אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המהלך הראשון של ינקי קוינט ברשות החברות: האצת תהליך הפרטת הדואר סניף דואר ישראל בירושלים | צילום: גיל נחושתן

בלעדי

המהלך הראשון של ינקי קוינט ברשות החברות: האצת תהליך הפרטת הדואר

מ"מ מנהל רשות החברות החדש מכנס היום את הוועדה למכירת מניות המדינה במטרה לאשר את המועמדים לרכישת דואר ישראל. לאחר אישור המתמודדים ייפתח חדר המידע של החברה וניתן יהיה להתקדם בהליך ההפרטה

08.01.2024, 06:00 | גולן חזני

מ״מ מנהל רשות החברות, ינקי קוינט, שנכנס אתמול לתפקידו, מקדם את הפרטת חברת דואר ישראל כמשימתו הראשונה בתפקיד. קוינט החליט לקבוע להיום את ישיבת הוועדה למכירת מניות המדינה, שאמורה לדון ולאשר את המועמדים לרכישת הדואר.

בראש הוועדה עומד מנהל רשות החברות וחברים בה סגן החשב הכללי אורי שאשא, הממונה על השכר באוצר אפי מלכין והיועצת המשפטית של רשות החברות אביטל בירגר. לאחר אישור הוועדה ייפתחו חדרי המידע של הדואר למתמודדים שיאושרו.

לאחר שכל קבוצה שמתמודדת תפקיד ערבות של 3 מיליון שקל, היא תוכל להיפגש עם הנהלת הדואר ולהיכנס לחדרי המידע של החברה כדי לבצע תהליך של בדיקת נאותות. ברבעון השני של השנה, בסביבות אפריל־מאי, צפויים המתמודדים להגיש את מעטפות המכרז עם המחיר שהם מציעים לשלם על החברה ולאחר מכן אמורה ועדת המניות לבחור בהצעה הזוכה, בהתאם למחיר שיינקב.

קוינט, שהחליף אתמול את מיכל רוזנבוים, שהתפטרה מתפקידה לפני שבוע, החליט להציב את הפרטת הדואר בראש סדר העדיפויות של הרשות - בניגוד לחששות שעלו שלפיהם השר הממונה על רשות החברות, דוד אמסלם, יבקש מקוינט לעכב את ההפרטה.

רשות החברות הוציאה לדרך את המכרז כשהיתה תחת ניהולה של רוזנבוים ועל רקע העימותים בינה לבין השר אמסלם, שרצה להדיחה, ובין שר התקשורת שלמה קרעי ליו"ר הדואר מישאל וקנין, שאותו הוא מנסה להדיח במטרה למנות איש אמון שלו. ניסיון ההדחה נעשה למרות הליך ההבראה שהוביל וקנין, בתמיכת רוזנבוים, ואשר הביא את הדואר לרווחיות לראשונה לאחר שנים ארוכות.

למכרז ההפרטה נרשמו 11 קבוצות, בהן דפוס בארי, שרשות התחרות המליצה לפסול אותה. הסיבה להמלצה היתה חשש לפגיעה בתחרות גם בענף הדפוס, שבו דפוס בארי היא למעשה מונופול, וגם בענף הדואר וההפצה - בגלל חלקה של דפוס בארי בחברת מסר ובחברת בר הפצה, המתחרות של דואר ישראל.

קבוצות אחרות שמתעניינות בדואר כוללות את דלק ישראל שבשליטת אבי לוי ואלי להב, שמחזיקה בתחנות דלק וחנויות מנטה; קרן ההשקעות פורטיסימו שמנוהלת בידי יובל כהן ולאחרונה חתמה על רכישת סלקום לפי שווי 2.6 מיליארד שקל; הקמעונאי רמי לוי בעל רשת הסופרמרקטים שיווק השקמה, כמו גם ניאופארם של דוד פורר, מבעלי השליטה בבזק; אייפקס שמנוהלת בידי זהבית כהן; חברת התחבורה דן; יעקב לוקסנבורג באמצעות אפריקה ישראל; אמיליה פיתוח ואוברסיז של עודד פלר; לנג השקעות.

קבוצה בולטת אחרת כללה את חברת מילגם של שי וייל, הבעלים של מחצבות הרטוב וחברת מנרב. הקבוצה כוללת את הבנקים לאומי, דיסקונט ומזרחי טפחות. עם זאת, ועדת הריכוזיות ממליצה לא לאפשר לבנקים להשתתף במכרז אף שהבנקים הם שחקנים פיננסיים בלבד בתהליך – עם אחזקה של פחות מ־20%.

תגיות