אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וואן פלוס 11: יפה, נוח ומהיר - ובעיקר משתלם OnePlus 11 | רפאל קאהאן

בדיקה

וואן פלוס 11: יפה, נוח ומהיר - ובעיקר משתלם

וואן פלוס הציגה את מכשיר הדגל האחרון שלה לא מזמן. החברה מנסה לחזור למקורות ולהציע הרבה מאוד תמורה לכסף. הדגם החדש מיועד להחזיר עטרה ליושנה, ועל פניו נראה שהוא מצליח להפוך לאלטרנטיבה מוצלחת

25.02.2023, 14:29 | רפאל קאהאן

מה אנחנו מבקשים מסמארטפון, המכשיר שאליו אנחנו הכי מחוברים ברוב שעות היממה? שיהיה נוח לשימוש, נעים להסתכל עליו, אמין, חזק ויעבוד בזריזות. הרבה מאוד מכשירים יכולים להתאים להגדרה הזו. גם מכשירים ב-900 שקל יכולים להציג חלק מתכונות אלו. אבל יש מעט מאוד מכשירים שמסוגלים להציע לפחות ארבע מהן. וואן פלוס היא יצרנית שהצליחה ברוב מכשיריה לעמוד באתגר הזה. התכונות שתמיד תמצאו בהם יהיו מהירות, אמינות ועוצמה. על עמידות ויופי אפשר להתווכח. כעת, עם מכשיר דגל חדש, היא רוצה להציע קצת ערך מוסף, בעיקר בגזרת המצלמה והיופי.


OnePlus 11, רפאל קאהאן OnePlus 11 | רפאל קאהאן OnePlus 11, רפאל קאהאן


מכשירי וואן פלוס מיועדים להציע חוויית פרימיום במחיר משתלם. כיום לא חסרים דגמי סמארטפונים שיכולים להציע הרבה מאוד בסכום סביר, אבל קשה לומר שכולם מספקים תכונות של מכשיר דגל. בחלק מהמקרים מדובר במכשירים שאולי מאוד חזקים מבחינת החומרה, אבל חווית השימוש פחות טובה או שהם לא באמת אמינים ועמידים. אצל היצרנית הסינית שכיום מהווה מותג של Oppo המצב טוב יותר, רוב הדגמים שהושקו עד היום יכולים להתחרות בקלות במיטב התוצרת של יצרניות האנדרואיד המובילות. האם ה-11 החדש ממשיך את המסורת? בדקנו.

עיצוב ומבנה: יפיוף אמיתי, אבל הזכוכית לא ממש עמידה

אפשר לומר הרבה מאוד דברים על סמארטפונים אבל לומר שמדובר במכשירים יפים? רובם נראים כמו מלבן זכוכית ומתכת או פלסטיק שחורים או בצבעים אפרוריים. כיום חלק מהיצרנים מציעים גם צבעים קצת יותר חמים כמו סגול, ורוד או אפילו אדום וירוק. ה-11 מסתפק בשחור וירוק. בכך הוא ממשיך את המסורת של קודמו בתפקיד ה-10 פרו. אגב אין הפעם דגם פרו - בוואן פלוס מעדיפים לתת לדגם לדבר בשם עצמו. כנראה שזה מאפשר להוסיף דגם חצי שנתי ולקרוא לו פרו בהמשך. כך או כך, מדובר במכשיר מאוד נאה. העיצוב יוצא דופן בעדינות שלו ובניגוד למכשירי המתחרות הוא נוח מאוד לאחיזה ביד בזכות מבנה צר בן 7.4 ס''מ. לשם השוואה, גלקסי S23 פלוס - בעל גודל מסך דומה - רחב יותר בכשני ס''מ. הוא לא קל במיוחד, עם 205 גרם, אבל המשקל מאוזן מאוד והוא לא מרגיש כבד ביד. השוליים מעוגלים ומוסיפים לנוחות.


