אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן הון הסיכון של אוניברסיטת רייכמן גייסה 30 מיליון דולר אוניברסיטת רייכמן בהרצליה | צילום: שאול גולן,

קרן הון הסיכון של אוניברסיטת רייכמן גייסה 30 מיליון דולר

הודעת הקרן הנקראת RUNI Ventures מגיעה חמישה חודשים מיום הקמתה. מטרת הקרן למנף מיזמים רבים הצומחים במגוון תוכניות היזמות, החדשנות, המעבדות והמאיצים הפעילים בקמפוס. משמעות הסגירה הראשונה של הקרן: אפשר להתחיל להשתמש בכסף לביצוע השקעות

15.01.2023, 17:29 | סופי שולמן

קרן הון הסיכון של אוניברסיטת רייכמן RUNI Ventures הודיעה היום (א') על הסגירה הראשונה של קרן ההשקעות בהיקף של 30 מיליון דולר. ההודעה מגיעה חמישה חודשים בלבד מיום הקמת הקרן, שקמה כדי למנף את הגישה הישירה למיזמים הרבים הצומחים מדי שנה במגוון תוכניות היזמות, החדשנות, המעבדות והמאיצים הפעילים בקמפוס. משמעות ביצוע הסגירה הראשונה הינה שגויס חלק ניכר מסכום המטרה, והקרן יכולה להתחיל להשתמש בכסף לביצוע השקעות.

האוניברסיטה לא תשקיע, אבל תשמש כשותף כללי (GP) ותגבה דמי ניהול של 2% ודמי הצלחה של 20% כמקובל בתעשיית ההון סיכון. אף שהאוניברסיטה היא מלכ"ר, רווחי הקרן אמורים לזרום לקרן ההשקעות (endowment fund) שמוקמת בימים אלה במודל של האוניברסיטאות העשירות בארה"ב, שמנהלות קרנות של מיליארדי דולרים. "הדיל פלואו שלנו נראה מצויין הוא מעיד היטב על כך שדווקא בעיתות משבר צומחות כאן חברות חזקות ומדויקות יותר, לכן זה גם עיתוי נהדר להשקעות בשלבים מוקדמים", אמרה הילה רום, השותפה המנהלת והמנכ"לית של RUNI ונצ'רס.

RUNI Ventures תשקיע בחברות סטארט אפ בשלב הפרה-סיד, והיא פועלת במודל ייחודי לפיו, מעבר להשקעה בסכומים של כחצי מיליון דולר למיזם, יקבלו חברות הפורטפוליו שלה כלים הנדרשים במיוחד בשלבים הראשונים לחיי המיזם. כלים אלה כוללים, בין היתר, חלל עבודה משותף בהרצליה, השמת סטודנטים מצטיינים כמתמחים או עובדים, ייעוץ של אנשי אקדמיה ומומחי תעשייה כמו גם לאקו-סיסטם של בוגרי האוניברסיטה שבהם יזמי הייטק רבים.

חרף גילה הצעיר, לאחרונה, דורגה האוניברסיטה במקום השביעי בעולם בקרב האוניברסיטאות בגודל דומה ובמקום ה-38 מבין כלל האוניברסיטאות במספר המיזמים שהקימו בוגריה וזאת בדירוג של pitchbook. אלה הקימו בשני העשורים האחרונים לא פחות מ־300 חברות סטארט־אפ, שגייסו במצטבר 4.8 מיליארד דולר ו־14 מתוכן אף הפכו ליוניקורנים וחלקן הונפקו בוול סטריט כמו למשל סימילרווב, מאנדיי, היפו ואיירון סורס. בין היוניקורנים שהוקמו על ידי בוגרי רייכמן חברות כגון מליו, ביזאבו והאניבוק. ברייכמן גילו כי שליש מהחברות הוקמו עוד במהלך התואר ועד שנתיים מסיומו כאשר כמעט חצי מהיזמים הכירו את השותפים במהלך הלימודים. מכיוון שכך, האוניברסיטה יכולה לקבל גישה לסטארט־אפים האלה הרבה יותר מוקדם, לעתים עוד לפני שהם יוצאים לגיוס מסודר בשוק קרנות ההון סיכון. בהתאם, לסטארט־אפים המצליחים יותר שייצאו מבין כותלי האוניברסיטה המיקוד יהיה בעיקר בתחומי הפינטק, התוכנה הארגונית וגיימינג.

את הקרן תנהל הילה רום, שניהלה בעבר את חברת החדשנות MAKERS, צילום: סטודיו כותרת את הקרן תנהל הילה רום, שניהלה בעבר את חברת החדשנות MAKERS | צילום: סטודיו כותרת את הקרן תנהל הילה רום, שניהלה בעבר את חברת החדשנות MAKERS, צילום: סטודיו כותרת

הקרן תוקם תחת בית ספר אדלסון ליזמות שפועל ברייכמן ומאפשר לימודי יזמות במקביל לתואר ראשון נוסף. את הקרן יזם ד"ר יוסי מערבי, דקאן בית הספר ליזמות, ובראש ועדת ההשקעות יעמוד פרופ' יאיר טאומן, הדקאן המייסד של ביה"ס ומי שנחשב לאחד האנג'לים הפעילים בישראל שמאחוריו אקזיטים רבים. את הקרן תנהל הילה רום, שניהלה בעבר את חברת החדשנות MAKERS המלווה תאגידים תעשייתיים בהשקעות בטכנולוגיות סינרגטיות וכיהנה כסמנכ״לית הפיתוח העסקי של קבוצת יכין, מקבוצות החקלאות והנדל”ן הוותיקות בישראל. קרן שפועלת במסגרת אוניברסיטה היא מודל חדש יחסית בעולם, אך בישראל מדובר בקרן הון סיכון אקדמית שנייה אחרי שלפני כחמש שנים הוקמה TAU ונצ'רס באוניברסיטת תל אביב. לרוב אוניברסיטאות משקיעות כשותף מוגבל (LP) בקרנות וכך מייצרות תשואה בקרנות הפנימיות שלהן.

תגיות