אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין: המחירים ליצרן ירדו בקצב הגבוה ביותר זה שבע שנים מפעל ייצור בסין | AP

סין: המחירים ליצרן ירדו בקצב הגבוה ביותר זה שבע שנים

המדד ירד במאי בקצב שנתי של 4.6% - הירידה החדה ביותר מאז מאי 2016. מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.2%

09.06.2023, 10:00 | חדשות חוץ

האינפלציה בסין נותרה נמוכה בחודש מאי על רקע ההתאוששות המקרטעת של הכלכלה מאז הסרת הגבלות הקורונה בסוף השנה שעברה. מדד המחירים לצרכן עלה בחודש שעבר ב-0.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. על בסיס חודשי המחירים נפלו ב-0.2%.

במקביל מדד המחירים ליצרן נפל במאי בשיעור שנתי של 4.6%, הירידה החדה ביותר מאז מאי 2016 כשהמחירים ליצרנים נפלו בשיעור שנתי של 7.2%. באפריל נרשמה ירידה של 3.6% במחירים, ואילו תחזיות האנליסטים ציפו במאי לירידה של 4.3% במחירים.

האינפלציה הנמוכה והדפלציה במחירים ליצרנים בסין מנוגדות למגמה הרווחת בכלכלות הגדולות בעולם. הבנקים המרכזיים, ובהם הבנק הפדרלי בארה"ב, פועלים כבר למעלה משנה להורדת המחירים. כך למשל השבוע הבנקים המרכזיים בקנדה ובאוסטרליה הודיעו על העלאות ריבית נוספות.

תעשיות הכרייה והחומרים הגולמיים הובילו את הירידות במחירים ליצרנים בסין, בעוד מחירי המזון, הטבק והאלכוהול היו אחראיים לעליות במחירים לצרכנים. "הסיכון לדפלציה עדיין משפיע על הכלכלה", אמר ל-CNBC זהיוואי זהאנג מחברת ניהול הנכסים פינפוינט. "המדדים הכלכליים האחרונים העבירו מסרים עקביים לכך שהכלכלה מתקררת".

לעומת זאת האנליסט אנדרו מיינארד מאמין שסין הגיעה לתחתית ותוכל רק לעלות. "אנחנו מעריכים שמנקודת מבט כלכלית, מבחינת התמריצים ומנקודת מבט גאופוליטית, המצב לא יכול להיות הרבה יותר גרוע מכפי שהוא עכשיו", אמר לאתר. לדבריו, מבחינת ההשקעות סין מתחילה לחוות מידה מסוימת של יציבות. "צפויים מכשולים שנצטרך לעבור... אך בסופו של יום הכלכלה הסינית לדעתנו תתחיל לספק הצלחות".

לפני כשבועיים פורסם כי הרווחים בחברות התעשייה הסיניות צנחו בארבעת החודשים הראשונים של השנה. הנתונים מצביעים על כך שהחברות ממשיכות להתקשות לנוכח ההאטה בביקוש וההתאוששות הכלכלית המקרטעת. "בסך הכל הנתונים הללו מצביעים על כך שחברות תעשייה - פרטיות וציבוריות - ממשיכות להיות מושפעות משילוב של גורמים כמו לחץ קצר טווח על ההתאוששות הכלכלית ומגמת הירידה במדד המחירים ליצרן", הגיב ברוס פאנג, כלכלן ראשי בג'ינס לאנג לסאל.

לפי הנתונים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה המרכזית בסין, הרווחים נפלו ב-20.6% בין ינואר לאפריל לעומת שנה קודם לכן, זאת לעומת ירידה של 21.4% בשלושת החודשים הראשונים של השנה. באפריל לבדו דיווחו חברות התעשייה על צניחה של 18.2% ברווח לעומת אפריל בשנה שעברה, ואילו במרץ נרשמה ירידה שנתית של 19.2% ברווחים. הרווחים בחברות הזרות נפלו ב-16.2% בין ינואר לאפריל לעומת שנה קודם לכן, בעוד בחברות בסקטור הפרטי הרווחים צנחו ב-22.5%. הנתונים הללו מתייחסים לחברות תעשייתיות עם הכנסות שנתיות של 20 מיליון יואן ומעלה (2.89 מיליון דולר) מהפעילות העיקרית שלהן.



תגיות