אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמעט שנתיים לאחר שמונה: בית הדין לעבודה הכשיר סופית את מינוי ינקי קוינט למנכ"ל רמ"י ינקי קוינט מנהל רשות מקרקעי ישראל | רשות מקרקעי ישראל

כמעט שנתיים לאחר שמונה: בית הדין לעבודה הכשיר סופית את מינוי ינקי קוינט למנכ"ל רמ"י

השופט דניאל גולדברג אף חייב את התובע יאיר מעיין, שהיה בעצמו מועמד לתפקיד, בהוצאות משפט למדינה ולנתבע בסך של 25 אלף שקל. "לאחר שמונה, אין מקום לביטול מינויו, אשר יהיה עוול שבית הדין מעריך את עוצמתו ונזקו כעולה בעוצמתו על כל עוול שנגרם לתובע", נכתב בפסק הדין

19.07.2022, 19:33 | ליטל דוברוביצקי

בית הדין האזורי לעבודה בירושלים דחה היום (ג') תביעה שהוגשה לביטול המינוי של יעקב (ינקי) קוינט לתפקיד מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל בחודש דצמבר 2020. השופט דניאל גולדברג אף חייב את התובע יאיר מעיין, שהיה בעצמו מועמד לתפקיד, בהוצאות משפט למדינה ולנתבע בסך של 25 אלף שקל.

בדצמבר 2020 מינה נציב שירות המדינה ועדת איתור לתפקיד מנהל רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), שהחליטה להמליץ למנות את יעקב קוינט לתפקיד, והוא אכן מונה למנהל רמ"י. בהליך שהובא בפני בית הדין תקף התובע את החלטת ועדת האיתור ואת מינויו של קוינט לתפקיד. בין היתר טען התובע כי הליך האיתור היה תהליך "תפור" מראש.

קוינט, שיוצג על ידי עורכי הדין ירון קוסטליץ ודניאל רוזנבלום ממשרד קוסטליץ ושות', ביקש לסלק את התביעה, וכך גם המדינה, שטענה להיעדר פגמים בהליכי האיתור.

התובע יאיר מעיין שימש בעבר כמנכ"ל עיריית ירושלים, מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות וכן בתפקידים ציבוריים נוספים. מנגד, הנתבע הוא עורך דין, והחל משנת 2008 שימש כיועץ המשפטי של רמ"י. בנובמבר 2017 מונה הנתבע למשרת מנהל רשות החברות הממשלתיות וכיהן בה עד סוף דצמבר 2020.

בפסק הדין נכתב: "בית הדין אינו רואה בחיפזון הבלתי רגיל לכנס את הוועדה ולהשלים את המינוי כראיה אשר תומכת בטענת התובע כי מדובר במינוי פוליטי פסול. בית הדין סבור שטענת התובע בדבר היותו של הליך האיתור 'מכור מראש' בשל כך שאף וועדה סבירה לא היתה יכולה על פי העובדות והנתונים האובייקטיביים לתת לנתבע ניקוד גבוה יותר לא הוכחה".

עוד נקבע כי בית הדין "ער לטענת התובע בדבר הצגת שאלה בדבר יכולת עמידה בלחצים לנתבע, ואי הצגת שאלה כזו לתובע. אכן זה היה ראוי בהיבט של הבטחת שוויוניות ההליך. עם זאת, טענותיו העיקריות של התובע, אשר נגעו להיותו של הנתבע מינוי פוליטי פסול והיותה של ועדת האיתור פארסה, לא הוכחו. בית הדין סבור שאף לא הוכח שדבק אשם כלשהו באופן התנהלותו של הנתבע בהליכי האיתור, ולאחר שמונה אין מקום לביטול מינויו, אשר יהיה עוול שבית הדין מעריך את עוצמתו ונזקו כעולה בעוצמתו על כל עוול שנגרם לתובע".

בנוגע לתובע קבע בית הדין: "אכן אין לתובע תואר ראשון כי אין לו תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר", וכי "העובדה שמכללת קריית אונו, שהיא מוסד אקדמי מוכר בישראל, העניקה לתובע תואר שני אינה מכשירה את מועמדותו של התובע".

מעו"ד סיגל פעיל, באת כוחו של יאיר מעיין, נמסר: "בית הדין האזורי לעבודה קבע בפסק דינו מהיום שנפלו פגמים במינוי של מנהל רשות מקרקעי ישראל, שבוצע בניגוד לנוהל ועדות האיתור. עוד קבע פסק הדין שהתנהלות המדינה בנוגע למינוי מנהל רמ"י בוצעה תוך 'חיפזון בלתי רגיל להשלמת הליכי המינוי' ו'מעוררת אי נחת'. למקרא פסק הדין עולה שאף שבית הדין קבע כאמור וקיבל חלק מהטענות של מעיין, הוא לא ביטל את המינוי.

"מעיין מכבד מאוד את מערכת המשפט ולומד את הקביעות שבפסק הדין. כמו כן הקריה האקדמית אונו, שהיא הגורם האקדמי המוסמך, קיבלה את התובע ללימודים לפני 20 שנה בהכירה בלימודים לתואר ראשון שנלמדו בעיקרם בארץ ונתנה לו תואר שני כדת וכדין".

עו"ד ירון קוסטליץ מסר: "פסק הדין מדבר בעד עצמו. בית הדין דחה מכל וכל את התביעה שהגיש מעיין. טוב היה שהתביעה לא היתה מוגשת מלכתחילה, ואני שמח שבית הדין עשה סוף לפרשה".

תגיות