אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

TechTLV 2024

״ה-7 באוקטובר הגיע ללא דף הוראות, היינו צריכים להתעשת ולהוות אי של יציבות עבור העובדים״

כך אמרה בלה בנגייב, דירקטור גיוס גלובלי בפאפאיה, בפאנל "HR בזמן מלחמה" בכנס TechTLV של כלכליסט בשיתוף פאפאיה ובנק לאומי. רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob: "אחרי החגים נדחה לעכשיו, ולדעתי יהיו בישראל גלי פיטורים משמעותיים". אביבית קליין, סמנכ"לית HR בבנק לאומי: "בבוקר שבו פרצה המלחמה הבנו שהעולם משתנה וחייבים לפעול בשני צירים - איך הלקוחות לא נפגעים ואיך דואגים לעובדים שלנו"

15.01.2024, 13:36 | מאיר אורבך

"אחרי החגים נדחה ואני חושב שיהיו בישראל גלי פיטורים משמעותיים", כך אמר רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob בפאנל HR בזמן מלחמה שנערך כחלק מכנס TechTLV של כלכליסט בשיתוף פאפאיה ובנק לאומי. עוד הוסיף כי להערכתו "גלי הפיטורים שנדחו יהיו בעיקר בחברות שלא הצליחו לגייס הון חדש או שמכירותיהן מדשדשות". בפאנל השתתפו גם רינת זילברשטיין - סגנית נשיא ב-AT&T ומנכ"לית מרכז המו"פ בישראל; אביבית קליין, סמנכ"לית HR בבנק לאומי; ובלה בנגייב, דירקטורית גיוס גלובלי, פאפאיה.

מהם הצעדים הראשונים שעשיתם עם ההפתעה של 7 באוקטובר?

לפי בנגייב: "השבעה באוקטובר תפס אותנו בתקופת צמיחה - גיסנו מעל 100 עובדים. האירועים הגיעו ללא דף הוראות, היינו צריכים להתעשת מהר ולהוות אי יציבות עבור העובדים. ברמה האישית עובדינו חוו אובדן ואנו כאן עבורם כאי של יציבות. לאורך הדרך, מתחילת המלחמה, אנו בקשר עם העובדים ובני משפחתם ומספקים להם גמישות בעבודה לצד תמיכה בתחומים שונים. הקמנו קו תמיכה אנונימי, תמיכה להורים שבנינו ושירותי בייביסיטר, היינו בקשר עם העובדים וגילינו גמישות מוחלטת ושמירה על קשר לאורך כל הדרך".

מימין: בלה בנגייב, דירקטור גיוס גלובלי בפאפאיה; אביבית קליין, סמנכ"לית HR, בנק לאומי; רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ב-AT&T ומנכ"לית מרכז המו"פ בישראל ,רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob ונטע לי בינשטוק, כלכליסט 
, צילום: יריב כץ מימין: בלה בנגייב, דירקטור גיוס גלובלי בפאפאיה; אביבית קליין, סמנכ"לית HR, בנק לאומי; רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ב-AT&T ומנכ"לית מרכז המו"פ בישראל ,רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob ונטע לי בינשטוק, כלכליסט | צילום: יריב כץ מימין: בלה בנגייב, דירקטור גיוס גלובלי בפאפאיה; אביבית קליין, סמנכ"לית HR, בנק לאומי; רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ב-AT&T ומנכ"לית מרכז המו"פ בישראל ,רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob ונטע לי בינשטוק, כלכליסט 
, צילום: יריב כץ

תחת הנהלת AT&T בישראל עובדים גם 600 אנשים בארה"ב. מה קורה אצלכם באותם ימים? איך מתמודדים גם עם העובדים מחו"ל?

"הבנו שהצרכים מאוד אינדיבידואלים, אין פתרון קסם וצריך לתת חיבוק לכולם ומעטפת 360 לכל הצרכים. היתה לנו עובדת בשדרות שהיתה צריכה משהו מסוים והיתה קבוצה קרבית וזו המלחמה הראשונה שהם לא משתתפים בה ולא ידעו מה לעשות וארגנו את החמל שמטפל בכל הצרכים של חיילים בבית והיו כאלה שעבדו 200% להשכיח - ומה שעבדנו עליו, הערכים שלנו בו באו לידי ביטוי", מספרת זילברשטיין.

