אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל השיקה את "הכלי הראשון לזיהוי דיפ פייק בזמן אמת" דיפ פייק של ברוס וויליס בפרסומת של חברת תקשורת רוסית | צילום מסך

אינטל השיקה את "הכלי הראשון לזיהוי דיפ פייק בזמן אמת"

בחברה פיתחו טכנולוגיה ייחודית שמגיעה ל-96% זיהוי. ההשקה מתבצעת על רקע איומים גוברים הכוללים הונאות כספיות וקמפיינים לא מאושרים שעושים שימוש בדיפ פייק

17.11.2022, 13:33 | חדשות חוץ

אינטל הציגה השבוע את FakeCatcher - הכלי הראשון לזיהוי דיפ פייק בזמן אמת, כהגדרתה. באינטל טוענים כי המוצר מדייק ב-96%, וכי הוא עובד על ידי ניתוח פיקסלים, תוך שימוש בתוכנה ובחומרה של החברה.

בניגוד למוצרים אחרים לגילוי דיפ פייק, שבוחנים את החומר הגולמי, ב-FakeCatcher מתמקדים ברמזים המצויים בסרטונים עצמם. זאת, תוך התבססות על Photoplethysmography (PPG) - שיטה למדידת כמות האור הנקלטת או משתקפת בכלי הדם בתאים אנושיים. "אי אפשר לזהות זאת בעיניים בלבד, אך זה מידע שנגיש למחשב", אמרה אחת המפתחות בריאיון ל-VentureBeat.

ב-FakeCatcher, אותות ה-PPG נאספים מ-32 מיקומים בפני האדם, על מנת לייצר מפות. אלה נבחנות לאחר מכן, תוך שימוש בטכנולוגיות נוספות של אינטל, כמו Deep Learning Boost ו- Advanced Vector Extensions 512 - על מנת לקבוע אם מדובר בזיוף.

לאחרונה פרסם אריק הורוביץ, בכיר במיקרוסופט, מחקר חדש שמזהיר כי זיהוי דיפ פייק חשוב יותר ויותר, נוכח האיומים הטכנולוגיים הגוברים. אלה כוללים הונאות כספיות העושות שימוש בדיפ פייק, או שימוש בלתי-מורשה בסלבריטאים בקמפיינים - כפי שאירע עם עם טום קרוז, לאונרדו דיקפריו ואלון מאסק.

עד כה, המאמץ לזהות דיפ פייק נתקל בלא מעט מכשולים - אך באינטל טוענים כי לא ניתן להערים על FakeCatcher. ואולם, בחברת המחקר "פורסט ריסרץ'" עדיין לא ממהרים לחגוג. "אנחנו עדיין בשלבים המוקדמים של זה", אמר בכיר בחברה, "והכלי של אינטל עשוי להיות צעד משמעותי קדימה אם הוא מדוייק כפי שנטען, ובמיוחד אם הדיוק הזה לא תלוי בכך שלאדם בסרטון יש מאפיינים ייחודיים כמו גוון עור, תנאי תאורה וכו".


תגיות