אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בניגוד לדברי מאסק: "צבא רוסיה משתמש במסופי סטארלינק כבר זמן רב" לווין של סטארלינק | צילום: Andrey Armyagov/Shutterstock

בניגוד לדברי מאסק: "צבא רוסיה משתמש במסופי סטארלינק כבר זמן רב"

כך טוען קצין אוקראיני בכיר; לדבריו, הרוסים רכשו מסופי אינטרנט המיוצרים על ידי SpaceX, ועושים בהם שימוש באופן שפוגע באוקראינה בשדה הקרב; הבעלים של החברה אלון מאסק אמר בשבוע שעבר כי "למיטב ידיעתי, לא נמכרו חיבורי סטארלינק לרוסיה, באופן ישיר או עקיף"

16.02.2024, 20:00 | חדשות חוץ

קצין מודיעין בכיר של אוקראינה אמר שכוחות הפלישה הרוסיים בארצו משתמשים באלפי מסופי אינטרנט של סטארלינק, ושהרשת פעילה באזורים שנכבשו ע"י הרוסים "כבר זמן רב".

משמעות דבריו של הגנרל קירילו בודנוב היא שרוסיה כבר החלה לרכוש מסופי סטארלינק, המיוצרים ע"י חברתSpaceX של אלון מאסק, בסדר גודל שיכול לפגוע באוקראינים בשדה הקרב. ממשלת אוקראינה מסרה בשנה שעברה שכ-42 אלף מסופים משמשים בידי הצבא, בתי חולים, עסקים וארגונים שונים במדינה.

מאסק אמר בשבוע שעבר ש-SpaceX אינה מוכרת מוצרים לרוסיה. "למיטב ידיעתי, לא נמכרו חיבורי סטארלינק לרוסיה, באופן ישיר או עקיף", כך כתב באפליקציית X.

סטארלינק, מערכת בטוחה להפעלה מתקשורת סלולרית או אלחוטית, נחשבת כה חיונית עבור אוקראינה עד כדי כך שהפנטגון הגיע לעסקה עם SpaceX בשנה שעברה כדי לעזור לממן את הגישה לשירות עבור כוחותיה של אוקראינה. עד כה, לכוחות הרוסיים לא היתה מערכת תקשורת כה מאובטחת.

לדברי בודנוב, חברות רוסיות פרטיות קונות את המסופים מצדדים שלישיים, שרוכשים אותם למטרות פרטיות לכאורה, אך מעבירים אותם לרוסיה דרך מדינות שכנות. יחידות צבא רוסיות מנסות לרכוש לעצמן מסופי סטארלינק, לעתים אף ע"י איסוף כסף מהחיילים עצמם, לדבריו.

"זה שוק פתוח. זה לא מוצר צבאי", הוא אמר. חיפוש אחר מסופי סטארלינק במנוע החיפוש הרוסי יאנדקס מגלה עשרות סוחרים במוסקבה ומחוצה לה, שמבטיחים להתקין את המערכת ברחבי המדינה ובשטחים הכבושים באוקראינה. אחד האתרים הציע למכור את המערכת תמורת 3,000 דולר.

כמו מערכות תקשורת אחרות, סטארלינק נעזרת בלוויינים שממוקמים סביב לכדור הארץ, ותשתית יבשתית שמאפשרת למשתמשים לתקשר באמצעות תקשורת האינטרנט המהירה שלה. המשתמשים זקוקים גם לאנטנה שטוחה שמוצבת תחת כיפת השמיים. SpaceX, שאינה מעוניינת לספק את השירות למשתמשים בארצות בהן הרגולטורים לא התירו את הדבר, שולטת למעשה על אספקתו.


תגיות