אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הביטחון מתכנן: הקמת מינהלת לפיתוח טכנולוגיות עתידיות לייזר במהלך יירוט | דוברות רפאל

משרד הביטחון מתכנן: הקמת מינהלת לפיתוח טכנולוגיות עתידיות

המנכ"ל אייל זמיר אמר כי המינהלת החדשה תפעל במסגרת מפא"ת ותתמקד בטכנולוגיות בינה מלאכותית, נשק לייזר ורובוטיקה; "מפא"ת והתעשיות הביטחוניות יהיו הקטר של מדינת ישראל ומהתוצרים האלה יהנה המשק הישראלי כולו"

23.02.2023, 19:12 | יובל אזולאי

כשברקע ההסכמות עם משרד האוצר על תקציב הביטחון לשנים הקרובות באופן שיאפשר לצה"ל לקיים תוכנית רב שנתית והגדלתו בכ-10 מיליארד שקל לכ-68 מיליארד שקל - מנכ"ל משרד הביטחון האלוף (במיל') אייל זמיר הצהיר היום (ה') על הקמת מינהלת ייעודית שתעסוק בפיתוח של טכנולוגיות עתידיות.

המינהלת החדשה תפעל במסגרת מפא"ת (המנהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות), ולדברי זמיר, המטרה היא "להיות המובילים בעולם בטכנולוגיות העתיד. מפא"ת והתעשיות הביטחוניות יהיו הקטר של מדינת ישראל ומהתוצרים האלה יהנה המשק הישראלי כולו".

זמיר אמר את הדברים במסגרת כנס שבו הוצגו תוכניות העבודה של משרד הביטחון ל-2023. תוכניות אלה כוללות האצה של תוכניות פיתוח של מפא"ת והתעשיות הביטחוניות ובמרכזן מערכת יירוט באמצעות לייזר רב עצמה.

לדברי המנכ"ל, "הובלה טכנולוגית היא מפתח לניצחון בשדה הקרב וכפי שישראל הפכה למעצמת סייבר עולמית, מערכת הביטחון תוביל את ההתעצמות בעולמות הבינה המלאכותית, נשקי האנרגיה (נשק לייזר, י.א) והרובוטיקה". הוא הוסיף כי שימוש ביכולות חדשניות אלה יעמיד לצה"ל יתרון שובר שוויון בשדה הקרב וזאת באיסוף מודיעין, בחשיפת האויב ובפגיעה בו.

בעוד שבמשרד הביטחון מדברים בהתלהבות על עתיד של בינה מלאכותית במערכות נשק פורצות דרך, ישראל נמנעת מהצטרפות לאמנה בין לאומית שמבקשת להסדיר את סוגיית השימוש בבינה מלאכותית למטרות צבאיות.

מדובר באמנה לא מחייבת שגובשה במסגרת כנס שנערך בהולנד ועסק בשימושים צבאיים במערכות אוטונומיות ובבינה מלאכותית. כ-60 מדינות חתמו עליה, בהן ארה"ב וירדן. אף שישראל השתתפה בכנס, היא כאמור בחרה לא להצטרף לאמנה. גורמים ביטחוניים אמרו לכלכליסט כי עמדת ישראל ביחס לאמנה נבחנת.

תגיות