אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכלכלנית הראשית: "יש להקפיד ששילוב חרדים בשוק העבודה לא ילווה בדחיקת נשים ממנו" שירה גרינברג בכנס אלי הורביץ | צילום: מסך

הכלכלנית הראשית: "יש להקפיד ששילוב חרדים בשוק העבודה לא ילווה בדחיקת נשים ממנו"

שירה גרינברג אמרה את הדברים בכנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה, בעקבות הדו"ח שקבע כי ישראל נמצאת במקום הנמוך ב-OECD בנושאי אפליה נגד נשים; לדבריה, "נושא הפערים המגדריים צריך להיות יותר בשיח הציבורי. נכון שבעתיד החרדים יהיו 50% מהאוכלוסייה - וגם נשים"

30.05.2023, 12:36 | שלמה טייטלבאום

"הנושא של פערים מגדריים צריך להיות יותר בשיח הציבורי. השבוע התפרסם דו"ח OECD שבו דורגה ישראל במקום האחרון בכל הנוגע לשוויון בין נשים לגברים. במדינת ישראל לא כל המשרות פתוחות בפני נשים. פערי השכר החציוני בין גברים לנשים בישראל הם השניים בגובהם בעולם", כך אמרה הכלכלנית הראשית, שירה גרינברג, שמסיימת את תפקידה ב-1 ביוני, בכנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה שמתקיים בירושלים.

גרינברג אמרה כי יש להיזהר "שהמאמצים לשילוב גברים חרדים, לא ילווה בדחיקת נשים משוק העבודה, צריך לשים את זה על השולחן, נכון שבעתיד 50% מהאוכלוסייה יהיו חרדים, אבל גם בעתיד, 50% מהאוכלוסיה יהיו נשים".

במהלך נאומה גרינברג חזרה על ביקורתה על ההסכמים הקואלציוניים, שלדעתה מקטינים את התמריץ לתעסוקה בקרב גברים חרדים "אנחנו צריכים להשכיל ללמד את החרדים ליבה ולשלב אותם בשוק העבודה. ההסכמים הנוכחיים משנים באופן משמעותי את מה שעשינו ב-2003 כשקוצצו הקצבאות, קיצוץ הקצבאות בזמנו עשה שינוי אדיר בהיבט של תעסוקת נשים חרדיות, עלינו מ-50% תעסוקה ללמעלה מ-80% תעסוקה. אין ספק שהצעדים הללו מביאים לתמריצים שליליים לתעסוקה, יביאו לאיבוד הכנסות משמעותי, ולירידה ברמת החיים".

גרינברג התייחסה גם לרמת החינוך באוכלוסיה הערבית ואמרה "אנחנו חייבים לדאוג לשיפור ההון האנושי בחברה הערבית". גרינברג ציינה כי את השינויים בשוק העבודה יש לעשות היום זאת מכיוון "ששינוי בשוק העבודה לוקחים הרבה זמן, אסור לנו לאבד זמן".

בתחילת דבריה התייחסה גרינברג לסיכונים הכלכליים הנובעים מקידום הרפורמה המשטרית, גרינברג בחרה שלא להתמקד באומדן כזה או אחר של פגיעה בתוצר, וביקשה ממקבלי ההחלטות להסתכל על התמונה הכללית, ואמרה: "לא משנה מה המספרים המדויקים, האומדנים הם רק אומדנים, המטרה שלהם להציג בפני קובעי המדיניות את סדרי הגודל, מדובר בסיכון קשה לכלכלה הישראלית, ואין להקל בכך ראש. גם אם לא יודעים לתאר באופן מדויק את השינויים והפגיעה בכלכלה, אי אפשר להקל ראש בכך שיש פגיעה קשה בכלכלה שעומדת על הפרק, זה חייב להילקח בצורה רצינית". גרינברג אמרה כי הבחירה להוביל את הרפורמה המשפטית דווקא בתקופה זו היא שגיאה כפולה שכן "אנחנו לא צריכים לייצר סיכונים עודפים בזירה המקומית מלבד הסיכונים בזירה הגלובלית".

פרופ' צביקה אקשטיין אמר בנאומו כי המנגנון העיקרי של הפגיעה בתוצר יעבור דרך מגזר ההייטק, אקשטיין הסביר כי ההייטק אחראי על הצמיחה ועל השיפור בתוצר לנפש בשנים האחרונות. אך כעת יש שילוב של שלושה גורמים שעשוי לפגוע במגזר ההייטק, הרפורמה המשפטית, ההאטה הגלובלית במגזר ההייטק, והעובדה שההייטק עצמו נמצא בנקודת מפנה והוא עובר לשלב של טכנולוגיות מסוג אחר, וכי סביר "שגלגל הההשקעות הבא של ההייטק לא יהיה בישראל".


תגיות