אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת קוואנטום משינס תקים את מרכז המחשוב הקוונטי הישראלי ב-100 מיליון שקל חברת קוואנטום מאשניס. מימין: איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק | צילום: חברת QM

חברת קוואנטום משינס תקים את מרכז המחשוב הקוונטי הישראלי ב-100 מיליון שקל

רשות החדשנות בחרה בחברת הסטארט-אפ הישראלית להקמת המרכז, בשיתוף חברת קלאסיק, שיאפשר לחוקרים לבצע מחקר ופיתוח על ידי העמדת מחשב קוונטי אוניברסלי מלא ועם אופציה עתידית לגישה לענן. אלביט מערכות היא שותפה אסטרטגית במיזם

17.07.2022, 14:49 | מאיר אורבך

רשות החדשנות בחרה בחברת הסטארט-אפ הישראלית קוואנטום משינס (Quantum Machines) להקים את מרכז המחשוב הקוונטי הישראלי בתקציב של 100 מיליון שקל לשלוש שנים. חברת קלאסיק תייעץ, ואלביט מערכות היא שותפה אסטרטגית במיזם.

מרכז המחשוב הקוונטי יאפשר גישה לביצוע מחקר ופיתוח בכל שכבות החומרה והתוכנה בשלוש טכנולוגיות עיבוד קוונטי שונות. המרכז ישרת את קהילת המחשוב הקוונטי בתעשייה והאקדמיה הישראלית על ידי העמדת מחשב קוונטי אוניברסלי מלא (full stack) להרצת חישובים בצורה ישירה עם אופציה עתידית לגישה לענן.

מחשב קוונטי מבוסס על תכונות של חלקיקים קוונטיים, ומאפשר לבצע במהירות עצומה חישובים רבים בעלי אלגוריתם זהה, כמו עיבוד תמונה, סימולציות ופיענוח צפנים.


חברת קוואנטום משניס. מימין: איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק, צילום: חברת QM חברת קוואנטום משניס. מימין: איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק | צילום: חברת QM חברת קוואנטום משניס. מימין: איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק, צילום: חברת QM

חברת קוונטום משינס (Quantum Machines) גייסה עד היום 83 מיליון דולר, כאשר בין משקיעיה אביגדור וילנץ, זרוע ההשקעות של סמסונג, Samsung Next וקרן Red Dot הישראלית. קוונטום משינס הוקמה בתחילת 2018 על ידי המנכ”ל ד”ר איתמר סיון, ד”ר יונתן כהן, המשמש כטכנולוג הראשי של החברה, וד”ר נסים אופק, המשמש כסמנכ”ל המחקר.

שלושתם דוקטורים לפיזיקה עם התמחות במחשוב קוונטי ואלקטרוניקה קוונטית, שביצעו את מחקריהם בתחום המחשוב הקוונטי, עם דגש על אלקטרוניקה קוונטית, במכון התת-מיקרוני בפקולטה לפיזיקה במכון ויצמן בהנחייתו של פרופ’ מוטי הייבלום.

אלביט מערכות היא שותפה אסטרטגית במיזם, ותהיה חלק מצוות ההיגוי, Advisory board, של המרכז. אלביט תוביל את תחום פיתוח האפליקציות הקוונטיות הביטחוניות, ותקצה כוח אדם ייעודי עם פתיחת המרכז שיעסוק בפיתוח יישומים קוונטים לבעיות מורכבות בתחום הדיפנס.

כבר מיומו הראשון יכלול המרכז תשתית טכנולוגיות ישראליות של חברות קלאסיק וקוונטום משינס לצד טכנולוגיות מובילות מהעולם, כדי לאפשר פעילות מלאה של תשתית עובדת בתוך 18-12 חודשים עם כוח עיבוד של מעל 50 קיוביטים.

במסגרת מיזם הקוונטים הלאומי, המנוהל על ידי פורום תל"ם, רשות החדשנות ומפא"ת יממנו פיתוח טכנולוגיות קוונטיות והקמת מרכז מחשוב קוונטי יישומי למדינת ישראל בתקציב כולל של 200 מיליון שקל.

ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות, צילום: אוראל כהן ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות | צילום: אוראל כהן ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות, צילום: אוראל כהן


שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן: "הקמת מרכז מחשוב הקוונטי תהווה קפיצת מדרגה משמעותית בחוסן האזרחי והטכנולוגי של ישראל".

ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות: "מטרת התוכנית היא לבסס יכולת ישראלית בטכנולוגיה תשתיתית עתידית, ולתמוך בהתפתחות התעשייה והאקדמיה הישראלית באמצעות מחשוב קוונטי. במסגרת המרכז יינתן שירות כמענה לצרכים טכנולוגיים שיאפשרו לתעשייה ולאקדמיה בישראל נגישות לתשתית המו"פ, שתהווה קפיצה משמעותית ביחס לחדשנות הטכנולוגית הקיימת בתעשייה כיום. בעזרת מרכז זה ניתן מענה לכשל שוק בתחום אסטרטגי כחלק ממדיניות הרשות לאפשר לתעשייה להיות בחזית העולמית של טכנולוגיות מפציעות".

תגיות