אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקראת חודש הגאווה: הדרך לשוויון עוד ארוכה ארתור שני | צילום: יח"צ

דעה

לקראת חודש הגאווה: הדרך לשוויון עוד ארוכה

יותר מ-100 אירועי גאווה צפויים להתקיים ברחבי המדינה במהלך החודש - שיא של כל הזמנים. אך את מרב האנרגיות צריכה הקהילה הגאה להפנות לירושלים: למשכן הכנסת ולבית המשפט העליון

02.06.2023, 07:46 | ארתור שני

אירועי חודש הגאווה יוצאים השבוע לדרך, והם צפויים להיות מגוונים, שמחים וצבעוניים מתמיד. מאות אלפי אנשים צפויים להשתתף במצעד הגאווה התל־אביבי, שיחזור השנה לצעוד לאורך חוף הים, ועוד עשרות אלפים במצעדים נוספים ברחבי הארץ.

יותר מ-100 אירועי גאווה צפויים להתקיים ברחבי המדינה במהלך החודש, שיא של כל הזמנים. בגדרה ובמושב שילת שליד מודיעין יתקיימו לראשונה אירועי גאווה, וגם בעפולה, אשקלון, יקנעם עילית, ראשון לציון, מצפה רמון, אשדוד, בת ים, אילת, חדרה, חריש, נתניה, קריית ביאליק ובעשרות רשויות מקומיות נוספות.

בשנה האחרונה ניכרת התקדמות משמעותית בתמיכתם של רשויות מקומיות וראשי ערים ברחבי הארץ בקהילה. תמיכה זו באה לידי ביטוי במספר אירועי הגאווה הצפויים ובפיזורם ברחבי הארץ.

ויש גם עוד התפתחויות משמחות: עיריית תל אביב תצא בקמפיין בינלאומי שידגיש את מחויבותה לקהילת הלהט"ב, חברת ישראכרט בשיתוף האגודה למען הלהט"ב תלווה יותר מ-70 קהילות מקומיות ברחבי הארץ במקרים בהם הרשות המקומית סירבה לתמוך בפעילים בהפקת אירוע גאווה ועוד.

אולם אסור לקהילה להתבלבל משינויים משמחים, אך קוסמטיים בעיקרם. המלחמה האמיתית אינה מתנהלת בתל אביב, ברמת גן, בבאר שבע או בחדרי הישיבות של העיריות. את המאבק הנחוש ואת מרב האנרגיות צריכה הקהילה להפנות לירושלים: למשכן הכנסת ולבית המשפט העליון.

גם בשנת 2023 להט"בים אינם יכולים להירשם במשרד הפנים בארץ כנשואים. גם ב־2023 רבים מאיתנו נאלצים להשתמש בשירותי פונדקאות בחו"ל בעלות של כחצי מיליון שקל לפחות. למרות הייצוג המתרחב של להט"בים בכנסת ישראל, ומינויו של הומו מוצהר ליו"ר הכנסת, גם בקדנציה האחרונה של הכנסת טרם נרשמו לזכות הקהילה הישגים מרשימים בחקיקה.

על כל אלה נוספו השנה גם האיומים לפגיעה בזכויות להט"ב, בין היתר על ידי חזרתו של אבי מעוז לשולחן הממשלה, העלייה במקרי הלהט"בופוביה וכמובן האיום בפגיעה בבג"ץ במסגרת הרפורמה המשפטית.

המאבק האמיתי הוא המאבק לשינוי החוקים המפלים את הקהילה: עדיין לא ניתן לאמץ ולא ניתן להינשא בארץ ואין כאן שוויון זכויות אמיתי. הגיע הזמן להיאבק על הזכויות החסרות. כל חבר כנסת נוסף, באופוזיציה אבל בעיקר בקואליציה, המייצג את הקהילה, מקדם את זכויותינו.

מצעדים בעפולה, בגדרה, בשילת ובמצפה רמון זה חשוב, אבל המקום הכי חשוב הוא ירושלים, שם נמצאת כנסת ישראל שעליה מוטלת האחריות בעניין החקיקה המפלה, ושם גם ליבת השמרנות הישראלית לצד בית המשפט העליון, שבעבר יצא בפסקי דין בולטים למען הקהילה, אך כיום הוא שמרני יותר, וגם כך נרדף מאי פעם. אז צדק צדק נרדוף, ובמצעד הגאווה נצעד, אך הדרך לגאווה עוד ארוכה.

עו"ד ארתור שני עומד בראש משרד "ארתור שני ושות'" המתמחה בדיני משפחה, לשעבר מנהל הלשכה המשפטית של אגודת הלהט"ב

תגיות