כפתור ההשתקה עדיין כאן, רפאל קאהאן כפתור ההשתקה עדיין כאן | רפאל קאהאן כפתור ההשתקה עדיין כאן, רפאל קאהאן


שוליים מעוגלים, רפאל קאהאן שוליים מעוגלים | רפאל קאהאן שוליים מעוגלים, רפאל קאהאן


עם זאת איני אוהב מבנה שבו השוליים של המסך משתפלים לצדדים. זה בעייתי בתצוגה של חלק מהאפליקציות וגם לא ממש מסייע בשימוש היומיומי. אבל אצל היצרניות הסיניות זו עדיין תכונת פרימיום משום מה. למעשה זו דרך מצוינת להגדיל את שטח המסך הרשמי שאפשר לרשום בפרסומות בלי לחרוג מגודל המכשיר. החלק העיצובי העיקרי כאן הוא מערך הצילום בגב המכשיר הבנוי מעיגול ובו שלוש העדשות והפלאש לד. מהבחינה הזו הוא הרבה יותר נאה מהעיצוב הקודם שהיה מרובע בעיקרו. כפתור ההשתקה הפיזי כאן במקום הרגיל מצד ימין למעלה. הדבר הרע היחיד שאפשר לומר על ה-11 הוא שמדובר במכשיר חלקלק מאוד. ללא כיסוי סיליקון או מגן הוא פשוט יחליק מתישהו לרצפה וזה חבל כי הזכוכית האחורית שמגנה עליו היא גורילה 5 שכבר לא נחשבת למאוד עמידה. מקדימה זה גורילה ויקטוס שגם היא כבר לא הדור החדש ביותר בשוק. יש כאן תקן IP להגנה מפני מים ואבק וזה כבר שיפור על פני ה-10 פרו.

חומרה: כרגיל, הכי חזק שיש

וואן פלוס עושה משהו מאוד פשוט - היא לוקחת את המעבד החזק ביותר שהיא יכולה - שהוא תמיד מעבד הדגל הנוכחי של קוואלקום. משדכת לו זכרון פעולה מהיר ומרחב אחסון נדיב (שהרי אין כאן חריץ לכרטיס זיכרון) ואורזת הכל עם תוכנה זריזה. ה-11 ממשיך את המסורת הזו בגאווה. הפעם יש כאן את מעבד קוואלקום סנאפדרגון 8 דור 2 - שתמצאו גם במכשירי הגלקסי S23 בגרסה מעט יותר חזקה וכן בכל מכשירי הדגל של קבוצת BBK - הבעלים של Oppo ,Vivo, רילמי ו-וואן פלוס. יש ארבע גרסאות: אחת בסיסית עם 8 גיגה-בייט ו-128 ג''ב מרחב אחסון. שנייה עם 12 גיגה-בייט זכרון פעולה ו-256 ג''ב מרחב אחסון שגם היא ככל הנראה לא תהיה נפוצה במחוזותינו. שתי הגרסאות הבכירות מציעות 16 גיגה-בייט זיכרון פעולה ו-256 או 512 ג''ב אחסון והן אלה שלרוב תמצאו בחנויות. אגב תקן מרחב אחסון בדגמים הבכירים הוא UFS 4, הדגם הזול מסתפק ב-UFS 3.1. בשביל לסבר את האוזן לאלו שלא אוהבים נתונים טכניים - מדובר במפרט חומרה מהטובים שתמצאו שעובר את זה של מכשירי הגלקסי של סמסונג למשל שמסתפקים ב-12 גיגה-בייט זיכרון פעולה.


מלא עוצמה אבל המסך לא מאוד בהיר, רפאל קאהאן מלא עוצמה אבל המסך לא מאוד בהיר | רפאל קאהאן מלא עוצמה אבל המסך לא מאוד בהיר, רפאל קאהאן


המסך בן ה-6.7 אינץ' מציע פאנל LTPO3 Fluid AMOLED עם יכולת תצוגה של מיליארד גוונים תמיכה בקצב רענון משתנה ודולבי ויז'ן. זה מסך מעולה חוץ מבעיה אחת - הוא לא מאוד בהיר. בשימוש בימי חורף חמימים הוא מתקשה להציג תמונה מספיק בהירה מה שאומר שהוא ממש יתאמץ בימי הקיץ שלנו. היצרנית טוענת ל-1,300 ניט מקסימליים אבל המספרים הממוצעים שרוב המשתמשים יראו יהיו בין 500 ל-800 ניט שזה מאוד נמוך כיום. כלומר, אם אתם מבלים הרבה בחוץ בשמש זה כנראה לא המסך בשבילכם. מבחינת תקשורת יש כאן תמיכה בתקן WiFi 7 החדש ביותר ובלוטות' 5.3. כמו כן שבב ה-NFC תומך בתקנים האחרונים שמאפשרים אחסון של ת''ז וירטואלית (HCE) ותשלום מוצפן ומאובטח (eSE). לקינוח, הסוללה בת ה-5,000 מילימאפר שעה מצוידת בטעינה מהירה של 100 וואט שמאפשרת למלא אותה ל-50% קיבול ב-10 דק'. מה שכן, אין כאן טעינה אלחוטית משום מה, למרות שזו היתה קיימת בדגם הקודם. המכשיר שורד שימוש ממוצע של יום וחצי עד שתידרשו לטעינה, זה נתון טוב יותר מבשנה שעברה שקשור לניצול היעיל יותר של הסוללה בידי המעבד החדש.

