אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לגלקסי S23 אולטרה אין מתחרים, אך גם אין בו חידושים סמסונג גלקסי S23 אולטרה | רפאל קאהאן

בדיקה

לגלקסי S23 אולטרה אין מתחרים, אך גם אין בו חידושים

הוא גדול, משוכלל ומסוגל להתמודד עם כל משימה שתחשבו עליה. האולטרה של סמסונג כולל סוללה מעולה, מעבד מהיר ומצלמה משובחת, ועדיין הוא לא המכשיר שיתאים לכל אחד. ואם אתם בעליו של S22 אולטרה - אל תשדרגו, זה לא שווה את המחיר

18.02.2023, 14:03 | רפאל קאהאן

סמסונג השיקה לפני קצת יותר מחודש את סדרת הגלקסי S23 ואלינו הגיע הדגם הבכיר שלה לסקירה. מדובר במכשיר שנבנה במיוחד להתמודדות עם יריב אחד - האייפון 14 פרו מקס - וגם קצת עם יריבים מסין. הוא מצויד בכל החומרה העדכנית שסמסונג הצליחה לדחוס בתוכו, מצלמה משוכללת עם חיישן מפלצתי בן 200 מגה-פיקסל, סוללה אימתנית ומעבד שתוכנן במיוחד עבורו.

אבל מעבר לכך הוא מייצג סוג של תפיסה שאומרת שאם נעשה את המכשיר הכי חזק, הכי טוב והכי שימושי בעולם כולם ירצו אותו. אפל מוכרת יותר מכשירי אייפון פרו מקס מאייפון SE פשוט וסמסונג מוכרת יותר דגמי גלקסי S אולטרה מאשר דגמי גלקסי S פלוס למשל. זה נכון שבעתיים לישראל. הלקוחות הישראלים אוהבים לרכוש את דגמי הפרימיום של הסמארטפונים, או את הדגמים הזולים ביותר. כלומר זה או שיאומי פשוט או גלקסי S.


סמסונג גלקסי S23 אולטרה, רפאל קאהאן סמסונג גלקסי S23 אולטרה | רפאל קאהאן סמסונג גלקסי S23 אולטרה, רפאל קאהאן


האולטרה החדש אינו מחדש. הוא מביא עדכון של הדגם מהשנה שעברה ומשכלל את מה שהיה. אם המצלמה הראשית היתה בת 108 מגה-פיקסל, כעת היא 200 מגה-פיקסל, הסוללה לא גדלה אבל המעבד יעיל יותר בניצול שלה. גם המסך לא שונה. הדבר היחיד שהתחדש כאן הוא שסמסונג כבר לא מרכיבה מעבדים מתוצרתה בסמארטפוני הדגל החדשים. החברה העדיפה כנראה להחכיר את קווי הייצור של מעבדי אקסינוס ללקוחות חיצוניים שמכניסים לה יותר כסף. מה שנשאר לה זה בעיקר ייצור שבבי זיכרון ומסכים. בכל מקרה, דגם האולטרה החדש כבר לא נחשב לגרסה של דגם הנוט בתחפושת אלא לחלק אינטגרלי מהסדרה. הוא מהווה את המיטב של מהנדסי סמסונג למעט הדגמים עם המסך המתקפל. אבל איך אפשר לשפר על דגם שכבר היה בעצמו המיטב של היצרנית בשנה שעברה? מסתבר שאפשר אבל זה יותר עניין פילוסופי מאשר כמותי.

