אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חזרו לטוס בהמוניהם: רכישות האופנה של הישראלים בחו"ל זינקו ב־21% שקית בגדים. עליית הדולר מצמצמת את פערי המחיר בין ישראל לחו"ל | צילום: גטי

בלעדי

חזרו לטוס בהמוניהם: רכישות האופנה של הישראלים בחו"ל זינקו ב־21%

נתוני ישראכרט לשלושת הרבעונים הראשונים חושפים שבתחום האופנה הישראלים הפחיתו את הרכישות בחנויות הפיזיות בארץ ב-3%, בעוד בחו"ל הן זינקו. הצמיחה הגדולה במכירות האופליין בחו"ל עשויה להיות מוסברת בכך שהישראלים חזרו לטוס ולקנות בחו"ל

03.10.2023, 06:00 | אורנה יפת

הישראלים הפחיתו את הקניות בחנויות האופנה הפיזיות (אופליין) בארץ בשלושת הרבעונים הראשונים השנה, כך עולה מנתוני חברת כרטיסי האשראי ישראכרט, שהגיעו לידי "כלכליסט". מנגד, הקניות שביצעו בחו"ל גדלו משמעותית בתקופה זו.

בתחום האופנה, בתמהיל הקניות בין אונליין לאופליין בארץ ובחו"ל, מחזורי הקניות באונליין בישראל צמחו ב־13% ובחו"ל הם צמחו ב־4% בלבד, והקניות בחנויות האופנה בחו"ל עלו ב־21% ובישראל הן ירדו ב־3%. הצמיחה הגדולה במכירות האופליין בחו"ל מוסברת בכך שהישראלים חזרו לטוס ולקנות בחו"ל.

החולשה במכירות חנויות האופנה בישראל באה לידי ביטוי גם בתוצאות הכספיות של החברות הציבוריות. קבוצת פוקס דיווחה ברבעון השני של השנה על ירידה של 10.5% במכירות החנויות הזהות במגזר האופנה ואופנת הבית, וגם רשת ללין רשמה ירידה של 3.8% במכירות החנויות הזהות. רק בתחום הספורט רשמה הקבוצה עלייה של 6.5% במכירות החנויות הזהות.

גם הפדיון החודשי למ"ר בחנויות הזהות של חברת קסטרו ירד ברבעון השני של השנה ב־2.5%. בקסטרו יצאו בתחילת השנה במבצע חיסול ענק חסר תקדים במטרה להיפטר מעודפי סחורה שהצטברה במחסנים. במבצע זה הוצעו שלושה פריטים ב־100 שקל, ושלושה פריטי ילדים ב־60 שקל. בעזרת המבצע הצליחה החברה לצמצם את ההוצאות הלוגיסטיות ולהוריד את יתרת המלאי ברבעון השני ב־67 שקל בהשוואה לרבעון הראשון.

מחזורי הקניות מאתרי סחר נמצאים בעלייה, לעומת הקניות בחנויות הפיזיות, ואף שהמכירות באונליין עדיין קטנות בהשוואה למכירות האופליין, הן נמצאות בתאוצה גם לאחר תקופת הקורונה. מרבית העסקאות של הישראלים באונליין מתבצעות באתרים ישראליים. כשבוחנים רק את הקניות באונליין ללא החנויות הפיזיות, רואים שהיחס בין הקניות בארץ לחו"ל נשאר זהה פחות או יותר השנה בהשוואה לשנה שעברה, עם ירידה קלה של 1% בקניות שביצעו הצרכנים הישראלים מאתרי סחר בחו"ל.

בין ינואר לספטמבר 2022 נתח עסקאות האונליין בארץ עמד על 69%, ובחו"ל על 31%. באותה תקופה ב־2023 עלה נתח העסקאות באונליין שנעשו בארץ ל־70%, ובחו"ל הוא ירד ל־30%. מדובר בירידה מזערית במספר העסקאות שביצעו הישראלים מאתרים בחו"ל, אולי בהשפעת עליית הדולר, שמצמצמת את פערי המחיר בין ישראל לחו"ל. עם זאת בשלב זה לא ניתן להצביע על מגמה של ירידה בקניות באתרים מחו"ל.

סכום העסקה הממוצעת באונליין בחו"ל גדל ב־2.6% למחיר של 196 שקל, זאת בהשוואה ל־191 שקל בתקופה המקבילה אשתקד. סכום העסקה הממוצעת בארץ עלה ב־2.2% מ־260 שקל ל־266 שקל. חלק מהעליה מיוחס גם לזינוק של הדולר ביחס לשקל, שמעלה את מחיר הפריט ומשפיע על סל הקניה הממוצע. מתחילת השנה עלה הדולר בכ-10% ביחס לשקל. העליה בשערי המטבעות הזרים מצמצמת את הפער במחירים של המוצרים בחו"ל אל מול ישראל ומייקרת את מחיר הפריט שהצרכן הישראלי רוכש בחו"ל. העסקאות באונליין בחו"ל גדלו בכ־15% במחזורי הקניות, ובישראל מחזור הקניות באונליין צמח ב־20.5%.

תגיות