אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
על סף חתימה: פאלו אלטו לקראת סיכום עסקת רכישתה של אפיירו ב-600 מיליון דולר עידן פלוטניק מייסד אפיירו | צילום: צוות אייפרו apiiro

אקזיט ענק בדרך

על סף חתימה: פאלו אלטו לקראת סיכום עסקת רכישתה של אפיירו ב-600 מיליון דולר

החברה האמריקאית שייסד הישראלי ניר צוק צפויה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית בטווח הזמן המיידי. אפיירו, שפיתחה פלטפורמה להאצת תהליכים של פיתוח תוכנה בארגונים גייסה עד כה 35 מיליון דולר בלבד, כך שהרווח של מייסדיה ושל בעלי המניות צפוי להיות מרשים במיוחד

19.09.2022, 16:17 | מאיר אורבך

עסקת פאלו אלטו נטוורקס ואפיירו נמצאת על סף סיכום. שווי העסקה אמור להגיע לכ-600 מיליון דולר או מעט פחות, כפי שנודע לכלכליסט. בשבוע שעבר נחשף בכלכליסט שענקית הסייבר האמריקאית עומדת לרכוש את חברת הסייבר הישראלית וכעת מתברר שהעסקה אמורה להיסגר בטווח הזמן המיידי.

הפלטפורמה של אפיירו מאפשרת להאיץ את תהליכי פיתוח התוכנה בארגון ולהפחית את הסיכון הכרוך בכך בצורה אוטומטית ע"י שילוב של שלוש טכנולוגיות: בניית מלאי (inventory) של כל האפליקציות ורכיבי הקוד בארגון, הבנת הידע של המפתחים וזיהוי השינויים המהותיים בקוד והסיכון העסקי שלהם.

אפיירו גייסה עד כה 35 מיליון דולר בלבד כך שההחזר הצפוי למייסדיה ובעלי המניות עצום. את הגיוס היחיד לחברה הובילו שתי קרנות מובילות מעמק הסיליקון - Greylock ו-Kleiner Perkins - ומשקיעים נוספים בחברה, ביניהם יזמי הסייבר מיקי בודאי, ראקש לונקר, עמיחי שולמן ומייסדי דמיסטו, שנמכרה לפאלו אלטו, הכוללים את סלביק מרקוביץ', גיא רינת ודן שראל. את ההשקעה בחברה מטעם קליינר פרקינס הוביל טד שליין - שותף בכיר בקרן שהשקיע בעבר בפאלו אלטו נטוורקס ואחרות.

את אפיירו ייסדו בשנת 2019 עידן פלוטניק ויונתן אלדר, בוגרי יחידת הסייבר מצו"ב. פלוטניק היה היזם והמנכ"ל של אוראטו, שנמכרה למיקרוסופט ב-200 מיליון דולר, ויונתן היה מנהל צוות פיתוח וארכיטקט בחברה. אפיירו מעסיקה כיום כ-100 עובדים.

עד היום רכשה פאלו אלטו נטוורקס שנוסדה על ידי הישראלי ניר צוק שבע חברות בישראל והיא מעסיקה כיום כ-700 עובדים.


תגיות