תוכנה וממשק: ביי ביי Oxygen OS

אחת הסיבות העיקריות שהפכו את וואן פלוס לחביבה מאוד על גיקים חובבי טכנולוגיה הוא ממשק ההפעלה שלה, Oxygen OS, שבגרסתו הראשונה היה הדבר הכי קרוב לגרסה הנקייה של אנדרואיד כפי שהיה ניתן למצוא במכשירי הנקסוס והפיקסל של גוגל. וואן פלוס הוסיפה אפשרויות התאמה אישית קצת יותר מפורטות ואת כפתור ההשקה. זה הספיק כדי שלקוחות החברה ישמרו לה אמונים גם בדגמים פחות מוצלחים. אבל מאז ש-Oppo נחשפה רשמית כבעלת הבית האמיתית מאז ומתמיד, היא גם החלה לשנות את Oxygen OS כדי שיהיה יותר כמו Color OS, ממשק ההפעלה התקני של כל חברות BBK.


מדף וואן פלוס נחשף במלוא סיניותו, רפאל קאהאן מדף וואן פלוס נחשף במלוא סיניותו | רפאל קאהאן מדף וואן פלוס נחשף במלוא סיניותו, רפאל קאהאן


מיותר לציין שזה עורר זעם רב בקרב האוהדים המושבעים ולצערם (וגם לצערי) המצב לא השתפר. התוכנה כאן מזכירה מאוד את מה שתמצאו במכשירי Oppo או רילמי, זה לא נורא אם אתם מגיעים ממכשיר של סמסונג למשל, אבל זה מעיק אם אתם משתמשים ותיקים של וואן פלוס. למשל זה כולל כל מיני מחוות לתצוגה של תפריטים או לתצוגה של מדף הגישה המהירה של וואן פלוס שמציע שעון, חלוניות ליומן, מזג אוויר וכו'.


התאמות אישיות ומחוות לתצוגת תפריטים, רפאל קאהאן התאמות אישיות ומחוות לתצוגת תפריטים | רפאל קאהאן התאמות אישיות ומחוות לתצוגת תפריטים, רפאל קאהאן

הממשק מבוסס על אנדרואיד 13 וחלק מהתכונות שלה כלולות בממשק הנוכחי כמו למשל תמיכה ב-Spatial Audio שמאפשר שמע רב כיווני באוזניות. יש כאן גם תמיכה בדולבי אטמוס בחסות וואן פלוס עצמה. בסך הכל ולמרות צביטה בלב של המשתמשים הוותיקים לממשק ההפעלה הישן מדובר בממשק יעיל וטוב. הוא אמנם לא נקי ואפשר בקלות לטבוע בהיקף אפשרויות ההתאמה האישית, אבל הוא זריז, אמין - כלומר אין כמעט באגים או קריסות, ובעיקר יתאים למשתמשים מתקדמים כמו גם למתחילים. בנוסף וואן פלוס תומכת במנגנון קירור שמאפשר להריץ את האפליקציות המתקדמות ביותר בלי לאבד עוצמה לאורך זמן.

