אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס בטיחות בעבודה

רועי כהן: "תאונות עבודה קורות בכל תחום"

נשיא לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל אמר בכנס אונליין בנושא בטיחות בעבודה של "כלכליסט" בשיתוף המוסד לבטיחות וגיהות כי בטיחות צריכה להגיע גם למדביר ולבעל המוסך, ולא רק לטבע

02.05.2023, 20:29 | מאיה נחום שחל

"לצערי המשאבים הגדולים הולכים לשטראוס, לאסם ולטבע. צריכים לייצר מודעות גם אצל העצמאי הקטן כי זה מציל חיים ומונע עלויות עתידיות", כך אמר עו"ד רועי כהן, נשיא להב, לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, כשנשאל כיצד בא לידי ביטוי נושא בטיחות בעבודה במיוחד בעסקים קטנים ובינוניים, במסגרת כנס אונליין בנושא בטיחות בעבודה של "כלכליסט" בשיתוף המוסד לבטיחות וגיהות.

עם זאת, כהן הוסיף כי "זו פעם ראשונה שיש נציג של עסקים קטנים במינהלת הביטוח הלאומי וזו כבר יוזמה מבורכת. בטיחות זו לא מילה גסה, זה לא רק רגולציה ועלויות, בטיחות צריכה להגיע גם למדביר, לבעל המוסך, לבעל המסעדה, החשמלאי וכל מי שאני מייצג. בטיחות יכולה לפעמים להגדיל את הערך של העסק ולייצר לו ערך נוסף".

מדובר בעלויות גבוהות. האם העסק הקטן והבינוני יכול לעמוד בזה?

"ללא עזרה ותמריצים מהמדינה זה לא יקרה. מודעות בלי יכולות זה קשה. בטיחות היא בסופו של דבר מיזעור סיכונים. כשיש אווירה תעסוקתית בטוחה גם הפיריון עולה".

סנ"צ ליאת שניידר, ראש מפלג פלס הסבירה על הערך המוסף שלהם על תחנת משטרה מקומית שחוקרת תאונת עבודה. "פלס הוא מפלג חקירות שנמצא ביחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית שנמצאת בלהב 433. הייעוד שלנו לטפל בתאונות עבודה מורכבות ייחודיות בענף הבנייה וטיפול בעבריינים בתחום הבניה. אנחנו עושים את זה גם בחקירות של תאונות עבודה וגם פיתוח פרשיות והכל במטרה להגביר את הציות לחוק, את ההרתעה, להוביל לכתבי אישום ולהעמיד לדין את מי שצריך. אבל מטרת־העל היא לצמצם את מספר תאונות העבודה והנפגעים".

כיצד?

"אנחנו מטפלים בתאונות מורכבות שיש להן השלכה רוחבית, שאפשר ללמוד מהן והן יעזרו לנו לזקק תובנות שיובילו למניעת התאונה הבאה. ברמת הטקטית אנחנו מטפלים בתיקי חקירה שנמשכים המון זמן ולכן מחפשים את ההשפעה המיידית. בפן האסטרטגי הערך המוסף שלנו הוא הראייה הרוחבית, והיכולת לזקק תובנות מתיקי חקירה שאנחנו מובילים שיכולות למנוע את התאונה הבאה".

ד"ר מיקי וינקלר, מנכ"ל המוסד לבטיחות וגיהות סיפר על הטכנולוגיות החדשות שמפתחים ומטמיעים להגברת הבטיחות. "לפני שנתיים פתחנו את המרכז הלאומי לסימולטורים ובטיחות ובשנה שעברה הכפלנו אותו לאור הביקוש. זה מתחיל להשפיע והתוצאות המתקבלות בסימולטור נתנו אותותיו. הוספנו מאמן חדש של עגורנים לטעינה עצמית, סימולטור בתחום המציאות המדומה לבטיחות באש, אימון לכיבוי נכון של שריפה. עכשיו מתקיים פיילוט של צ'ט בוט לתחום הריתוך וההלחמה שיורחב למקצועות נוספים ויאפשר לעובד לבחון האם קיבל מהמעסיק את האמצעים הנכונים ויש לו הנהלים המתאימים לביצוע העבודה. דרך הטלפון הנייד הוא יוכל לקבל אינדיקציה לגבי בטיחות העבודה".

איך המעסיקים מקבלים את היוזמות שלכם?

"בברכה. יש לנו היום כמה חברות גדולות שאנחנו מפתחים להן את הלומדות והמטרה שלנו לא לעבוד רק מול מעסיקים גדולים אלא לפתח לומדות כיס חינמיות לכלל העובדים בישראל".

כהן: "עם כל הכבוד לענף הבנייה, קמים בבוקר 600 אלף בעלי עסקים שמעסיקים קרוב לשני מיליון איש שהמושג בטיחות עבורם היום עמום. צריך לרתום את כל הגופים יחד אבל לזכור שתאונות עבודה הן בכל הענפים". לסיכום אמר וינקלר "שיפור ייראה לאורך השנים. היום אנחנו היום זורעים את הזרעים ובעתיד נראה את העץ".

מאיה נחום שחל



תגיות