עיצוב ומבנה: מעוגל בצדדים ועט נשלף בתחתיתו

אם תשימו את הגלקסי S23 אולטרה לצד ה-S22 אולטרה של השנה שעברה ותבקשו ממישהו לנסות להבדיל ביניהם במבט חפוז או אפילו בבדיקה קצת יותר מעמיקה רוב הסיכויים שהוא לא יצליח. המימדים כמעט זהים - כ-8.9 מ''מ עובי, כ-163.3 מ''מ גובה על 78.1 מ''מ רוחב. ההבדל העיקרי הוא במשקל, שעלה בכ-5 גרם ל-234 גרם. אלה לא שינויים מהותיים. מיקום הסטיילוס בצידו השמאלי של בסיס המכשיר מאפשר לשלוף אותו בקלות בין אם אתם שמאלים או ימניים. השלדה בנויה מאלומיניום באיכות גבוהה מאוד, והחברה טוענת לעמידות גבוהה לנפילות ושריטות. אני נוטה להאמין לה, הפלתי אותו לדאבוני על מדרכה ומצאתי אותו ללא שריטה או מכה חיצונית ניכרת לעין, וכל זאת כשהוא ללא כיסוי מגן. מעבר לשריון האלומיניום, יש כאן זכוכית מגן גורילה ויקטוס 2 מקדימה ומאחור. הגימור בגב מחוספס בעדינות למרות שזה יותר נוח לאחיזה מזכוכית חלקה לחלוטין, זה עדיין לא מספיק בשביל למנוע מהמכשיר להחליק מדי פעם אם הוא מונח של משטח קצת מאתגר.


השוליים מעוגלים ונוחים לאחיזה, רפאל קאהאן השוליים מעוגלים ונוחים לאחיזה | רפאל קאהאן השוליים מעוגלים ונוחים לאחיזה, רפאל קאהאן


מערך הצילום בנוי כמו בדגם של שנה שעברה, רפאל קאהאן מערך הצילום בנוי כמו בדגם של שנה שעברה | רפאל קאהאן מערך הצילום בנוי כמו בדגם של שנה שעברה, רפאל קאהאן


מערך הצילום ממשיך את העיצוב של שנה שעברה עם שלוש עדשות בולטות מהגוף ומוקפות כל אחת בטבעת מתכת כדי להגן עליהן. ישנן עוד שתי עדשות קטנות יותר וביניהן פלאש לד. העדשה העליונה מסתירה למעשה חיישן לייזר לסיוע במיקוד והתחתונה מספקת צילום זווית רחבה. בסך הכל מדובר במבנה מאוד מסורתי. עם זאת מעצבי החברה לא ממש שינו כאן. הבדלים של 0.2 מ''מ לכאן או לשם לא באמת נחשבים לשינוי אמיתי. אבל זה דווקא טוב מבחינה מסוימת. לטעמי העיצוב של האולטרה יותר אלגנטי מאשר של האייפון פרו מקס. השוליים של המכשיר מעוגלים לאחיזה נוחה, המשקל עדיין נמוך יותר מאשר המתחרה לבית אפל הוא נראה פחות קופסתי. יותר מעודן, עד כמה שמכשיר בגודל הזה יכול להיתפס כעדין. היתרון של גוף חזק וזכוכית משוריינת הוא שלא צריך מגן מוגזם כדי לשמור על המכשיר. אפשר להסתפק במשהו מסיליקון שלא מוסיף יותר מדי עובי וזה כבר טוב. בסך הכל מה שחשוב כאן זה להבין שלא מדובר במכשיר קטן. הוא לא נכנס לכל כיס ולא מתאים לכל יד. גם אם הסטיילוס מחפה על כך.

חומרה: מעבד ייחודי, מסך מעולה וזיכרון מאוד מהיר

כפי שהסברתי לעיל, המעבד של האולטרה הוא הבשורה העיקרית כאן. בשמו הרשמי, ה-Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, מהווה מעין שדרוג שמוסיף בין 10% ל-15% עוצמת עיבוד. ההבדלים לא מאוד גדולים מבחינת מהירות שעון. קוואלקום נוהגת לרענן את מעבדי הדגל שלה לאחר כחצי שנה ומה שקיבלנו בגלקסי החדשים הוא למעשה השדרוג החצי שנתי שלה לפני הזמן. מבחינה מעשית עם זאת יש יתרון לא קטן לדגם החדש. בעיקר בגזרת החיסכון בחשמל. הוא גם מתקרב מאוד לביצועי ה-A16 של אפל - אמנם בעיקר במבחנים סינתטיים - אבל הפערים כבר לא מהותיים כפי שהיה בעבר. האייפון מוביל ב-10% ולא ב-40% כמו קודם. אבל זה בעיקר על הנייר כי רוב המשתמשים לא יגיעו לניצול מקסימלי של אף אחד מהמעבדים האלה בתסריטי השימוש הרגילים. אפילו איש עסקים שיפתח אקסל של מאות עמודים עדיין לא יגרום להם ליותר מהתחממות קלה. אולי משחק תלת ממד מאוד כבד עשוי לדגדג כאן, אבל לא מעבר. למעשה הוא מתמודד יפה מאוד עם כל משימה, קלה ככבדה.


