אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנק העולמי מזהיר: מיתון גלובלי בפתח; קרן המטבע: מוקדם לדעת עסק סגור באילינוי, ארה"ב (ארכיון) | צילום: איי פי

הבנק העולמי מזהיר: מיתון גלובלי בפתח; קרן המטבע: מוקדם לדעת

בקרן המטבע מזהירים שחלק מהמדינות צפויות להיכנס למיתון בשנה הבאה. בבנק העולמי מזהירים ממיתון עולמי וטוענים ששלוש הכלכלות הגדולות בעולם – ארצות הברית, סין וגוש היורו - חוות האטה חדה כך ש"אפילו פגיעה לא חזקה בכלכלה העולמית בשנה הבאה עלולה להכניס אותן למיתון"

16.09.2022, 10:25 | חדשות חוץ

בקרן המטבע הבינלאומית ובבנק העולמי פרסמו אזהרות בנוגע למצב הכלכלה העולמית ולסבירות הכניסה למיתון עולמי.

בסוכנות הידיעות רויטרס דיווחו כי בקרן המטבע הבינלאומית (IMF) הזהירו כי הסיכונים להאטה ממשיכים לשלוט בתחזית הכלכלית העולמית, וחלק מהמדינות אף צפויות להיכנס למיתון ב-2023. עם זאת, דובר הארגון ג'רי רייס ציין כי עוד מוקדם לדעת אם יהיה מיתון כלל עולמי. בתדרוך לעיתונאים אמר רייס כי הנתונים המתקבלים מצביעים על כך שהכלכלה מאבדת עוד תנופה ברבעון השלישי, זאת בהתחשב בשיעורי האינפלציה הגבוהים, השיבושים בשרשראות האספקה והחמרת התנאים הפיננסיים בשווקים.

ביולי עדכנה קרן המטבע את תחזית הצמיחה כלפי מטה לצמיחה עולמית של 3.2% השנה ו-2.9% בשנה הבאה. בחודש הבאה עתידה הקרן לפרסם תחזית מעודכנת, אך רייס לא חשף פרטים בנוגע לכך. "אין ספק שמה שהגדרנו כהאטה בכלכלה העולמית רק הועצם בשבועות והחודשים האחרונים", אמר. לדבריו, סגרי הקורונה והבעיות בסקטור הנדל"ן בסין פוגעים בפעילות הכלכלית במדינה, בעוד התחזקות הדולר היא בעלת השלכות על מדינות רבות.

במקביל בבנק העולמי הזהירו מפני מיתון עולמי בעקבות העלאות הריבית הסימולטניות מצד בנקים מרכזיים ברחבי העולם המנסים לבלום את האינפלציה. לפי הבנק העולמי, שלוש הכלכלות הגדולות בעולם - ארצות הברית, סין וגוש היורו - חוות האטה חדה כך ש"אפילו פגיעה לא חזקה בכלכלה העולמית בשנה הבאה עלולה להכניס אותן למיתון". עוד ציינו כי הכלכלה העולמית נמצאת כעת בהאטה החדה ביותר שלה לאחר התאוששות ממיתון מאז 1970, וסנטימנט הצרכנים כבר נמוך יותר מכפי שהיה לפני מיתונים עולמיים קודמים. "הצמיחה העולמית מאטה בחדות, וצפויות האטות נוספות לאחר שמדינות נוספות ייכנסו למיתון", אמר נשיא הבנק דיוויד מלפאס. לדבריו, אם המגמות הללו ימשיכו יהיו לכך השלכות הרסניות על כלכלות מתעוררות ומתפתחות.

בבנק הסבירו כי הידוק המדיניות המוניטרית והפיסקאלית מצד הבנקים המרכזיים קרוב לוודאי שיסייע להורדת האינפלציה, אך הפעולות המתואמות הללו עלולות גם להעמיק את ההאטה העולמית. הטענה היא שניתן יהיה להילחם באינפלציה בלי להוביל למיתון עולמי אם הבנקים המרכזיים יתקשרו בצורה ברורה את ההחלטות שלהם וימשיכו לספק סיוע למשקי הבית הפגיעים.


תגיות