אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמי פרס: "ההייטק הישראלי יכול ללמוד מהיפנים איך לבסס תעשייה ארוכת טווח" חמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות | צילום: יורם רשף

ועידת טוקיו

חמי פרס: "ההייטק הישראלי יכול ללמוד מהיפנים איך לבסס תעשייה ארוכת טווח"

יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות אמר את הדברים לקראת ועידת כלכליסט הראשונה בטוקיו שתיערך בסוף החודש, במסגרת שיתוף פעולה בין המרכז לאוניברסיטת שזינקאן בטוקיו - JIIP - Japan Israel Innovation Platform, במטרה לייצר קשרים עסקיים בין חברות מובילות ויזמים בין שתי המדינות

10.05.2023, 11:23 | מאיה נחום שחל

ועידת כלכליסט הראשונה בטוקיו שתיערך בסוף החודש, תכלול שלושה ימים של מפגשי חדשנות, נטוורקינג, הרצאות והזדמנויות עסקיות עם כמה מהשחקנים הגדולים בכלכלה היפנית ובסקטור העסקי.

ועידת טוקיו של כלכליסט תיערך ב-31-29 במאי. לפרטים והרשמה - לחצו כאן

במסגרת הוועידה יתקיים JIIP - Japan Israel Innovation Platform, שיתוף פעולה בין מרכז פרס לשלום וחדשנות לאוניברסיטת שזינקאן בטוקיו, במטרה לייצר קשרים עסקיים בין חברות מובילות ויזמים בין שתי המדינות. במסגרת האירוע, האוניברסיטה תארח חברות וסטארט־אפים ישראליים לפגישות עסקיות עם חברות יפניות מובילות בהן Hitachi, RICOH, Japan Airlines, ROHTO, Chugai, Nitto, ו-Dai-Ichi life.

"מרכז פרס לשלום ולחדשנות פועל לקידום החדשנות הישראלית ומהווה גשר לחיבור של ישראל לקהילה העסקית הבינלאומית. פרויקט JIIP, הוא אחד מפרויקטי הדגל שמאפשרים את הפלטפורמה החשובה שמחברת בין הסקטור העסקי ביפן לישראל ומקדמת היכרות ועשייה משותפת וחשובה בין שתי המדינות", אומרת ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת תחום החדשנות במרכז פרס.


ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת תחום החדשנות במרכז פרס, צילום: אפרת סער ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת תחום החדשנות במרכז פרס | צילום: אפרת סער ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת תחום החדשנות במרכז פרס, צילום: אפרת סער

הפרויקט הושק רשמית בנובמבר 2022, בביקור משלחת בכירה של אנשי עסקים שהגיעה לישראל מיפן. "חברות יפניות בולטות ומובילות נמצאות בפלטפורמה שהקמנו ואנחנו במרכז פרס אחראים לייצר את נקודות החיבור וההכרות שלהם עם החדשנות הישראלית – חברות, סטארט-אפים, טרנדים - והבנה אחד של השני במטרה לייצר ערך מוסף לשני הצדדים ואפשרויות לשיתופי פעולה שייטיבו עם כולם. אני רואה בפרויקט שליחות אמיתית שמאפשרת לנו להראות את כל הטוב שיש בסטארט-אפ ניישן ולרתום אותו לטובת קידום פתרונות לעתיד טוב יותר לכולנו".

הפעילויות כוללות ביקורים פיזיים ביפן וישראל ובנוסף פעילויות אונליין אינטראקטיביות. "פעם בחודש מתקיים מפגש אונליין Innovation Cafe ובכל פעם מאירים זרקור על תחום שישראל מובילה בו. כשהיתה פעילות על חדשנות בעולמות הרפואה השתתפה דוברת בכירה מ-ARC, זרוע החדשנות של שיבא. במפגש בנושא 3WEB הבאנו את תומר ניב, שותף משקיע בקרן הון סיכון ב-entree capital. מבחינת ביקורים פיזיים, באפריל חמי פרס ביקר ביפן, נפגש עם ההנהלה היפנית ושיתף על ההתפתחות של החדשנות הישראלית. וכאמור, במאי יתקיים שיתוף הפעולה עם כלכליסט במסגרתו אנחנו מייצרים מפגש ייחודי של החברות היפניות עם החברות הישראליות כדי לבחון שיתופי פעולה, לפתוח דלת והזדמנויות ליזמים, למשקיעים, לחברות ישראליות להכיר את השוק היפני ולהבין איך עובדים איתם, כי יש להם תרבות אחרת שצריך ללמוד איך להתנהל מולה ואנחנו משתדלים להיות הפלטפורמה שמלמדת את זה".

