אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחסור בבתים בארה"ב מוביל לעליות מחירים בית למכירה בארה"ב | צילום: שאטרסטוק

המחסור בבתים בארה"ב מוביל לעליות מחירים

לעומת שוק המשרדים, בשוק הנדל"ן למגורים בארה"ב נרשמו עליות מחירים בחודש מרץ, זה החודש השני ברציפות, זאת ברקע מחסור בבתים למכירה שהצית תחרות בין הרוכשים

31.05.2023, 22:36 | חדשות חוץ

לעומת שוק המשרדים, בשוק הנדל"ן למגורים בארה"ב נרשמו עליות מחירים בחודש מרץ, זה החודש השני ברציפות, זאת ברקע מחסור בבתים למכירה שהצית תחרות בין הרוכשים.

מדד מחירי הבתים המשולב של P&S, קורלוג'יק וקייס שילר, המשקלל מחירי בתים ברחבי ארה"ב, טיפס ב־0.4% במרץ בהשוואה לפברואר. בחישוב שנתי, המדד טיפס ב־0.7%, ירידה מקצב שנתי של 2.1% בחודש שעבר. העלייה השנתית היתה הקטנה ביותר מאז מאי 2012.

מכירות הבתים צנחו בשנה החולפת בגלל שיעורי הריבית הגבוהים, שייקרו את העסקאות באופן משמעותי. היצע הבתים נשאר נמוך באביב האחרון, לאחר שהריבית הגבוהה גרמה לבעלי בתים לחזור בהם מתוכניתם לשפר דיור. ההיצע הנמוך סייע לשמור על יציבות מחירים בשווקים רבים, חרף הירידה בביקושים.

מחירי הבתים נמצאים במגמת הירידה החדה ביותר בשווקים במערב המדינה, כמו סיאטל, שם הם נחלשו ב־0.9% במרץ לעומת פברואר, ובפניקס, אריזונה, שם הם ירדו ב־0.4%.

"חודשיים של עליות מחירים לא משקפים בהכרח התאוששות, אבל נתוני מרץ מראים כי הירידה במחירי הבתים שהחלה ביוני 2022, אולי הגיעה לסופה", כך לפי קרייג לזארה, מנכ"ל ב־P&S דאו ג'ונס שצוטט ב"וול סטריט ג'ורנל".

מדד עשר הערים של קייס־שילר נחלש ב־0.8% בחישוב שנתי בעקבות עלייה של 0.5% בפברואר. מדד 20 הערים צנח ב־1.1% לאחר עלייה של 0.4% בפברואר. עבור שני המדדים, היתה זו הירידה השנתית הראשונה מאז מאי 2012. עליית המחירים החדה ביותר נרשמה במיאמי, עם 7.7%.


תגיות