמורים לסייע במקרים של מצוקת חניה באמצעות אפשרות להחנות כלי רכב בשורה אנכית.

מהתשקיף עולה כי מטרתה העיקרית של ההנפקה היא פיתוח פתרון להטענה מהירה של כלי רכב חשמליים, בהמשך להסכם שחתמה החברה ב־2019 עם חברת Gnrgy לפיתוח פתרונות טעינה לכלי רכב חשמליים. החברה מתכוונת להשקיע בפעילות זו עד 4 מיליון שקל. כמו כן, פרקומט מתכוונת להשתמש בהון מההנפקה לצורך הקמת מרכז לוגיסטי בהשקעה של עד 1.5 מיליון שקל, ולגיוס כוח אדם בעלות של כ־3 מיליון שקל.

פרקומט, שפועלת לרוב במגזר הפרטי במסגרת פרויקטים להתחדשות עירונית, משווקת גם מתקני חניה רובוטיים מוגני פטנט שמאפשרים חניה אוטומטית, אך אלה עדיין בפיתוח ומהווים שיעור נמוך מהכנסותיה. החברה פועלת כיום בשישה פרויקטים עיקריים, שאחראים על יותר מ־10% מהכנסותיה הצפויות. הכנסות החברה ב־2021 הסתכמו ב־64.3 מיליון שקל לעומת 43.8 מיליון שקל ב־2020.

הרווח התפעולי של פרקומט הסתכם בשנה שעברה ב־8.9 מיליון שקל לעומת 5 מיליון שקל בשנה שקדמה לה, והרווח הנקי הגיע ל־6 מיליון שקל לעומת 3 מיליון שקל ב־2020. בהתחשב בכך שהחברה אינה שורפת מזומנים, היא מבקשת להיסחר ב־20% יותר מההון העצמי שלה, שמסתכם ב־47.8 מיליון שקל. החברה מתכוונת לחלק כדיבידנד 4 מיליון שקל מההון שיוזרם לחברה בהנפקה, מתוכם 2.6 מיליון שקל לבעלי השליטה. עם הנפקתה תאמץ החברה מדיניות חלוקת דיבידנד של 50%-30% מהרווח הנק

תגיות