אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצטרף לטרנד: אלי אלעזרא רוכש את חברת התברואה אלון אלי אלעזרא, בעל השליטה באלבר | צילום: רמי זרנגר

מצטרף לטרנד: אלי אלעזרא רוכש את חברת התברואה אלון

סכום הרכישה של קבוצת אלון על ידי אלבר לא פורסם מאחר שהוא מהווה פחות מ־5% מהמאזן של הרוכשת. גורמים בענף מעריכים את העסקה ב־100-70 מיליון שקל - חלק מהסכום ישולם מדיבידנדים שתחלק אלון

01.06.2023, 06:21 | גולן חזני

תחום התברואה ואיכות הסביבה הפך לחם במיוחד בשנה שנתיים האחרונות. הקבוצות הגדולות במשק נכנסו לתחום כשהחלוצה היתה כמובן דלק רכב שבשליטת גיל אגמון שקנתה (70%) את קבוצת ואוליה - לשעבר ורידיס - מידי קרן אוק טרי תמורת כמיליארד שקל. עבור דלק רכב, יבואנית מכוניות מזדה פורד וב.מ.וו.

זו היתה כניסה לתחום נוסף, במטרה שלא להישען על זרוע אחת בלבד, רווחית ככל שתהיה. ההימור היה מוצלח ותוך 4 שנים החזיר אגמון 80% מההשקעה. ואוליה היא השחקן הגדול בתחום איכות הסביבה, אנרגיה והתפלה, ולפני כחצי שנה ביצעה רכישה גדולה של חברת אינפיניה — רכישה שטרם הוכיחה את עצמה והביאה לירידות בתוצאות ובמניה.

אינפו נוהרים,  אינפו נוהרים אינפו נוהרים,

אבל הצעד של אגמון היה איתות לקבוצות גדולות כמו אלייד, חברת הנאמנות שמנהלים איציק סוארי ובנו גארי, קרן הריט בתשתיות ג'נריישן, אמיליה של עודד פלר, ואפילו להב של אבי לוי. שכולן ביצעו רכישות בשנה וחצי האחרונות של חברות בתחום התברואה ואיכות הסביבה.

אתמול נכנס שחקן נוסף לתחום: אלבר, חברת הליסינג של אלי אלעזרא הודיעה על רכישתה של קבוצת אלון שפועלת בתחום הפתרונות לאיכות הסביבה ומוכרת כמעט בכל יישוב ורחוב במכלי האשפה שהיא מייצרת, מרכבי דחס למשאיות אשפה, וכלי אצירה לאיסוף והפרדה של נייר, קרטון זכוכית ואריזות. אלון גם מפתחת פתרונות חכמים להוזלת הטיפול באשפה. החברה הוקמה ב־1974 על ידי רפי אלון שנפטר מאז, ואת המכירה הוביל בנו זוהר.

קבוצת אלון מעסיקה 450 עובדים בחמישה מרכזי שירות בירושלים, אזור, ברקן, חיפה ושדרות. היא פועלת באמצעות שלוש זרועות: אלון, שמייצרת מתקני אשפה; נוי, שהיא חברה לאיסוף והובלה של אשפה; וזרוע תשתיות שלפי הדיווח פעילותה הוקפאה בשנים האחרונות ותוצאותיה זניחות.

הקבוצה רשמה רווח של כ־11 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2022 בדו"חות לא מבוקרים שצירפה אלבר, ואשר משקפים רווח של כ־14 מיליון שקל בשנה. זרוע מתקני האשפה היוותה את רוב הרווח, 10.14 מיליון שקל בעוד נוי הניבה רווח זניח של 733 אלף שקל. מדובר בירידה חדה לעומת רווח של יותר מ־21 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2021 שמשקפים רווח של 26.5 מיליון שקל ב־2021 כולה, כלומר ירידה של יותר מ־40%. הירידה מתבטאת גם בשורת ההכנסות 186 מיליון שקל בינואר-ספטמבר 2022 לעומת 240 מיליון שקל ב־2021.

סכום הרכישה לא פורסם מאחר ואיננו מהותי (פחות מ־5% מהמאזן של אלבר, שעומד על 4.4 מיליארד שקל - מאזן גבוה יחסית לפעילות של חברת ליסינג - אולם הוא נאמד ביותר ב־100-70 מיליון שקל על ידי גורמים בענף. חלק מהסכום ישולם מדיבידנדים שתחלק אלון, ואשר אלבר תדאג למימון אם יידרש לצורך כך.

השלמת העסקה מותנית באישור בית משפט למכירה של חלק מהמוכרים, יורשיו של רפי אלון, אישור רשות התחרות ואישור צדדים שלישיים. אם אלה לא ימולאו תוך 5 חודשים יוכל כל אחד מהצדדים לסגת מהעסקה.

אלבר שבבעלות אלי אלעזרא הרוויחה ברבעון הראשון 37 מיליון שקל לעומת 62 מיליון ברבעון המקביל, ו־244 מיליון שקל ב־2022 כולה. הירידה התבטאה גם בהכנסות של 666 מיליון שקל לעומת 727 מיליון ברבעון המקביל, ומשקפת את ההאטה בענף. אמש הודיעה אלבר על המחאת תיק הלוואות של 57 מיליון שקל לתאגיד פיננסי. אלבר תחלק דיבידנד של 20 מיליון שקל בגין התוצאות.

תגיות