אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"חושבים על כסף, אך גם איך לעשות טוב" מימין לשמאל: דב מורן, Grove Ventures; ד"ר יעל גרינבאום־כהן, aMoon Fund; אלון טל, OurCrowd; ד"ר אירית יניב, Almeda Ventures; ועו"ד לאה ופנר, ההסתדרות הרפואית בישראל | צילום: אוראל כהן

כנס עתיד הרפואה

"חושבים על כסף, אך גם איך לעשות טוב"

במושב שנערך בכנס של ההסתדרות הרפואית (הר"י) סיפרו המשקיעים כי שיפור המערכת הוא תנאי בסיסי להשקעה. למרות ההאטה, אמר אלון טל מ־OurCrowd: "זה הזמן הטוב ביותר להשקיע"

11.12.2022, 07:30 | ג'יימס ספיירו

ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י), המאגדת המקצועית של 30 אלף רופאות ורופאי ישראל, אירחה בשבוע שעבר עשרות מבכירי הרופאים, יושבי ראש איגודי רופאים, בכירי חברות הטק ומנהלי החדשנות של איגודי רופאים מכל העולם לכנס The Future Health Matrix, בראשותם של יו"ר ההסתדרות הרפואית פרופ' ציון חגי והמנכ"לית לאה ופנר. הכנס, שהתפרש על פני שלושה ימים והתקיים במלון הילטון בתל אביב, כלל מגוון פאנלים ודיונים שעסקו ברפואת המחר.

"כרופאה אני תמיד אסתכל לראות מה יעניק למטופל ערך בהמשך, אך משקיעים מחפשים מה יהיה החזר ההשקעה. הקרן שלנו מנסה למצוא את האיזון בין שני אלה", הסבירה ד"ר אירית יניב, שותפה־מייסדת ומנכ"לית, Almeda Ventures. "אי אפשר רק לחשוב על ההחזר להשקעה, חייבים לחשוב על שני הצדדים. אם רוצים רק החזר על ההשקעה, אז כדאי לפנות לתחום הנדל"ן או הגיימינג".

יניב השתתפה בפאנל בכנס The Future Health Matrix של ההתאחדות הרפואית בישראל. עם יניב על הבמה השתתפו בפאנל גם אלון טל, סגן נשיא קשרי משקיעים ב־OurCrowd; ד"ר יעל גרינבאום־כהן, שותפה ב־aMoon Fund; ודב מורן, שותף מנהל ב־Grove Ventures. בראש הפאנל שנקרא "כיצד משקיעים תופסים את עתיד הרפואה?" עמדה עו"ד לאה ופנר, מנכ"לית ההסתדרות הרפואית בישראל. "כשאנחנו בוחנים השקעות, זו קודם כל החלטה על כסף", הודה טל. "אבל אנחנו גם מנסים להפוך את העולם למקום טוב יותר. בתחום הבריאות, קל לעשות זאת".

aMoon היא קרן הון סיכון שמתמקדת בתחומי בריאות דיגיטלית, מכשור רפואי וביו־פארמה. ד"ר גרינבאום־כהן חשפה כיצד aMoon בוחנת את המגמות העולמיות כדי לזהות בצורה הטובה ביותר את עתיד הרפואה והיכן כדאי לקרן ההון סיכון להשקיע בפעם הבאה. "לא צריך להשקיע במדעים, זה כבר קורה במוסדות שלנו. אנחנו עוקבים אחר המגמות הללו ומזהים לאילו מהן תהיה השפעה על הרפואה ועל החיים שלנו".

מורן מקרן ההון סיכון Grove Ventures הוסיף: "אנחנו מחפשים את הדברים הייחודיים, השונים, אלה שמחוץ לקופסה. אני שונא טרנדים. Grove Ventures פועלת בניגוד לטרנדים".

טל מ־OurCrowd שמר על אופטימיות בתשובה לשאלה כיצד ההזדמנויות העסקיות השתנו לנוכח המשבר הטכנולוגי המורגש בימינו בכמעט כל הסקטורים. "חדשנות לא מפסיקה במהלך האטות כלכליות. השווקים משפיעים על הערכות השווי, אך לא על הטכנולוגיות – החדשנות ממשיכה. באופן כללי, אנחנו רואים ירידה בהערכות השווי ופחות הון מוזרם לחברות. זה הזמן הטוב ביותר להשקיע כדי לקבל את השווי הטוב ביותר לכסף שלכם".

ד"ר גרינבאום־כהן הוסיפה: "ראינו חברות שקיבלו הערכות שווי לא מציאותיות ומימון של 300 מיליון דולר בלי הוכחת היתכנות (POC). זו הפכה להיות מעין בדיחה על הונאת מיידוף בביוטק. כמשקיעים מנוסים אנחנו מרגישים בטוחים עכשיו כשכולם נחתו בחזרה על הקרקע". בנוגע למיקומה של ישראל בחלל הרפואה השיבה: "ישראל היא אומת סטארט־אפ, בכל בית חולים ומוסד יש רעיונות מדהימים, אבל עלינו עוד לראות כיצד הם יצליחו".

"הכסף ממתין ליזמים הטובים", הוסיף מורן. "ההבדל עכשיו הוא שיש פחות רעש. זה הפך להיות חלל עכשיו ליזמים טובים ולמשקיעים טובים".

תגיות