אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רכישת אינפיניה העבירה את ורידיס להפסד ב-2023 יו"ר ורידיס ובעל השליטה גיל אגמון | צילום: menagen R6

רכישת אינפיניה העבירה את ורידיס להפסד ב-2023

החברה שבשליטת דלק רכב הפסידה 81.4 מיליון שקל בשנה שעברה - לעומת רווח של 142.1 מיליון שקל שנה לפני כן. הגורם המרכזי להרעה בתוצאות - האיחוד לראשונה של חברת אינפיניה שנרכשה במהלך 2023

30.03.2024, 14:31 | יניב רחימי

חברת ורידיס שבשליטת דלק רכב (50.1%) מציגה בשנת 2023 הפסד של 81.4 מיליון שקל בשורה התחתונה, לעומת רווח של 142.1 מיליון שקל שנרשם שנה לפני כן. הגורם המרכזי להרעה בתוצאות הפעילות של ורידיס הוא האיחוד לראשונה של חברת אינפיניה שנרכשה במהלך 2023. פעילויות הקרטון והנייר הלבן שמופיעות בדוחות של ורידיס בשנת 2023 לראשונה הסבו לחברה הפסד תפעולי מצטבר של 88.9 מילי שקל. ההפסד הזה כולל הוצאות בגין הפחתת עודפי עלות שנוצרו ברכישה.

הירידה ברווחיות של אינפיניה בתחום הקרטון נובעת בעיקר על רקע ההאטה העולמית בביקוש למוצרי אריזה, הקיטון במכירות לשוק המקומי ועודף כושר ייצור של גלילי נייר לקרטון בעולם. בתחום הנייר הלבן, במהלך שנת 2023 המשיכה הירידה במחירי התאית וכתוצאה מכך גם מחירי נייר A4 ירדו בהתאם. נקודת האור מבחינת ורידיס היא שלקראת סוף שנת 2023 התהפכה המגמה ומחירי התאית החלו לעלות, ונכון להיום החברה ממשיכה לפעול להקטנת היקף ייצור הנייר הלבן על מנת להתאים את ההיצע לביקוש ולצמצם את הפסדי הפעילות.

גורם נוסף שהכביד על הביצועים העסקיים של ורידיס בשנה שחלפה היה הוצאות המימון. אלו הסתכמו בשנת 2023 ב-178.9 מיליון שקל, לעומת הוצאות מימון של 21 מיליון שקל שנרשמו שנה קודם לכן. עיקר העלייה בסעיף המימון מיוחסת להוצאות בגין הלוואות שניטלו לרכישת אינפיניה ו-OPC ישראל, לצד איחוד לראשונה של אינפיניה החל מחודש פברואר 2023.

ורידיס רכשה את אינפיניה במהלך שנת 2023 בשני מהלכים. בפברואר אשתקד ורידיס רכשה 70% מהמניות של אינפיניה בתמורה ל-1.7 מיליארד שקל. רכישה זאת מומנה על ידי גיוס חוב באמצעות נטילת הלוואות בהיקף של 900 מיליון שקל ועל ידי גיוס הון באמצעות ביצוע הנפקת זכויות בסכום של 715 מיליון שקל. 30% המניות הנותרים נרכשו ביולי 2023 במהלך שבוצע באמצעות תשלום במזומן של 281 מיליון שקל בשילוב עם הקצאת 13 מיליון מניות רגילות של ורידיס.

ביתר הפעילות של ורידיס ניכרת צמיחה בהכנסות לצד שחיקה ברווחיות. במגזר איכות הסביבה ההכנסות צמחו ב-6% והסתכמו ב-926 מיליון שקל, והרווח התפעולי של המגזר נשחק ב-4% ל-113 מיליון שקל. במגזר התפלת המים ההכנסות צמחו ב-12% ל-30.5 מיליון שקל הודות לעלייה בכמות המים המטופלים לצד שינויים בשערי החליפין. הרווח התפעולי של המגזר נותר ללא שינוי והסתכם ב-24 מיליון שקל. בתחום האנרגיה ההכנסות נותרו ללא שינוי, אולם הרווח התפעולי התכווץ בשליש. הירידה ברווח של מגזר האנרגיה נובעת מקיטון בחלקה של ורידיס בתוצאות OPC ישראל, מירידה בתוצאות פעילות ייצור חשמל מביו גז מטמנות לאור עצירות שנדרשו בתקופת הדוח לצורך הקמת שני גנרטורים נוספים וכן בשל ירידה בהכנסות מתפעול תחנת הכוח באשקלון.

במהלך שנת 2023 ורידיס התמודדה עם חקירה שהפכה לגלויה כאשר בחודש פברואר המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה ומשטרת ישראל ערכו חיפוש במשרדי החברה ובאתרי פעילות של מספר חברות בנות בקבוצה, נמסרו מסמכים וציוד אלקטרוני, וכמו כן עוכבו לחקירה נושאי משרה בחברה. לפי הדיווחים של ורידיס החקירה נסובה על חשד לכאורה כי קומפוסט שיצא מאתר משואה מהווה למעשה פסולת והוטמן באופן לא חוקי במסווה של קומפוסט בשטחים בבקעת הירדן. לעמדת יועציה המשפטיים של ורידיס בהליך הפלילי הטענות והאסמכתאות שבידי החברה מראות כי החברה ונושאי המשרה שלה פעלו על פי דין.

תגיות