אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות הזינוק בשער הדולר: בנק ישראל לא התערב במט"ח גם באוגוסט דולר אחד. שווה יותר | צילום: רויטרס

למרות הזינוק בשער הדולר: בנק ישראל לא התערב במט"ח גם באוגוסט

בהתאם למסר של הנגיד, שהסביר ש"לא ברור מה התמחור הנכון של פרמיית הסיכון", הבנק לא התערב במסחר במטבע זר גם במהלך החודש שעבר, בו ערך השקל הגיע לרמה של 3.8 שקל לדולר. השסע החברתי וקידום הרפורמה המשפטית משחקים תפקיד מרכזי ברקע

07.09.2023, 14:28 | שלמה טייטלבאום

גם באוגוסט 2023 בנק ישראל לא התערב במסחר המט"ח - זאת, אף על פי שערך הדולר בסוף אוגוסט לרמה של 3.8 שקל. כך עולה מהודעת בנק ישראל על יתרות מטבע החוץ בסוף אוגוסט 2023. העובדה שבנק ישראל לא התערב באוגוסט לא מפתיעה והולמת את מסריו של הנגיד בראיונות שנתן לתקשורת אחרי החלטת הריבית, ביניהם לכלכליסט, לפיהם הבנק לא מתכוון להתערב במסחר במט"ח שכן בנקודת זמן זו כיוון ש"לא ברור מה התמחור הנכון של פרמיית הסיכון".

במילים ברורות יותר: לפיחות בשקל יש סיבות אוביקטיביות - השסע החברתי וקידום הרפורמה המשפטית - והשוק בתהליך תמחור מחדש של השקל. עם זאת, הנגיד לא שלל את האפשרות של התערבות בשוק המט"ח במקרה של כשלי שוק, מסחר לא רציף בשקל או השפעה חריגה של הפיחות על האינפלציה.

על אף שבנק ישראל לא מכר דולרים בכדי לחזק את השקל, יתרות המט"ח בבנק ישראל ירדו בכ-1.8 מיליארד דולר כתוצאה מכך שחלק מנכסי יתרות המט"ח נחלשו מול הדולר בחודש האחרון. בעגה המקצועית זה מכונה "שיערוך יתרות מט"ח", כשבמקרה זה ירידת השערוך הסתכמה בכ-2.1 מיליארד דולר, אולם 341 מילוני דולרים שהועברו לבנק ישראל קיזזו את הירידה לרמה של 1.8 מיליארד דולר בלבד.

סך יתרות מטבע החוץ מגיע בסוף חודש אוגוסט לרמה של כ-203 מיליארד דולר, השווה לכ-38.9% מהתוצר המקומי גולמי של ישראל.


תגיות