אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"יש הבדל תרבותי גדול בין ישראל לבריטניה" שולחן עגול לשכת המחסר ישראל בריטניה ועידת Mind the Tech London | צילום: טל אזולאי

ועידת לונדון

"יש הבדל תרבותי גדול בין ישראל לבריטניה"

שירונה פרתם, סמנכ"לית פיתוח עסקי ב-Kape Technologies, אמרה את הדברים בשולחן עגול בוועידת Mind the Tech London של כלכליסט. ג'ורגה זילינסקין, מייסדת Guildhawk, התייחסה גם לפערים המגדריים: "הטכנולוגיה לומדת מזווית הראייה הגברית בלבד. אנחנו צריכים נשים שיקודדו את זווית הראייה שלהן, אחרת נחזור למטבח"

24.03.2022, 11:58 | ויקי אוסלנדר

"נקודת מבט תרבותית מגוונת זה לא רק אתגר אלא גם הזדמנות. ממש כמו שגיוון מגדרי הוא הזדמנות" אמרה ג'ורגה זילינסקין, מייסדת Guildhawk, בשולחן העגול של לשכת המסחר ישראל-בריטניה בשיתוף LONDON & PARTNERS גוף הסיוע להשקעות זרות של ראש העיר לונדון בוועידת Mind the Tech London 2022 של כלכליסט בשיתוף בנק לאומי ולאבטק.

קראו עוד בכלכליסט:


"הבעיה שלנו היום היא שהטכנולוגיה לומדת מזווית הראייה הגברית בלבד", הוסיפה. "אנחנו צריכים נשים שיקודדו גם את זווית הראייה שלהן, אחרת זה יחזיר אותנו למטבח. בכל מקרה, הצורך בידע תרבותי הוא חובק. דבר ראשון, יש להבין כיצד אנשים עושים עסקים באזורים שונים. אפילו בתוך אנגליה עושים עסקים באופן שונה בין שפילד ולונדון. זה מתוכנן כך, זו פשוט התרבות".

שולחן עגול של לשכת המחסר ישראל בריטניה בוועידת Mind the Tech London, צילום: טל אזולאי שולחן עגול של לשכת המחסר ישראל בריטניה בוועידת Mind the Tech London | צילום: טל אזולאי שולחן עגול של לשכת המחסר ישראל בריטניה בוועידת Mind the Tech London, צילום: טל אזולאי

"המודעות לפער התרבותי בין עסקים ישראלים ובריטיים חשובה ביותר ומייצרת לעיתים את הבסיס להצלחה או לכישלון בכניסה העסקית לשוק חדש" אמרה עו"ד אניטה לבינט נשיאת לשכת המסחר ישראל בריטניה שגם הנחתה את הדיון שמשתתפיו חלקו תובנות והמלצות מנסיונם המקצועי והעסקי עבור כניסה נכונה לשוק הבריטי. "במשך השנים אני מלווה עסקים ויזמים ממדינות שונות" סיפרה לביאנט "לעיתים קרובות, בישיבה משותפת, הצדדים מסכימים על הכל, לוחצים ידיים, ובהמשך מסתבר שהיו נוכחים בשתי ישיבות שונות לחלוטין. כבר בתחילת הדרך" סיכמה " חשוב להיות מודעים לפערים ולוודא שכולם מדברים באותה השפה. ההמשך קל יותר אם מבינים את המסרים התרבותיים".

"כשעברתי ללונדון לפני 13 שנה, הייתי בהלם" ציינה שירונה פרתם, סמנכ"לית פיתוח עסקי ב-Kape Technologies, על האתגרים שמייצרים פערים תרבותיים ליזמים ישראלים בבריטניה. "כישראלית-אמריקאית הייתי בהלם. הייתי רגילה שאפשר למשל לפתוח דלת אוטובוס בחיוך או לקנות כרטיס אוטובוס מאוחר יותר" היא מספרת בחיוך, "ראיתי שדבר לא עובד. לא רציתי לצאת מהבית. ואז התרגלתי להגיע בזמן ולקנות כרטיסים מראש. יש הבדל תרבותי גדול מאוד, אבל זו בהחלט הזדמנות. עם זאת יש דברים שיש לשים לב אליהם, במיוחד אם מתחילים עסק ורוצים להשיג שותפויות או לקוחות".

"התרבות היא אחרת, היא חשובה ובהחלט לוקח זמן", ציין ניל בריידן, דירקטור השקעות ב-London and Partners. "אבל בלונדון מוצאים ששליש הם לונדונים, שליש הם מאזורים אחרים באנגליה, ושליש מרחבי העולם. עשרות שפות מדוברות כאן. התמיכה הרכה של ארגונים באזור חשובה מאוד. כמו למשל התמיכה שאנחנו מציעים - ברגע שהחלטתם על לונדון אנחנו יכולים לסייע לכם אפילו לזהות את הלוקיישן ומרחב העבודה הנכון עבורכם".

ג ג'ורגה זילינסקין, מייסדת Guildhawk: "הצורך בידע תרבותי הוא חובק" | צילום: טל אזולאי ג

בריטניה אחרי הברקזיט

כשנשאל דומיניק הולס, דירקטור של הקואליציה לכלכלה דיגיטלית, האם בריטניה נותרה זירה עדיפה עבור יזמים גם על רקע הברקזיט, השיב "אנחנו כבר שש שנים מאז ההצבעה, וודאי שאנו עדיין מדברים עליה משום שההשפעות מורכבות. אך המציאות היא שלא הפסקנו למשוך כישרונות, אנחנו עדיין מושכים הון רב, ההאב הלונדוני ממשיך לצמוח ולשגשג. ודאי שיהיו עוד אתגרים, אבל נחצה את הגשרים הללו כשנגיע אליהם".

מימין: דומיניק הולס, דירקטור של הקואליציה לכלכלה דיגיטלית; ג מימין: דומיניק הולס, דירקטור של הקואליציה לכלכלה דיגיטלית; ג'ורגה זילינסקין, מייסדת Guildhawk; אניטה לביאנט, נשיאת לשכת המסחר ישראל-בריטניה; שירונה פרתם, סמנכ"לית פיתוח עסקי ב-Kape Technologies; ניל בריידן, דירקטור השקעות ב-London and Partners | צילום: טל אזולאי מימין: דומיניק הולס, דירקטור של הקואליציה לכלכלה דיגיטלית; ג

במסגרת השוואה בין יתרונות השוק הבריטי לעומת האמריקאי עבור חברות ישראליות ציינה פרתם שחברתה נסחרת בבורסה בלונדון את היתרון בלונדון עבור חברות מזן מסוים. "אפילו שמעל ל-50% מהלקוחות שלנו הם בארה"ב, נכון יותר לנו להיות כאן משום שאנחנו חברה רווחית ומונעת הכנסות וזה מוערך היטב כאן, בעוד שבארה"ב, שממוקדת צמיחה, רווחיות אינה המטרה או מוערכת כראוי. כך הצמחנו עסק בריא יותר שאפשר לנו לצמוח באופן חכם יותר".

"יש לממשלה תוכניות פנומנלית שעוזרת גם לעסקים באי וודאות משמעותית", הוסיפה זילינסקין על היתרון בצמיחה בבריטניה, "זה לא רק הכסף או שתוכנית אחת או אחרת תומכת בטכנולוגיה, יש תוכניות רבות שמסייעות למשל לבנות את העסק להשקעות. יש הרבה מאוד עזרה נגישה, וברמת החקיקה הגישה קלה מאוד, אפילו הייתי אומרת -קלה מדי".

תגיות