אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

יקי נוימן, מנכ"ל דוראל: "דמיינו את כל תל אביב מכוסה בפאנלים סולאריים"

נוימן, שהחברה שלו הייתה הראשונה שחיברה מערכת סולארית לרשת החשמל בישראל, הסביר בכנס Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערך השבוע בלונדון, שכדי להגיע לאפס פליטות פחמן בארץ עד שנת 2050 דרושים פתרונות חדשניים רבים. "אנחנו בדרך להקים מתקן לייצור מימן ירוק, לראשונה בישראל"

21.03.2023, 16:06 | עמיר קורץ

יקי נוימן, מנכ"ל דוראל, הציג תמונה של תל אביב בפתח דבריו בכנס Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערך השבוע בלונדון. "השטח שלה הוא כ-50,000 דונם", אמר. "עכשיו דמיינו את העיר מכוסה כולה בפאנלים סולאריים - זה גודל הפרויקט הסולארי שדוראל מקימה בימים אלה באינדיאנה, שהוא הפרויקט הגדול ביותר בארה"ב. הוא ייצר מספיק חשמל נקי ליותר מ- 250 אלף בתים - כלומר, 1.6 ג'יגה ואט של חשמל ירוק - ומושל אינדיאנה תומך נלהב שלו".

קבוצת דוראל היא חברה יזמית גלובלית שפועלת בישראל, באירופה ובארה"ב. לחברה יש גם חטיבה שעוסקת בתשתיות סביבתיות וזרוע חדשנות והשקעות - דוראל אנרג'י טק וונצ'רס - שמשקיעה בטכנולוגיות סינרגטיות לפעילות החברה. פעילות דוראל טק מייצרת לדוראל יתרון תחרותי מובהק בזכות ההשקעות בטכנולוגיה, שילוב חדשנות ביזמות והפיתוח העסקי והחיבורים העסקיים.

"חדשנות היא חלק מהדי.אן.איי של דוראל מיום הקמתה לפני יותר מ- 15 שנים", ממשיך נוימן. "היינו החברה הראשונה שחיברה מערכת סולארית מסחרית לרשת החשמל בישראל והראשונה שהקימה מתקנים אגרו וולטאיים שמבטיחים קיום של חקלאות במקביל לייצור אנרגיה מאותה חטיבת קרקע. כיום, אנחנו בדרך להקים מתקן לייצור מימן ירוק, לראשונה בישראל".

נוימן דיבר גם על יעדים: "ארה"ב הכריזה שעד שנת 2050 היא תגיע ליעד הנכסף של נט זירו (אפס פליטות פחמן). באיחוד האירופי הצהירו על איזון פחמני בשנה הזו וגם בישראל מכוונים לאותו היעד. הדרך לשם ארוכה - ושילוב של חדשנות הוא הדרך הבטוחה לעמוד ביעדים הללו. כמפתח להצלחה, אנחנו משלבים בפרויקטים שלנו ובתהליכי הפיתוח שלנו פתרונות חדשניים רבים".

הפתרון הראשון של החברה הוא, כאמור, אגירת אנרגיה לטווח קצר וארוך. "דוראל צפויה להקים בישראל במהלך השנתיים הקרובות מתקני אגירה בהיקף של כ-2GW/H", אמר נוימן. "כדי לסבר את האוזן - טסלה ייצרה בשנה שעברה כ - 6GW/H. כיום ניתן לאגור חשמל לשעות בודדות, אבל בעוד זמן לא רב ניתן יהיה לאגור ל-100 שעות וגם לאגור בין עונות - כלומר, לשמור אנרגיה בקיץ ולהשתמש בה בחורף. אנחנו גם משקיעים בפיתוחים שממחזרים את הסוללה בסוף ימיה ובטכנולוגיות חדשניות לאגירה".

פיתרון נוסף של דוראל הוא ייצור מימן ירוק. "הפחתת מזהמים דורשת מעבר לאנרגיה מתחדשת", הסביר נוימן. "לשם כך, נחוץ מעבר לדלקים נקיים, שאינם מזהמים, בתחבורה ובתעשייה. מימן ירוק הוא מפתח במעבר לדלק נקי מכיוון שמקורו במים. זה פירוק של מים למימן ולחמצן באמצעות שימוש בחשמל מאנרגיות מתחדשות".

עוד פיתרון של החברה הוא פיתוח אגרו וולטאי – שימוש משותף בקרקע לייצור אנרגיה במקביל לגידולים חקלאיים: "כך ניתן לפתור את מצוקת הקרקעות בישראל ובמדינות נוספות שזקוקות לקרקע עבור הבטחון התזונתי והאנרגטי שלהן. יקי נוימן עכשיו, אנחנו מחפשים את הדבר הבא ומקיימים יחד עם כלכליסט את תחרות המיזמים הטכנולוגיים בתחום הקלינטק".


תגיות