אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות המלחמה: המדינה רוצה לסגור חווה טיפולית לנכי צה"ל ונפגעי פוסט טראומה המרכז לרכיבה טיפולית בתל מונד | צילום: איל יצהר

למרות המלחמה: המדינה רוצה לסגור חווה טיפולית לנכי צה"ל ונפגעי פוסט טראומה

לאחר שביוני הוגשה עתירה לבג"ץ נגד הריסת המרכז לרכיבה טיפולית בתל מונד, בשבוע הבא צפויה המדינה להגיש את עמדתה. לאור כך פנה המרכז לפרקליטות: "אל תתנו יד לסגירת החווה"

07.11.2023, 18:21 | שירות כלכליסט

בשבוע הבא (15 בנובמבר) צפויה המדינה להגיש את עמדתה בדבר סגירת חווה טיפולית בתל מונד. זאת, לאחר שביוני הוגשה עתירה לבג"ץ נגד הריסת החווה.

המרכז לרכיבה טיפולית בתל מונד משמש זה 25 שנה לטיפול בנפגעי חרדה ופוסט טראומה באמצעות סוסים וכלבים. המדינה הוציאה לחווה צו הריסה בטענה כי הפעילות במקום אינה תואמת את תוכנית המתאר החלה בקרקע. ביוני הגישה העמותה לרכיבה וכלבנות טיפולית, המפעילה את החווה, עתירה לבג"ץ נגד מינהל התכנון, ממשלת ישראל וגופים נוספים, בה נטען כי יש להימנע מהריסת החווה הטיפולית המשמשת לשיקום וטיפול במאות נכי צה"ל ובעלי צרכים מיוחדים. אל העתירה הצטרפו גם נכי צה"ל המטופלים בחווה.

בג"ץ הורה למדינה להשיב לעתירה, וב-15 בנובמבר צפויה מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה להגיש את עמדתה. ואולם, מאז שהחלה העתירה להתגלגל במסדרונות בתי המשפט, חל "שינוי נסיבות מהותי": פרצה מלחמת חרבות ברזל אשר גבתה עד כה אלפי קורבנות בגוף ובנפש, והמרכז החל לטפל בחינם ובהתנדבות בנפגעי טראומה מהדרום.

לאור העובדה שבימים אלה מגבשת הפרקליטות את עמדת המדינה, אשר צפויה להשפיע על חייהם של מאות נפגעי פוסט טראומה ובעלי צרכים מיוחדים, פנו השבוע במרכז לפרקליטות המדינה בבקשה להימנע מהגשת עמדה אשר תביא לסגירת החווה. "האם בעת הזו - בה חווה מדינת ישראל את אחד האירועים הביטחוניים הקשים בתולדותיה, יש מקום לקיים דיון בבית משפט, אשר, הלכה למעשה, יכול ויוביל לסגירתה של החווה? האם ייתכן כי גוף מגופי המדינה, ובכלל זאת מחלקת הבג"צים, יתנו באמת ובתמים את ידם לסגירת חווה המטפלת בפוסט טראומתיים?", כתב ב"כ המרכז, עו"ד יובל גלאון ממשרד עמית פולק מטלון, לסגן ראש מחלקת הבג"צים בפרקליטות, עו"ד יונתן ברמן.

לפי העמותה, בימים אלה, בהם אלפי בני אדם צפויים להצטרף למעגל הטראומה, "ברור שבמובן המהותי, הוויכוח מושא העתירה שייך לעולם אחר, לעולם ישן, לעולם של לפני 7 באוקטובר". בעמותה מוסיפים וכותבים כי "בימים אלה מסתובבים בינינו עשרות אלפי בני אדם שהם בבחינת 'פצצות מתקתקות' שאם לא יטופלו, הם ובני משפחותיהם לא יתאוששו. ואין מדובר רק בחיילי צה"ל, אלא במאות אלפי אזרחים במצב רגשי קשה בלשון המעטה. כמה הזוי הוא הדבר כי בשם פורמליסטיקה משפטית, שברור לכל כי אינה רלוונטית לעת הזאת, אתם עלולים להנחית מכה אנושה על חייהם של אלפי אזרחים וחיילים כה רבים, בתקופה כה הרת גורל לעתיד המדינה והחברה הפצועה שבתוכה אנו חיים".

לסיום, פונה עו"ד גלאון לנציג הפרקליטות: "מדי יום אנו מתמודדים עם מקרים, לא יאומנו, של פחד וחרדה מסגירת החווה. אנא ממך, עשה ככל יכולתך, כדי להעביר את המסר הזה לאנשים שאיננו מצליחים לפנות אל ליבם".

ממינהל התכנון נמסר כי הוא "רואה חשיבות רבה בפעילות המבורכת של החווה הטיפולית. יחד עם זאת, נאמר מספר רב של פעמים לבעלי החווה, כי בהתאם לתוכנית המתאר הארצית לפיה פועל התכנון בכל מדינת ישראל, לא ניתן לקדם תוכנית שהתבקשה לחווה במיקומה הנוכחי, היות שמדובר בשטחים פתוחים המשרתים את כלל הציבור. הוגשה עתירה לבג"ץ אשר ידון בנושא".

תגיות