אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תדיר-גן רוכשת חברה לייצור ארונות חשמל, ועל הדרך התחדשה בשם חדש ברק דותן יו"ר TGI | צילום: ניר כהן

תדיר-גן רוכשת חברה לייצור ארונות חשמל, ועל הדרך התחדשה בשם חדש

החברה, שעוסקת בפיתוח מכלולי מגנזיום לתעשיות הרכב, הודיעה על הסכם לרכישת "תמחש תעשיית מתכת וחשמל" תמורת 51 מיליון שקל במזומן ובמניות; תדיר-גן נקראת עתה בשם TGI; אחרי שנחשבה לאחת ההשקעות הכושלות שלה, קרן פימי מכרה בקיץ את TGI ל-DBSI, שבשליטת יוסי בן שלום וברק דותן

24.03.2022, 12:36 | יובל אזולאי

חברת TGI תשתיות, שמה החדש של תדיר-גן, שבשליטת DBSI וברין השקעות, מתרחבת: הבוקר (חמישי) היא הודיעה על הסכם לרכישת "תמחש תעשיית מתכת וחשמל" בתמורה ל-51 מיליון שקל במזומן ובמניות. מניית TGI, שנסחרת באחוזת בית, הגיבה בעקבות ההודעה בעלייה של 26%.


קראו עוד בכלכליסט:


ההסכם בין TGI, שעוסקת בפיתוח ובייצור מכלולי מגנזיום לתעשיות הרכב, נחתם עם יהונתן הוורדי, שמחזיק במלוא השליטה בתמחש, שעוסקת בייצור ובשיווק של ארונות חשמל, ציוד עזר ומוצרי מתכת שונים.


ברק דותן, יו"ר TGI, צילום: ניר כהן ברק דותן, יו"ר TGI | צילום: ניר כהן ברק דותן, יו"ר TGI, צילום: ניר כהן


תמחש מעסיקה 185 עובדים, ופעילותה נעשית ממפעל שמשתרע על שטח של 8,000 מ"ר באשקלון. היא מייעדת את מוצריה למגזרי התעשייה והבנייה, כמו גם לקניונים ומרכזים מסחריים גדולים, בתי חולים ומוסדות רפואיים אחרים, מגדלי מגורים ועוד. הקרקע שעליה בנוי המפעל נמצאת בבעלות הוורדי וצד שלישי, והיא תושכר ל-TGI.

מהודעתה של TGI לבורסה עולה כי עד למועד השלמת העסקה, בעוד ארבעה חודשים, תמחש תערוך דו"חות כספיים ל-2022 -2023, ועל בסיסם תיקבע התמורה הסופית במזומן. השלמת העסקה מותנית בין השאר בקבלת אישורים מרשות התחרות ורשות החדשנות.

בכוונת TGI לממן את הרכישה באמצעות מימון מתאגידים בנקאיים. שם אמרו כי העסקה המתהווה היא חלק מהאסטרטגיה שגיבש הדירקטוריון שלה, ובמרכזה האצת הצמיחה באמצעות מיזוגים ורכישות והקמת קבוצה משמעותית שתתמקד בתחומי התעשייה, ובהם תעשיית הרכב ותעשיות שקשורות לענפי הנדל"ן והתשתיות. את 2021 תמחש חתמה עם עלייה של 35% ברווח הנקי, שהסתכם בכ 10.5 מיליון שקל.

עד הקיץ שעבר TGI היתה בשליטת קרן פימי של ישי דוידי, ונחשבה לאחת ההשקעות הכושלות של הקרן, שנמשכה 17 שנה. חרף ההפסדים המתמשכים של החברה - שלא היו מהותיים עבור פימי, שמנהלת פורטפוליו השקעות של כ 6.5 מיליארד דולר – הקרן המשיכה לשמר את פעילותה היצרנית באזור התעשייה אלון תבור ליד עפולה.


ישי דוידי, בעל השליטה בקרן פימי, שמכרה את השליטה ב-TGI ל-DBSI וברין השקעות, צילום: יריב כץ ישי דוידי, בעל השליטה בקרן פימי, שמכרה את השליטה ב-TGI ל-DBSI וברין השקעות | צילום: יריב כץ ישי דוידי, בעל השליטה בקרן פימי, שמכרה את השליטה ב-TGI ל-DBSI וברין השקעות, צילום: יריב כץ


הקרן מכרה את השליטה בתדיר-גן (54.6%) ל-DBSI של יוסי בן שלום וברק דותן וברין השקעות בתמורה מותנית של 10 מיליון דולר, שישולמו לה בהתאם לביצועי החברה על פני תקופה של עשור. כיום TGI נסחרת לפי שווי שוק זעום של כ-44 מיליון שקל.

בסוף 2021, חודשים אחדים אחרי שנפרדה מפימי, החברה-הבת של TGI אורטל יציקות מגנזיום דיווחה כי חתמה על הסכם מסגרת בלעדי, שהיקפו 15 מיליון דולר, לאספקת מכלולי מגנזיום לכלי רכב חשמליים מתוצרת אאודי מקבוצת פולקסווגן.

תגיות