אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בניגוד לעמדת נתניהו: הקבינט החברתי-כלכלי מתנגד להכנסת פועלים פלסטינים לישראל פועלים פלסטינים במעבר אייל ליד קלקיליה (ארכיון) | צילום: שאול גולן

בניגוד לעמדת נתניהו: הקבינט החברתי-כלכלי מתנגד להכנסת פועלים פלסטינים לישראל

עם זאת ההחלטה הסופית נתונה בידיו של הקבינט המדיני ביטחוני; סמוטריץ': "חלק משמעותי מההפנמה של קריסת הקונספציה הוא שאסור להמשיך את מה שהיה"

10.12.2023, 19:26 | צבי זרחיה

הקבינט החברתי-כלכלי הצביע נגד כניסת פועלים פלסטינים מיו"ש לעבודה בישראל - וזאת בניגוד לדעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. כל שרי הקבינט החברתי-כלכלי הצביעו נגד, למעט שר החקלאות אבי דיכטר שנמנע. עם זאת ההחלטה הסופית נתונה בידיו של הקבינט המדיני ביטחוני, וההערכה היא שיאשר כניסת כמה אלפי פלסטינים לעבודה בענפי החקלאות והבנייה.

לאחר שפרצה המלחמה הוטל סגר על השטחים, וכ-60 -50 אלף עובדים פלסטינים לא מגיעים לעבודה בישראל למעט אישורים חריגים לכ-5,000 עובדים לצרכים חיוניים. נציג משרד החקלאות טען כי חסרים 7,500 עובדים בענף.

המועצה לביטחון לאומי תמכה בהכנסת פועלים פלסטינים לישראל, וכך גם מערכת הביטחון והשב"כ. פרופ' אבי שמחון, יו"ר המועצה הכלכלית חברתית, אמר כי יש להכניס עובדים לפחות למגזר הבנייה והתשתיות.

לאחר דיון ממושך בו הוצגו עמדות גורמי מקצוע לחברי הקבינט החברתי-כלכלי, הצביעו כאמור השרים פה אחד על המלצה שלא להכניס פועלים פלסטינים לישראל.

יו״ר הקבינט החברתי-כלכלי, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, אמר: "חלק משמעותי מההפנמה של קריסת הקונספציה הוא שאסור להמשיך את מה שהיה. כסף והיתרי בנייה לא קונים שקט. מי שירצח אותנו כשאין לו כסף ירצח אותנו כשיש לו כסף".

שר המדע, אופיר אקוניס, אמר: "למדינת ישראל אסור להמשיך ולדבוק בקונספציות הישנות והשגויות שדבקו בהן ממשלות רבות מאז ספטמבר 1993. גם על כניסת הפועלים מעזה אמרו בדיוק את אותם דברים".

תגיות