מצלמה: צילום בצבעים טבעיים

כמו ב-10 פרו גם כאן החברה ממשיכה את השת''פ עם מותג הצילום השוודי האסלבלאד. המצלמה מבוססת על חיישן ראשי מתקדם בן 50 מגה-פיקסל של סוני IMX890 עם עדשת 24 מ''מ, מפתח צמצם F/1.8 וייצוב אופטי. לצידו תמצאו מצלמת זום עם הגדלה של עד פי 2 ברזולוציה של 32 מגה-פיקסל. חיישן זווית רחבה בן 48 מגה-פיקסל ורוחב שדה של 115 מעלות ומצלמת סלפי בת 16 מגה-פיקסל שנלקחה ישירות מה-10T. עם זאת ולמרות שעל הנייר המספרים נראים טוב יותר, בפועל החיישן הראשי קטן יותר מאשר בשנה שעברה מה שאומר שיש פחות אור ופירוט בתמונות. כמו כן ההגדלה של הזום גם היא קטנה יותר, פי 2 לעומת פי 3.3 ב-10 פרו.


מערך צילום מכובד, רפאל קאהאן מערך צילום מכובד | רפאל קאהאן מערך צילום מכובד, רפאל קאהאן


אבל למרות זאת מדובר במצלמה טובה לסוגה. היא אמנם לא מסוגלת להתחרות במיטב התמונות של אפל, סמסונג או גוגל, אפילו מערך הצילום של הדור הקודם טוב יותר. אבל היא מספקת כיול צבעים טבעי מאוד. כלומר התמונות כאן עשויות להיות קצת חסרות חיים למי שרגיל לתמונות המוגזמות עם פילטרים של אינסטגרם וטיקטוק. אבל עבור חובבי צילום, זה דווקא הרבה יותר טוב כי זה מאפשר לערוך את התוצרים יותר בקלות באפליקציות ריטוש.


צבעים טבעיים, רפאל קאהאן צבעים טבעיים | רפאל קאהאן צבעים טבעיים, רפאל קאהאן


בסך הכל בצילום באור יום המצלמה מספקת תמונות מפורטות ומוארות מאוד. באופן מפתיע ולמרות החיישן הקטן יותר, גם צילומי לילה שימושיים מאוד עם רמות רעש רקע דיגיטלי נמוכות ממה שאפשר היה לצפות. ניכר שהאסלבלאד אכן סיפקה הפעם ערך מוסף לאיכות התמונות - משהו שאולי אי אפשר היה לומר על מצלמות המכשירים הקודמים. בנוסף אפשר למצוא כאן מצב צילום בשם Xpan שמספק פורמט ייחודי של היצרנית השוודית. אגב, גם הצבע הכתום של כפתור הצילום באפליקציה מגיע מהצבע של כפתורי הצילום במצלמות האמיתיות של האסלבלאד. מצלמת הסלפי טובה, ותאפשר לכם לשתף בקלות את התוצרים שלה ברשתות החברתיות בלי להידרש ליותר מדי פילטרים או ריטושים.

סיכום ואלטרנטיבות: חזר להיות זול בזכות התייקרות המתחרים

וואן פלוס תמיד מציעה תמורה למחיר, ולמרות שבשנים האחרונות היא קצת פחות הצליחה מהבחינה הזו, כעת עם התייקרות מכשירי סמסונג ואפל ואפילו אלה של Oppo התמחור שלה נראה פתאום סביר יותר. הדגם הבסיסי עם 8+128 ג''ב יעלה לכם כ-3,100 שקל. כלומר מחיר של סמסונג גלקסי S22 בסיסי משנה שעברה עם מסך קטן יותר ומעבד ישן יותר. אבל הדגם המומלץ הוא כמובן זה עם 16 ג''ב זיכרון ו-256 ג''ב אחסון, שעולה אצל היבואן הרשמי סלנאו כ-3,600 שקל. וכאן זה כבר טריטוריה של סמסונג S23 פלוס או פיקסל 7 פרו. למזלו של ה-11 הוא מציע הרבה מאוד זיכרון פעולה - יותר מכל המתחרים. המצלמה טובה מאוד גם אם לא ברמת הטובות ביותר. בסך הכל העסקה כאן סבירה. אפשר למצוא אותו גם במחיר נמוך יותר. היתרון של ה-11 הוא בעיקר ביכולת להציע אלטרנטיבה סבירה לחובבי אנדרואיד שלא רוצים מכשיר סיני שעבר התאמה לגוגל, או מכשיר של סמסונג שלה ממשק הפעלה שעשוי לא להתאים לחובבי אנדרואיד נקי. המתחרה היחיד שעשוי למשוך מתעניינים הוא הפיקסל 7 פרו. יש לו אמנם מעבד הרבה פחות חזק גם אם המצלמה טובה לאין שיעור.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה