אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנחקרת השלישית בפרשת מידע הפנים בפסגות: מירי בן הרוש מירי בן הרוש | צילום מסך: facebook

הנחקרת השלישית בפרשת מידע הפנים בפסגות: מירי בן הרוש

בן הרוש כיהנה בעברה כראשת אגף המסחר ברשות שדות התעופה ושימשה כדירקטורית פסגות ניירות ערך במחצית השנייה של 2021. השבוע פורסם כי יו"ר ומנכ"ל פסגות נחקרו ברשות ניירות ערך בחשד לשימוש במידע פנים

13.01.2023, 14:51 | אלמוג עזר

מירי בן הרוש היא הנחקרת השלישית ברשות ניירות ערך במסגרת החשדות לשימוש במידע פנים בפסגות. כך ניתן לחשוף 48 שעות לאחר חקירתה. בן הרוש כיהנה בעברה כראשת אגף המסחר ברשות שדות התעופה, ואף שימשה כדירקטורית פסגות ניירות ערך במחצית השנייה של 2021.

בן הרוש שימשה כדירקטורית בפסגות ניירות ערך למשך מספר חודשים לאחר רכישת בית ההשקעות על ידי רני צים, יו"ר ובעל השליטה בוואליו קפיטל, שהפכה בהמשך לפסגות. צים נחקר ברשות ניירות ערך השבוע בנוגע לשימוש במידע פנים. גם מנכ"ל פסגות יניב בנדר היה בין הנחקרים.

בן הרוש פרשה בדצמבר האחרון מתפקידה ברשות שדות התעופה. זאת לאחר שהרשות הגישה נגדה תלונה למשטרה ולנציבות שירות המדינה על מעשים שנעשו בתחום אחריותה של בן הרוש. התלונה, שנסגרה בסופו של דבר עקב חוסר עניין לציבור, הוגשה לאחר חקירה פנימית ברשות שבחנה התנהלות לא תקינה לכאורה מצד האגף שעליו בן הרוש היתה אחראית בכל הנוגע להטבות שסיפקה לכאורה לחברות בבעלות צים במסגרת החנויות שברשותו בדיוטי פרי, ובעקבות העובדה כי היא כיהנה כדירקטורית בפסגות, אף שברשות סירבו לבקשתה לעבוד שם. פרישת בן הרוש נעשתה מרצון, והיא קיבלה פיצויים בגובה של 1.2 מיליון שקל מהרשות בשל עבודה כ-25 שנה בארגון ומאחר שהיא מוגדרת כעובדת דור א'.

עתה רשות ניירות ערך בודקת ככל הנראה אם בן הרוש היתה מודעת לרצונו של צים להציע לרכוש את פסגות ואף פעלה בניירות ערך על פי הידע הזה.

כאמור צים ובנדר נחקרו ביום שלישי השבוע במשרדי רשות ניירות ערך. ביחד עם צים ובנדר נחקרו מספר עובדים בכירים נוספים. כל המעורבים שוחררו לאחר החקירה ממשרדי הרשות. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בלב החקירה של רשות ני"ע עומדת העסקה שבמסגרתה רכש צים, בעל השליטה בפסגות (61.45%), את בית ההשקעות מידי אלטשולר שחם באמצע 2021. לאחר שהושלמה רכישת קרנות הנאמנות של פסגות ופסגות ני"ע על ידי וואליו קפיטל, שינתה החברה את שמה לקבוצת פסגות, שכן עיקר הפעילות של בית ההשקעות נותר בידיה. וכך, לראשונה, בית ההשקעות החל להיסחר בבורסה.

מעבר לכך, בתחילת החודש נחשף ב"כלכליסט" שהפניקס הציעה לצים לרכוש מפסגות את פעילות קרנות הנאמנות ב־600 מיליון שקל. פסגות מיהר להכחיש את המגעים, אולם בהמשך, לאור התערבות של רשות ני"ע, הוא נאלץ לאשר את עיקר הפרסומים. עוד בטרם הכחיש פסגות את המגעים, גם באמצעות מכתב ששלח בנדר לעובדים שבו כתב במפורש שהפרסום שגוי מכל וכל ("אני בטוח שראיתם את הכתבה. כולכם למדתם להכיר אותי. אני ישר, כן ותמיד אומר את האמת. אין שום דבר נכון בכתבה הזאת"), אמר בנדר ל"כלכליסט" כי "קיבלנו הצעה מאוד גבוהה מהפניקס ואנחנו שוקלים אותה. הציעו לי רק על חברת הקרנות 600 מיליון שקל. אמרנו שאנחנו שוקלים". בדיווח לבורסה אישרה הפניקס את קיומם של המגעים (תוך תיקון המחיר שהציעה לכדי עד 550 מיליון). הפרסום שלח את מניית פסגות לזינוק של 17.7%. שלושה שבועות קודם לכן רכש בנדר מניות של פסגות ב־1.4 מיליון שקל.


תגיות