אור השמש לא מפריע לנראות, רפאל קאהאן אור השמש לא מפריע לנראות | רפאל קאהאן אור השמש לא מפריע לנראות, רפאל קאהאן


שינוי נוסף שיש כאן הוא שבסמסונג ויתרו על הדגם עם מרחב האחסון בן ה-128 גיגה-בייט, וכעת המינימום הוא 256 גיגה-בייט. ישנם עוד שני דגמים עם 512 גיגה-בייט ו-1 טרה-בייט ואין כאן חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. למעט הדגם הבסיסי ביותר שמצויד רק ב-8 גיגה-בייט זיכרון פעולה, כל הדגמים מצוידים ב-12 גיגה-בייט בתקן UFS 4.0 המהיר ביותר. מדובר במפרט חזק שעולה על כל מה שתוכלו למצוא ברוב המכשירים בשוק למעט כאלה המיועדים לגיימרים - אבל אלה גם פחות נוחים לשימוש יומיומי. מבחינת מולטימדיה סמסונג שיפרה מעט את הרמקולים והם מספקים עוצמת שמע יותר גבוהה מבעבר ועם יותר חדות וגם שיפור בצלילים הנמוכים. אפשר בקלות להשתמש בו לצפייה בסרט או כתחליף נקודתי לרמקול אלחוטי. גם זמן הסוללה מרשים ביותר, הוא מחזיק בקלות יומיים שלמים בשימוש ממוצע (כ-3 שעות מסך ביום). מה שכן עוצמת הטעינה לא ממש השתפרה והיא עדיין עומדת על 45 וואט מקסימליים. זה מאפשר לכם לטעון את כשני שליש ממנה בחצי שעה או את כולה בשעה. אגב, ההבדלים במהירות הטעינה בין מטען מהיר מאוד למטען מהיר רגיל (25 וואט) אינם גדולים. כ-10 דקות יותר במטען האיטי ל-100% קיבול.


הסוללה מצוינת ומחזיקה בקלות יומיים, רפאל קאהאן הסוללה מצוינת ומחזיקה בקלות יומיים | רפאל קאהאן הסוללה מצוינת ומחזיקה בקלות יומיים, רפאל קאהאן


המסך בן ה-6.8 אינץ' הוא אותו אחד שנמצא ב-S22 אולטרה. זהו פאנל Dynamic AMOLED 2X שבז'רגון של סמסונג מעיד על יכולת התאמה דינמית של קצב רענון המסך. היצרנית כן שיפרה כאן משהו. במקום שתבחרו בין קצב משתנה לעד 120 הרץ או 60 הרץ קבועים - גם מצב האחרון מסוגל כעת לרענון דינמי. הפעם בשני המקרים תקבלו קצב רענון משתנה, רק שהמגבלה תהיה או 60 או 120 הרץ. מבחינת שימוש יומיומי זה אומר שהמסך מספק גלילה נוחה וזורמת יותר בהגדרה הגבוהה יותר. אם אתם משתמשים בהגדרה הבסיסית תקבלו לעומת זאת יותר חיסכון בחשמל, שכן המסך יכול להוריד את קצב הרענון אם אתם לא גוללים בו, למשל אם אתם קוראים ספר או מסמך. מבחינת רזולוציה אנחנו עדיין עם 1,440 על 3,088 פיקסלים. לקינוח רמת הבהירות גם היא לא שונה מהותית ועדיין מגיעה ל-1,750 ניט מקסימליים. זה מכשיר שקל מאוד לעשות בו שימוש באור שמש ישיר. בסך הכל למרות שאין כאן שיפורים יוצאי דופן ביחס לנתונים אשתקד, אלה עדיין מספקים לנו חוויית שימוש מאוד חלקה. אפליקציות נפתחות מהר, המכשיר מריץ משימות בקלילות והוא מחזיק הרבה מאוד זמן בלי צורך בטעינה.

