אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נובולוג סגרה את 2022 עם צמיחה בהכנסות וברווחים עירן טאוס מנכ"ל נובולוג | צילום: סיון פרג'

נובולוג סגרה את 2022 עם צמיחה בהכנסות וברווחים

קבוצת שירותי הבריאות מסכמת שנה מוצלחת בזכות הצמיחה בחטיבת הלוגיסטיקה, ולמרות קשיים בחטיבת שירותי הבריאות; ההכנסות עלו ב-20% בהשוואה לשנה הקודמת והסתכמו ב-1.5 מיליארד שקל, הרווח הנקי עלה ב-13%

20.03.2023, 19:44 | אמיר פרגר

מניית קבוצת שירותי הבריאות נובולוג זינקה ב-11% בסוף יום המסחר לאחר פרסום דוחותיה הכספיים לשנת 2022, שבהם סיכמה שנה נוספת של צמיחה בהכנסות וברווח. ההכנסות עלו ב-20% ביחס לשנה הקודמת והסתכמו ב-1.5 מיליארד שקל, כשהרווח התפעולי עלה ב-13% והגיע ל-79 מיליון שקל, והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות התייצב על 48 מיליון שקל, לאחר שעלה גם הוא ב-13%.

ה-Adjusted EBITDA (הרווח לפני מימון, פחת, הפחתות ומסים והוצאות שאינן קשורות לפעילות העסקים) בשנת 2022 הגיע ל-136 מיליון שקל, שיפור של 14% לעומת 2021, כשלהערכת נובולוג בתוך ארבע שנים הוא צפוי להגיע לכ-240 מיליון שקל.

נובולוג פועלת בתחום שירותי הבריאות במבנה ארגוני שבו שלוש חטיבות, כשהעיקרית בהן היא חטיבת הלוגיסטיקה, שהייתה אחראית ב-2022 ל-85% מההכנסות ול-69% מהרווח התפעולי. החטיבה עוסקת במתן שירותי לוגיסטיקה בתחום הבריאות, בעיקר בכל הנוגע לאחסון והפצת תרופות של חברות התרופות הרב-לאומיות כדוגמת פייזר, נוברטיס ואחרות, לצד מתן שירותי לוגיסטיקה לניסויים קליניים (כ-1,000 כאלו ב-2022) ועיקור של ציוד רפואי (סטריליזציה). לצדה שתי חטיבות נוספות: חטיבת שירותי הבריאות שמספקת שירותי רפואה ותמיכה מבוססי טכנולוגיה בתחום הטיפול הביתי, שירותי רפואה מותאמת אישית ושירותי מעבדה; וחטיבת הדיגיטל שאמונה על הנגשת מידע רפואי וכלים טכנולוגיים בזירה הדיגיטלית כולל שירותי זימון תורים, ניהול יומנים וניהול מפגשי טלה-רפואה.

חטיבת הלוגיסטיקה נהנתה מעלייה של 17% בהכנסותיה, שהתכנסו ל-1.28 מיליארד שקל, ומזינוק של 25% ברווח התפעולי ל-54 מיליון שקל, תוצאה של הרחבת הפעילות בה ואיחוד תוצאותיה של חברת Gsap שנובולוג רכשה בקיץ האחרון ושמספקת שירותי ניהול פרויקטים, ייעוץ וליווי לחברות בתחום הרפואי, החל מהרבעון האחרון של השנה, ומכך גם צפויה להביא לעלייה ולהפוך למנוע צמיחה בשנה הקרובה.

חטיבת שירותי הרפואה נהנתה מעלייה של 43% בהכנסות, שנבעה מעלייה בחלק מהפעילויות ומאיחוד התוצאות של שתי חברות שנובולוג רכשה: המעבדה הרפואית AML ומרכז רפואת העיניים חברת עין טל. עם זאת, החטיבה סבלה מירידה של 19% ברווח התפעולי לאחר שהפסידה במכרז של אחת מקופות החולים לאספקת טיפול ביתי לחולים מונשמים, ובעקבות הפסקת פרויקט מטעם המכון הביולוגי לפיתוח חיסוני קורונה שבמסגרתו סיפקה שירותי מעבדה. עם זאת היא זכתה במכרז של שב"ס לאספקת שירותי מעבדה לבתי הכלא, והפעילות במסגרתו צפויה להתפתח בשנה הקרובה. הפעילות בחטיבת הדיגיטל הניבה הכנסות של 26 מיליון שקל ורווח תפעולי של 5.5 מיליון, ללא שינוי מהשנה הקודמת.

נכון לסוף 2022, החזיקה נובולוג מזומנים ושווי מזומנים בסך של 173 מיליון שקל, וההון העצמי המיוחס לבעלי המניות הגיע ל-436 מיליון שקל. האשראי וההלוואות מתאגידים בנקאיים הגיעו ל-2 מיליון שקל בלבד, והוצאות המימון נטו עמדו על 6 מיליון שקל.

נובולוג צפויה לחלק באפריל דיבידנד של 16.9 מיליון שקל, שיצטרפו ל-16.5 מיליון שקל שחילקה בסוף 2022.

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג, אמר ל"כלכליסט": "אנחנו מסיימים שנה מוצלחת נוספת עם עלייה דו-ספרתית למרות קשיים ותנודות שנובעים מהתקופה המורכבת במשק, מה שמוכיח את החוסן של נובולוג, שמבוסס על פיזור הפעילויות של הקבוצה ושמבטיח יציבות בתקופות של חוסר ודאות. אנחנו לא מרוצים מתוצאות חטיבת הבריאות, וכבר ערכנו התאמות ונמשיך לבצע כאלה כדי לצמוח בצורה טובה גם בהמשך".


תגיות