"העובדים בחו"ל זה סיפור אחר לגמרי והיתה לנו דילמה איך הם רואים וחווים את הסיטואציה. החלטנו בלי פוליטיקה, כינסנו את כל 600 העובדים וסיפרנו להם מה קרה בשבעה באוקטובר - זה יצר תמיכה אדירה בישראל".

HiBob עובדת עם 3,900 חברות בחו"ל. איזה תגובות קיבלתם מלקוחות בתחילת המלחמה? הכנתם את העובדים לתגובות קצת פחות אוהדות?

"יש לנו 3,900 לקוחות והרבה מאוד שותפים, התגובה שקיבלנו בימים הראשונים היתה יוצאת דופן ברמת אמפטיה והצעת העזרה כולל מנכ"לים של חברות מתחרות מחו"ל. היה מרגש לראות את התגובה שלהם, איבדנו רק לקוח אחד בגלל המלחמה ולא היה ערעור על העסק. לעובדים היה מאוד מאתגר כי זו חברה גלובלית וזה שיש חברה בארץ לא אומר שזה צריך לפגוע בתפקוד שלה. בכריסמס החזרנו מאמץ לארץ, שאלו אותנו על ההמשכיות העסקית שלנו. רוב החברות נכנסו לאירוע חדורות מוטיבציה הופתענו לטובה", סיפר זהבי.

לחברה עם 8,000 עובדים יוצא להיתקל בהכל – משפחות נרצחים, אזרחים, חיילים, מילואימניקים שחוזרים אחרי שלושה חודשים. מה לומדים מתקופה כזאת?

"אנחנו ארגון חיוני שחייב המשכיות עסקית וחלק משמעותי במשק שחייב לספק שירותים כל הזמן", סיפרה קליין, "באותו בוקר הבנו שהעולם משתנה וחייבים לפעול בשני צירים - איך הלקוחות לא נפגעים ואיך דואגים לעובדים שלנו. אנחנו ארגון שמאפשר גמישות והצד היותר חשוב היה להבין שזו מלחמה ולהבין שיש צווי 8 ואיך מנהלים את כוח האדם שלא תיפגע העבודה ואיך עובדים מהבית? הקורונה עזרה לנו מאוד, אנחנו יודעים לתת שירותי סניפים מהבית. היו כאלה שלא היה להם אפשרות לעבוד מהבית כי היו מפונים. נתנו לעובדים שבוע בבית מלון להתארגנות. דאגנו לעטוף אותם עם חוסן ותמיכה".

איך מקבלים עובדים שחזרו מהמלחמה?

לפי בנגייב, "כל איש מילואים שחוזר לעבודה בפאפאיה, נמצא בתהליך הדרגתי המתאים לו אישית במטרה לחזור לשגרת עבודה טובה ונוחה לאחר תקופה ממושכת".

איך הולכת להיראות 2024? איך המלחמה תשפיע על שוק העבודה?

"ברמה הגלובלית מדובר על מיליון עובדים. ב-2022 התחילה אי וודאות, בסופו של פסטיבל יוניקורן היה ברור והכלכלה הגיבה בעלייה. הריבית ו-2023 התחילו באי וודאות, אבל ראו סימנים מעודדים של התייצבות וראו אצלנו את כמות העובדים שחברות מפטרות לעומת מגוייסים - רואים שמאפריל-מאי 23' יש התייצבות ובארבעה חודשים אחרונים עלייה מתונה בכמות המגוייסים לעומת מפוטרים - זה כיוון מעודד", מספר זהבי, "בישראל המלחמה וההפיכה המשטרית לא יוצרים תנאים טובים. אני משער שיהיו גלי פיטורים".

הפיטורים של אחרי החגים מגיעים עכשיו? איך אתם רואים את המשך השנה?

לפי זילברשטיין, "לא בטוח מה יהיה ב-2024, אבל העמידות שלנו מוכיחה לעולם יכולת משמעותית".

"אני יכולה להגיד שיהיו הרבה שינויים, אבל ב-2024 אני רואה באופטימיות, גידול אצלנו, אני אוהבת את האחידות ויש הרבה דברים שנרצה לשמר וליצור מקום שירגישו בבית", אמרה בנגייב.

"אני חושבת שמה שמציין את אחרי המלחמה זו מגמה של לחיות פעם אחת, ואני מניחה שאחרי מה שקרה פה העובדים שנקבל חזרה יעברו משהו דרמטי שנצטרך להכיל טוב. כל עולם העבודה ישתנה אני בטוחה בזה ונדע להכיל זאת בזהירות כי הם כוח העבודה שמניע את המשק", אמרה קליין.

תגיות