תוכנה וממשק: בלי שינוי גדול, אבל יציבה מאוד, זריזה ונוחה

האולטרה מצויד בגרסה החדשה של OneUI ממשק ההפעלה של סמסונג בגרסה 5.1. זו גרסה מותאמת במיוחד למכשיר וכוללת תמיכה מובנית בסטיילוס. כשאתם שולפים אותו מהמיקום, קופץ תפריט ובו שלל פיצ'רים המאפשרים שימוש בכתיבה, איור ועוד. ישנה גם תכונה המאפשרת לרשום ישירות על גבי המסך הכבוי של הטלפון - כתחליף לפתק או פנקס - כל זאת בסיוע זיהוי כתב יד גם בעברית. סמסונג לא הכניסה חידושים מרעישים לממשק שלה. הוא די דומה ויזואלית למה שהיה בעבר וזה דווקא טוב. מי שמגיע ממכשיר של סמסונג - גם מסדרה אחרת - ירגיש ישר בבית. מי שמגיע ממכשיר אחר, סיני למשל, עשוי להרגיש קצת מוגבל. היצרנית הקוריאנית מאפשרת אמנם קצת התאמות אישיות, אבל זה רחוק מאוד מהאפשרויות של יצרניות כגון Oppo או שיאומי. מנגד, התוכנה כנראה לא תשדר את הפרטים שלכם לסין (אולי לקוריאה). מי שאוהב את הממשק הנקי של אנדרואיד כמו שיש במכשירי הפיקסל של גוגל, מוטורולה או וואן פלוס (בעבר), עשוי למצוא את הממשק של סמסונג קצת מסורבל. עבור מי שמגיע מהאייפון זה כבר יהיה שינוי קיצוני. בקיצור, אין כאן משהו שיגרום לכם להרגיש שאתם לא מבינים מה רוצים מהחיים שלכם, הכל עובד ביעילות ומתאים מאוד לשלל הפיצ'רים של האולטרה.


הסטיילוס מציע יכולות מעבר לכתיבה בלבד, רפאל קאהאן הסטיילוס מציע יכולות מעבר לכתיבה בלבד | רפאל קאהאן הסטיילוס מציע יכולות מעבר לכתיבה בלבד, רפאל קאהאן


הסורק הביומטרי המובנה הוא האולטרסוני הוותיק של היצרנית. כלומר הוא מזהה את טביעות האצבעות על ידי גלי קול ולא דרך זיהוי חזותי. ישנם כאלה שטוענים שהוא קצת פחות טוב מסורק אופטי. לטעמי הוא מצוין. הוא פותח את המכשיר במהירות, וקל מאוד לגשת אליו עם האגודל בלי שתצטרכו לבצע מתיחות מוגזמות באצבעות. זיהוי הפנים כאן הוא מהסוג הנחות. כלומר מצלמת הסלפי אחראית לו ומכיוון שאין לה סורק תלת-ממד כמו באייפון היא לא מאובטחת כמו המקבילה לבית אפל. עוד תכונה מעניינת שעושה שימוש בסטיילוס היא האפשרות לשלוט במכשיר בלי לגעת ישירות במסך עם העט. תכונה זו מכונה Air command והיא עובדת היטב. לומר שהיא מאוד שימושית? זה כבר כנראה תלוי בכם כמשתמשים. לקינוח, מכשיר עם מסך ענק מכוון תמיד לפרודוקטיביות, והאולטרה לא שונה מהבחינה הזו. הוא תומך בריבוי חלונות בשלל תצורות, אתם יכולים להתאים את גודל החלונות המוצגים במקביל בצורה חופשית כמו במחשב. גם תכונת DeX כאן, ומאפשרת לחבר את הטלפון למסך חיצוני ולקבל סוג של ממשק חלונות. זה כנראה שימושי יותר לאלה שעובדים בדרכים ומעדיפים לא להיסחב עם מחשב. אבל הממשק הזה אינו מושלם ואנדרואיד עדיין לא יכולה להחליף את הגמישות של מערכת הפעלה כגון ווינדוס או MacOS.


