אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צרות לחברת האשראי החוץ בנקאי של כחלון: לאן נעלמו צ'קים ב-7.6 מיליון שקל? משה כחלון יו"ר יונט | צילום: אבי מועלם

צרות לחברת האשראי החוץ בנקאי של כחלון: לאן נעלמו צ'קים ב-7.6 מיליון שקל?

בצעד חריג, הודיעה יונט קרדיט שלא תפרסם את הדו"ח הכספי לרבעון הראשון של השנה. הסיבה: פער בין הצהרות ההון הרשומות בחברה למה שקיים בה בפועל. איחור בהגשת דו"ח רבעוני עלול להסתיים בעיצום כספי של עשרות אלפי שקלים

01.06.2022, 06:40 | אלמוג עזר

הצרות של יונט מגיעות בצרורות: שלושה שבועות בלבד לאחר שנשדדו ממשרדיה של חברת האשראי החוץ בנקאי בהובלת היו"ר משה כחלון, החברה נאלצת שלא לפרסם את הדו"ח הכספי לרבעון הראשון של השנה. יונט פנתה הערב (ג') לרשות שוק ההון ולרשות ניירות ערך והודיעה כי נכון לעכשיו לא תפרסם את הדו"ח מאחר שאין התאמות בין מאזני החברה ובקופתה חסרים צ'קים על סך של עד 7.6 מיליון שקל.

משה כחלון, יו"ר דירקטוריון יונט, צילום: אוראל כהן משה כחלון, יו"ר דירקטוריון יונט | צילום: אוראל כהן משה כחלון, יו"ר דירקטוריון יונט, צילום: אוראל כהן

יונט קרדיט, בבעלות שלמה אייזק, שי פנסו וצחי אזר (מחזיקים יחד 67%), עוסקת במתן הלוואות צרכניות, הלוואות לעסקים ובניכיון המחאות (צ'קים) מסחריות. על פי מקורבים לחברה, בתחילת השבוע ביצעה החברה דיון לקראת הדו"חות הכספיים, בו בכיר בהנהלת החברה חשף בפני הנוכחים כי קיים פער בין הצהרות ההון הרשומות בחברה למה שקיים בה בפועל.

בבדיקה שנערכה בחברה ביומיים האחרונים התברר כי מקור הטעות ואי ההתאמה נטוע בפעילות החברה בניכיון צ'קים שניתנו לחברה בסוף שנת 2020 ותמורתם נמשכו עד 7.6 מיליון שקל. אולם היום החברה אינה מחזיקה בצ'קים אלו ואינה מסוגלת גם להסביר לאן נעלמו.

כחלון מכהן כיו"ר דירקטוריון פעיל בחברה בהיקף משרה של 80% מאז יוני 2021. בעקבות היעלמות הצ'קים החליט כחלון כי החברה לא תפרסם את הדו"ח הכספי מחשש הטעיית משקיעים תוך התחייבות שבעלי השליטה בחברה ישלימו את ההון החסר במקרה שהצ'קים לא יימצאו.

היום בחצות יסתיים חודש מאי והמועד הסופי בו על החברות הציבוריות לפרסם את הדו"ח עבור הפעילות ברבעון הראשון. איחור בהגשת דו"ח רבעוני עלול להסתיים בעיצום כספי של עשרות אלפי שקלים, לא סכום טריוויאלי עבור חברה שסיימה את שנת 2021 עם הפסד של 400 אלף שקל. גובה העיצום הכספי הוא פונקציה של משך האיחור וההון העצמי של החברה המאחרת.

כאמור זו לא הצרה היחידה שנחתה על כחלון ויונט בחודש האחרון. בתחילת מאי בוצע שוד בסניף הראשי של יונט באזור התעשייה בחולון. במסגרת השוד, נשדדו מזומנים בהיקף גדול - 3.5 מיליון שקל ומטבע זר.

יונט מחזיקה בסכומים גבוהים של מזומן, שקלים ומט"ח, בשל פעילותה לאספקת כספים לחלפנים ומרכזי המרות מט"ח (צ'יינג'). שני שודדים, שככל הנראה, ידעו על פעילות החברה ומבנה המשרדים שלה, ביצעו שוד אלים תוך שהם מסתננים לחברה לבושים במדי שליחים של חברת וולט. השודדים עקבו אחרי עובדי החברה בעוד אלו מעבירים את כספי יונט אל הכספת. עם התקרבות העובדים לכספת, תקפו השודדים את העובדים בשטחי החברה תוך שימוש בגז פלפל.

פעילות אספקת מט"ח לצ'יינג'ים היא פעילות חדשה שהשיקה יונט אשתקד. נכון ל-2021 הרווח שהתקבל מפעילות המט"ח הסתכם ב-4.5 מיליון שקל. קרי, כמעט 80% מהרווחים המצטברים של החברה ב-2021 מפעילות זו נשדדו בערב אחד.

תגיות