לטובת הפרויקט הוקם ועד מנהל משני הצדדים. בראש הצד הישראלי עומד נחמיה (חמי) פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות, שותף מנהל ומייסד, פיטנגו, וחברים בו אפרת דובדבני, צבי האוזר, ענבל אריאלי, ד"ר אורנה ברי, שגרירת ישראל ביפן לשעבר רות כהנוב ודורית דור מצ'ק פוינט. בעקבות ביקוריו ביפן רואה פרס נכונות לשיתופי פעולה עסקיים עם חברות ישראלית. "הנכונות הולכת וגוברת עם השנים, הדבר הזה צובר יותר ויותר נפח, כשאחת העדויות זה הטיסות הישירות שמתקיימות מאפריל בין ישראל ליפן. יש כמאה חברות יפניות שיש להן פעילות משמעותית בישראל, נפח המסחר וההשקעות גדל. אני חושב שחלק מהעניין זה תוצאה של ההתבגרות האקוסיסטם הישראלי שמוכנות יותר לייצר שיתופי פעולה ארוכי טווח על חשבון מיזוגים ורכישות, ולצמוח ביפן שהיא כלכלה מאד משמעותית עם תעשייה שמחייבת חדשנות בתחום סייבר ו-Enterprise בכלל.

"ב-JIIP יצרנו פורום של חברות יפניות וישראליות גדולות והתחלנו לייצר דיאלוג שמטרתו להכיר טוב יותר את האקוסיסטם היפני והישראלי. זוהי הזדמנות לפתח קשרים יותר עמוקים, גם אישיים וגם עסקיים, בפורום יחסית אינטימי וביחד לזהות הזדמנויות לשיתופי פעולה נרחבים גם בתחומים שקיימים היום, כמו תחומי הרכב, הסייבר ו-Industry4.0 וגם בתחומים חדשים שיהיו רלוונטיים כמו החדשנות הרפואית ועוד.

"מרכז פרס רואה בעולמות החדשנות המדע הטכנולוגיה והיזמות נכס ששימש את ישראל לאורך דרכה החל מבניין הישוב בישראל באמצעות חקלאות, מים ואנרגיה, ובהמשך ביסוס הביטחון והכלכלה שלה. אנחנו מאמינים שהחדשנות משמשת כפלטפורמה לביסוס הקשרים שלנו בעולם - גם לקידום קשרי השלום וגם כפלטפורמה לקדם את השגשוג הכלכלי והבטחוני של המדינה.

"המרכז מחויב לסייע לתעשיית ההייטק בישראל ומחויב להמשיך ולהעצים את ישראל מבחינה כלכלית וביטחונית ומבחינת השתלבותה בקהילה הבינלאומית. אנו מאמינים שעשייה זו צריכה להיות מנוע לעשיית טוב ומציאת פתרונות, ולסייע לעולם שמתמודד עם בעיות גלובליות. חשוב לנו ולסייע לדור הצעיר כדי להבטיח שישראל תמשיך להיות מובילה בתחומים אלה, וחשוב מאד שהצמיחה תהיה לא רק מכלילה אלא תייצר גם עולם טוב יותר, ולכך אנחנו שואפים גם בפרויקט זה".

מה ישראל יכולה ללמוד מיפן?

"התרבות היפנית תמיד דאגה לכך שהטכנולוגיה והקידמה יהיו בהרמוניה עם הסביבה. היום זה משתלב עם נושא הקיימות הסביבתית, שזה משהו שהיפנים תמיד דגלו בו. התעשייה היפנית תמיד הסתכלה על דברים לטווח ארוך, ובישראל אנחנו יכולים ללמוד מכך ולבסס תעשייה ארוכת טווח. בנוסף, יש להם שיטות ניהול מתקדמות ותעשיה מובילה, והחדשנות הישראלית יכולה לאפשר לתעשיות היפניות להמשיך לצמוח ולגדול".

ממה היפנים מתרשמים כשהם מגיעים לכאן?

"מעומק הידע והחדשנות הטכנולוגית וגם מרוחב היריעה, מהקצב בו ישראל צומחת וגדלה וגם מהפתיחות והנכונות לעבוד בשיתוף פעולה. הסיפור הישראלי מאד מרשים את היפנים – מדינה שהלכה וצמחה בניגוד לסיכויים ללא משאבי טבע, ותוך 75 שנה בנתה תעשייה מאד מתקדמת. הם מתרשמים מהיכולת שלנו להיות בחזית המדע והטכנולוגיה ומהקהילה שהיא מאד דינמית, אנרגטית ויצירתית".

צבי האוזר, מיוזמי הקמת JIIP , משמש כיום כפרופ' שלא מן המניין באוניברסיטת שיזנקן מוסיף "JIIP היא פלטפורמה שמגשרת בין פערי תרבות ומאיצה נכרות ואמון בין אנשים שהם הקושי הכי גדול והמפתח לכל פעילות עסקית ביפן. בכך היא מסייעת לקדם מערכת יחסים אסטרטגית בין יפן וישראל על בסיס חדשנות טכנולוגית, ומרכז פרס היה שותף טבעי לבחירה להובלת המהלך בישראל".

תגיות