סמסונג גלקסי S23 אולטרה, רפאל קאהאן סמסונג גלקסי S23 אולטרה | רפאל קאהאן סמסונג גלקסי S23 אולטרה, רפאל קאהאן


מצלמה: מהטובות כיום, מובילה בעיקר בצילומי סטילס

המאבק בתחום הצילום במכשירי מובייל הוא כמובן בין גוגל, אפל וסמסונג. בעוד גוגל שמה את יהבה בתוכנה, אפל משלבת תוכנה וחומרה טובה בעוד סמסונג משקיעה הרבה מאוד בחומרה. זאת אומרת שהחיישנים שתמצאו באולטרה הם מהטובים שיש היום בשוק ובראשם חיישן ה-200 מגה-פיקסל של סמסונג עצמה. זה חיישן שאפשר למצוא בכמה מכשירים אחרים בשוק - בעיקר בדגמי הפרימיום של שיאומי למשל. אבל כאן הוא מכויל על פי צוות הצילום של סמסונג. מי שאולי לא יודע, מדובר בצוות פיתוח שרובו יושב בישראל. כלומר אפשר לומר שהמצלמה של סמסונג היא בחלקה הגדול פיתוח כחול-לבן. מעבר לכך זו אחת מהמצלמות הטובות שיצא לי להשתמש בהן השנה. אני מאוד אוהב את הצבעוניות של התמונות, בעיקר באור יום. סמסונג הצליחה לשפר את אותה וכעת היא יותר מעודנת ומספקת סוג של "חיות".


הצבעים טבעיים אך מודגשים, רפאל קאהאן הצבעים טבעיים אך מודגשים | רפאל קאהאן הצבעים טבעיים אך מודגשים, רפאל קאהאן


מערך הצילום מורכב מהחיישן הראשי, חיישן זווית רחבה בן 12 מגה-פיקסל, חיישן זום רגיל (הגדלה עד פי 3 אופטית) בן 10 מגה-פיקסל, חיישן זום פריסקופ עם הגדלה אופטית של עד פי 10, וחיישן סלפי בן 12 מגה-פיקסל. כל אלה מספקים מענה לכל מצבי הצילום השונים בהם תוכלו להיתקל. למעשה, אני גם חושב שהוא יכולה בקלות להחליף מצלמת DSLR במצבים מסוימים. סמסונג מספקת תמיכה בפורמטים מקצועיים כגון RAW שמאפשרים לערוך בקלות את התמונות באפליקציות מקצועיות. היתרון שלה הוא בצילומי סטילס, אבל גם במצב צילום וידאו יספק לכם סרטונים עם רזולוציה של עד 8K ב-30 פריימים לשנייה. מבחינת איכות התוצרים השונים של המצלמה אין כאן שום דבר שאפשר לקרוא לו גרוע או לא שמיש. אפשר להתווכח על כיול הצבעים ולהעדיף צבעים יותר טבעיים, אבל מבחינת בעיות כגון רעש דיגיטלי בתמונות, עיוותים או טשטוש, לא תמצאו כאלה שתוכלו לזהות בעין רגילה. אולי אם תגדילו תמונה שצילמתם בלילה במצב זום תראו שיש קצת רעש בעיקר אם צילמתם ביד, אבל בשימוש רגיל ויומיומי התמונות פשוט מעולות.


זום מרחוק, רפאל קאהאן זום מרחוק | רפאל קאהאן זום מרחוק, רפאל קאהאן


זום מקרוב, רפאל קאהאן זום מקרוב | רפאל קאהאן זום מקרוב, רפאל קאהאן


הנקודה היחידה שמאכזבת כאן היא מצלמת הסלפי. בעוד בדגם הקודם החיישן סיפק 40 מגה-פיקסל, סמסונג העדיפה לשנמך את החיישן באולטרה החדש ל-12 מגה-פיקסל. צריך להודות על האמת שזה לא מאוד משנה מבחינת התוצרים. הסיבה לשינוי הזה נעוץ דווקא בדגמים הזולים יותר של הסדרה. מבחינתם מדובר בשדרוג שכן חיישן הסלפי הקודם סיפק רק 10 מגה-פיקסל בדגמי הבסיס. אבל כעת, ככל הנראה לשם אחידות וחיסכון, היצרנית התקינה את החיישן החדש בכול שלוש הדגמים שלה. אבל בינינו, התוצאות הן שאתם תקבלו בגדול את אותה איכות צילום שניתן היה לקבל ב-S22 אולטרה וזאת למרות הירידה ברזולוציה. ההבדל היחיד שאפשר לשים עליו את האצבע (או את העין) הוא שהצבעים נראים קצת פחות טבעיים. אבל זה ככל הנראה קשור ישירות לכיול הצבעים הכללי של המצלמה. מעבר לכך צילומי דיוקן עם טשטוש רקע נראים מעולה, הטווח הדינמי מדויק, ואין כאן נטייה לצהבהבות בגווני העור. בעיה שאפשר למצוא במצלמות רבות של המתחרים.

