אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גאידמק דורש מביהמ"ש לפנות את רוכש ביתו בהרצליה פיתוח: "השתלט עליו במרמה" איש העסקים ארקדי גאידמק וביתו לשעבר בהרצליה פיתוח | צילומים: גוגל מפות, אוראל כהן

גאידמק דורש מביהמ"ש לפנות את רוכש ביתו בהרצליה פיתוח: "השתלט עליו במרמה"

התביעה הוגשה נגד ריצ'רד טוויל לביהמ"ש המחוזי בת"א. לטענת גאידמק, טוויל קנה ממנו את הבית ב-2020 עבור 13.8 מיליון שקל, אולם לא העביר את התשלום. לטענתו טוויל והחברה שברשותו טי. אי. אר. אי השקעות הטעו אותו ופעלו ב"דרכי ערמה ורמייה...לרכוש את הממכר במחיר נמוך באופן משמעותי משוויו הריאלי"

31.12.2023, 16:38 | אלמוג עזר

ארקדי גאידמק דורש לבטל את הסכם המכר של ביתו בהרצליה פיתוח: גאידמק הגיש את התביעה ביום חמישי האחרון לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בדרישה כי יפנו את רוכש ביתו בהרצליה פיתוח – איש העסקים ריצ'רד טוויל. לפי האתר הרשמי באינטרנט של טוויל, הוא עוסק בהשכרת יאכטות ונדל"ן.

גאידמק מכר לטוויל את הווילה בהרצליה פיתוח במרץ 2020 תמורת 13.8 מיליון שקל, סכום שלפי התביעה טוויל היה אמור להעביר במספר פעימות. התשלום הראשון עבור הבית נעשה עם ההסכמה של טוויל לשלם לישראל שלו, עורך דינו לשעבר של גאידמק, 4 מיליון שקל. התשלום האמור בין גאידמק לשלו נעשה בעקבות פשרה שנחתמה בין הצדדים, לאחר ששלו תבע את גאידמק בסכום של 8 מיליון שקל, לאחר שלטענתו שלא שילם עבור שירותיו במשך שנתיים (2015-2017), בעוד בית המריבה שועבד לשלו. טוויל שילם את כספי הפשרה והשעבוד בוטל.

מעבר לעיקול של שלו, זמן קצר לאחר ההסכם התקבל אצל טוויל עיקול נוסף על הבית בהרצליה, הפעם בסכום 900 אלף שקל, לעורך דין אחר של גאידמק אלרן שפירא. בנוסף התקבלה שומת מס בסך 1.5 מיליון שקל על הבית. על כן, בטרם יעביר את שאר התשלומים, ביקש טוויל וקיבל לידיו בנאמנות את מניות חברת Murasin, שהייתה בבעלות גאידמק ועל שמה רשום בטאבו הבית בהרצליה פיתוח. כך שלכאורה, הבית רשום כעת על שמו של טוויל ועל כן גאידמק חייב לפנות לבית המשפט על מנת לנסות ולבטל את הסכם המכר בין שלוש השנים.

שאר התשלומים מתוך ה-13.8 מיליון שקל היו אמורים לעבור לגאידמק תוך 120 ימים ובעת קבלת הנכס. אולם, לפי התביעה, סכומים אלו לא הועברו, פרט לסכומים זניחים שנעשו על מנת להחיות את חברת מורסין - ועליהם לטוויל היה הזכות להתקזז מול התשלום המקורי עבור הבית. בנוסף, על פי גאידמק, טוויל ניפח את סכום הקיזוז ובעוד ששילם לצדדי ג' 200 אלף שקל, הציג תשלומים בהיקף 820 אלף שקל.

לפי גאידמק, טוויל והחברה שברשותו טי. אי. אר. אי השקעות הטעו אותו ופעלו ב"דרכי ערמה ורמייה", ניצלו את שהותו מחוץ לישראל ואת מצבו המשפטי אז על מנת "לרכוש את הממכר במחיר נמוך באופן משמעותי משוויו הריאלי, והלכה למעשה השתלטו על הממכר, בין בפועל ובין באמצעות קבלת שטר המניה". מעבר לביטול המכירה, תובע גאידמק מטוויל 400 אלף דולר כפיצוי על כך שלא עמד בתנאי העסקה ותשלום שכירות מצטבר מאז 2020 בהיקף 980 אלף שקל.

לאורך השנים מכר גאידמק את כל נכסיו בישראל בעיקר משיקולים כלכליים ולצורך תשלום חובות לנושיו. גאידמק היה בעיקר פעיל בשוק המקומי בין 2005 ל-2013. בישראל כללו נכסיו בעבר את בית החולים ביקור חולים בירושלים וחברת אוסיף של משה אביב (60%) אותה רכש לפי שווי של 600 מיליון שקל. בנוסף היה בעל קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים ותחנת הרדיו 99FM. ב-2008 שב לרוסיה.


תגיות