במפעל פרי הגליל מאיימים: נפטר כ-100 עובדים החל מיום ראשון
הנהלת המפעל בחצור הגלילית מאיימת לפטר 40% מעובדיו. במכתב שנשלח ליו"ר ועד העובדים הוסבר המהלך בהפחתת המכסים הצפויה. יו"ד הועד: "יש כאן עובדים שמשתכרים שכר נמוך מאוד, חיים מהיד אל הפה אבל לאוצר לא אכפת מזה". בעלי פרי גליל אושיק אפרים: "אם המדינה רוצה לייבא, אני זז הצידה. שהיא תשלם משכורת לעובדים שגרים בקריית שמונה"
הנהלת מפעל פרי הגליל שבחצור הגלילית מאיימת לפטר כ-100 מתוך 250 עובדי המפעל. ההנהלה שיגרה היום (ה') הודעה ליו"ר ועד העובדים בחברה מוטי חזיזה והסבירה את מהלכיה המתוכננים בהפחתת המכסים הצפויה. בהנהלת החברה טענו כי הצו שהוציאה היום (ה') הממשלה בנושא, עתיד לחול על מוצרי מזון, וזאת באופן שמחייב את החברה להגיב מיידית בפיטורים, ובצמצום פעילות.
לטענת פרי הגליל, מהלכיה ייצאו לדרך כבר ביום ראשון הקרוב ולצד פיטורי העובדים, ייעצרו עבודות הזריעה בשדות חקלאיים: "יש כאן עובדים שמשתכרים שכר נמוך מאוד, חיים מהיד אל הפה, אבל למשרד האוצר ולשאר הממשלה לא אכפת מזה. בשביל לקבל עוד מנדט או עוד קרדיט מהציבור – הם מעלים את המכסים ולא אכפת להם שאנשים ייזרקו למעגל האבטלה. לא נותנים לנו לעבוד", אמר ל"כלכליסט" יו"ר הוועד, חזיזה.
הבעלים של פרי הגליל, אושיק אפרים אמר הערב לכלכליסט: "ביום ראשון נוציא מכתבי פיטורים לכ-100 עובדים, ולאחר מכן נעשה הערכת מצב מחודשת ונראה מה המשך הצעדים שלנו. בכל מקרה, לא נוכל להמשיך לפעול במתכונת הנוכחית. אם המדינה מחליטה לייבא תוצרת חקלאית, אז אין שום סיבה שיהיה כאן ייצור".
לדבריו, "רפורמת היבוא החקלאי, כמו רפורמות אחרות שהממשלה עשתה בשנים קודמות הוכחו כתרמית. כשהמדינה סגרה וחיסלה את ענף העגלים ועברה לייבוא של בשר, האם מחיר הבשר הוזל? אם כן, מדוע קילו של אנטריקוט עדיין עולה כ-200 שקל ובמרכז עולה כ-250 שקל?".
הוא הוסיף עוד כי "המצב של פרי הגליל טוב. אני לא מבקש מהמדינה כלום. רק שתיתן לעבוד ותפסיק עם תרמית הסרת המכסים. אם המדינה תחסל אותי, הצרכנים ימצאו את עצמם מתמודדים מול 5 חברות ששולטות בשוק המזון בארץ, יהיו שבויים שלהן. אם המדינה רוצה לייבא, אני זז הצידה. שהמדינה תשלם משכורת ל-220 העובדים בפרי הגליל שגרים בטובא, בקריית שמונה ובחצור הגלילית. שהמדינה תתמודד עם הצפון האמיתי ולא עם צפון תל אביב. אני מוכר ברשתות 3 קופסאות תירס משומר ב-10 שקלים. על מה הממשלה מדברת?".
גורמים בתעשייה טענו הערב כי אפרים עושה שימוש ציני, ולא בפעם הראשונה, בעובדיו. איומים לפטר עובדים בפרי הגליל נשמעו מצד אפרים מספר רב של פעמים במהלך העשור האחרון, לרבות בשנת 2015, עת התגלעה מחלוקת בין פרי הגליל למינהלת ההשקעות שבמשרד הכלכלה והתעשייה: "שיגידו עלי שאני מאיים בפיטורים בצורה סדרתית ושיגידו עלי מה שרוצים. הפעם היחידה שפיטרתי עובדים היתה בשנת 2014", אמר אפרים לכלכליסט.