אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אומגה מתכוננת ליום שאחרי הקורונה ומנסה להיכנס לבורסה על ידי מיזוג בדיקות קורונה בנתב"ג | צילום: שאול גולן

אומגה מתכוננת ליום שאחרי הקורונה ומנסה להיכנס לבורסה על ידי מיזוג

החברה שמפעילה מעבדה לפענוח בדיקות קורונה חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם חברת ביו ויו, שנסחרת בבורסת ת"א בשווי שוק של 52 מיליון שקל - השווי לחברה הממוזגת בעסקה הוא 300 מיליון שקל; אומגה מעוניינת במיזוג כדי שתוכל להתרחב לתחומים נוספים מלבד בדיקות קורונה

15.06.2022, 19:48 | עמיר קורץ

חברת אומגה, בעלת מעבדה לפענוח בדיקות קורונה, בדרך לבורסה בתל אביב. זאת באמצעות מיזוג לתוך חברת ביו ויו הציבורית.

ביו ויו, שמפתחת מערכות הדמיה ונסחרת לפי שווי שוק של 52 מיליון שקל, דיווחה היום (ד') שהתקשרה במזכר הבנות לא מחייב עם אומגה ועם בעליה, בני הזוג אור ולירון קרסין, לביצוע המיזוג. גם לאחר השלמת המשא ומתן וחתימה על הסכם מחייב, העסקה תידרש לקבל אישורים מרשויות שונות.

אומגה מעוניינת במיזוג עם ביו ויו כדי לפתח את המעבדה שלה ברמת החייל לתחומים נוספים שאינם רק בדיקות קורונה. "הקורונה תלווה אותנו עוד תקופה אך לבסוף זה ייעלם, וכמו שהקפדנו למצוא דרך לעמוד על רגליים עצמאיות בלי תלות במכרז בנתב"ג, כך אנו מחפשים דרכים לא להיות תלויים רק בבדיקות הקורונה לצורך הגדילה שלנו. אנו מתכוונים להתרחב לתחומים נוספים ולפתח שירותי אבחון ודימות מגוונים".

המתווה שהוסכם הוא כי אומגה תעביר את מלוא מניותיה לביו ויו, ובתמורה תקצה ביו ויו לבעלי מניות אומגה 82% ממניותיה. כך שהשווי הנגזר לחברה הממוזגת, שביו ויו תהווה 18% ממנה, עומד על כ-300 מיליון.

עוד נקבע כי במסגרת העסקה תקצה ביו ויו לבעלי מניות בשתי החברות זכויות למניות נוספות של החברה הממוזגת, אשר יהיו ניתנות למימוש בכפוף להתקיימות תנאים מתלים הכוללים יעדי הכנסות, רווח ושווי.

מנכ"ל החברה הממוזגת יהיה מייסד אומגה לירון קרסין, שהקים את אומגה כחברה לקיום שיעורים פרטיים במתמטיקה. עם השנים התרחבה אומגה ללימוד מקצועות נוספים כמו יישומי מחשב וההדרכות שלה שולבו בתוכניות לימוד נוספות בבתי הספר, ובהמשך היא זכתה במכרזים רבים למתן שירותי מחשוב לרשויות מקומיות וממשלתיות, והעסיקה מאות עובדים.

במהלך מגפת הקורונה עשתה אומגה קפיצת מדרגה כאשר ניגשה באוגוסט 2020 למכרז רשות שדות התעופה להקמת מערך בדיקות קורונה בנתב"ג תחת השם "צ'ק טו פליי". בשל חוסר הניסיון שלה בתחום היא חברה לבית החולים רמב"ם, וההצעה המשותפת שלהן, שתומחרה נמוך משמעותית מהמתחרים, זכתה במכרז.

החברה ביצעה את בדיקות הקורונה בנמל התעופה בן גוריון ליוצאים ולנכנסים מישראל עד יוני 2021, אז הוחלפה באולם הנכנסים בחברת פמי פרימיום. בנובמבר 2021 נאלצה החברה לצאת מנתב"ג בסיום מאבק משפטי ממושך שבו קבע בית המשפט העליון כי אומגה לא עמדה בתנאי המכרז וכי שמרה על עמימות בנוגע לחלקו של בית החולים רמב"ם, שהיה אמור להיות קבלן משנה שלה, כפי שדרש המכרז, ולא רק יועץ.

לאחר היציאה מנתב"ג העבירה אומגה את הפעילות למעבדה ברמת החייל. מעבדה זו, לפי אומגה, היא בעלת קיבולת של 35 אלף בדיקות PCR ביום ועוד 3,000 בדיקות מהירות (על פי החברה, ניתנת תשובה תוך ארבע שעות), כאשר אל המעבדה נשלחות הבדיקות שנעשות בארץ בעשר נקודות דיגום. באומגה מתגאים בכך שמשרד הבריאות, שלו היא נותנת שירותים, החליט לשמר אותה גם בתקופות הביניים כאשר התחלואה יורדת, מה שמבטיח את המשך הפעילות וההכנסות גם בין גלי הקורונה.

תגיות