סיכום ואלטרנטיבות: שיפור אמיתי ומכה את האייפון 14 פרו מקס בחלק מהפיצ'רים

המחמאה הכי גדולה שאני יכול לתת לאולטרה זה שסמסונג הצליחו לשפר את המכשיר המעולה של שנה שעברה וזאת בלי לשנות הרבה מבחינה המבנה או העיצוב. זמן הסוללה מצוין ומכה את רוב הסמארטפונים המתחרים, המעבד יעיל, מהיר וחסכוני, המצלמה פשוט מעולה בכל מצב שימוש אפשרי והסטיילוס מספק משהו שלא תמצאו בשום מכשיר אחר. עבור כל הטוב הזה תשלמו בין כ-5,000 שקל ל-6,500 שקל. מדובר כאן במחיר שנמצא בטריטוריה של האייפון פרו מקס וזה בדיוק היריב אליו סמסונג כיוונה כאן. אין מתחרה אנדרואיד אמיתי לאולטרה למעט וואווי שנמכר רק בסין ולא רלוונטי לשוק המערבי, ואולי הדגם של שנה שעברה שבסך הכל מספק 99% מהתכונות של הדגם החדש. זאת אומרת שאם אתם בעליו של S22 אולטרה - אל תשדרגו - זה לא שווה את המחיר. אם אתם בעליו של גלקסי Z פולד 4 מתקפל, גם כאן אל תשדרגו, יש תמיכה בסטיילוס והמסך גדול יותר. ההבדל היחיד הוא שהמצלמה קצת פחות טובה מאשר באולטרה.


סמסונג גלקסי S23 ,S23 פלוס, S23 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן סמסונג גלקסי S23 ,S23 פלוס, S23 אולטרה | צילום: רפאל קאהאן סמסונג גלקסי S23 ,S23 פלוס, S23 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן


עם זאת אם אתם בעליו של אייפון 14 או 13 פרו מקס, ואתם רוצים סטיילוס, יכול מאוד להיות שהאולטרה יוכל להתאים לכם. ההבדלים העיקריים ביניהם הם באיכות צילום וידאו יותר טובה באייפון ומערכת ההפעלה. בשני המקרים מדובר בהעדפות אישיות. אם אתם אוהבים לצלם וידאו - טיקטוק, יוטיוב או אינסטגרם - האייפון כנראה יותר טוב. אבל אם אתם חובבי צילום סטילס - אז האולטרה פשוט מספק תוצרים יותר טובים מאשר האייפון. המכשיר היחיד שעשוי להפוך לאלטרנטיבה ראויה בעולם האנדרואיד הוא השיאומי 13 פרו שבינתיים לא זמין כמעט בשום מקום מחוץ לסין ומצויד במצלמה של לייקה. מניסיון עם מכשירי וואווי מדובר באחת המצלמות הטובות שניתן למצוא על סמארטפון. חוץ ממנו, אם אתם מחפשים את מכשיר האנדרואיד הטוב ביותר כיום וכסף לא מהווה סוגייה מבחינתכם - האולטרה צריך להיות בראש הרשימה שלכם.


תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
יש לכם טלפון בן שנה? אל "תשדרגו" בשום מקרה
אין שום צורך להחליף מכשיר תקין. לפני שנה הוא היה נזר הבריאה ועכשיו צריך "לשדרג"? לזהם ולבזבז לשם איזה ריגוש שיתחלף מיד בקנאה בדגם העוד יותר חדש? בשביל לחוש ערך ומשמעות בחיים עדיף לתעל את המרץ והאכפתיות כדי לשמור על הדמוקרטיה ולא לשקוע בצרכנות ריקנית.
א.  |  18.02.23
לכל התגובות