אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמארטפון Oppo Find X5 Pro: בעל עיצוב יוקרתי אך לא יהיה מלך השוק סמארטפון אופו find X5 pro | רפאל קאהאו

בדיקת כלכליסט

סמארטפון Oppo Find X5 Pro: בעל עיצוב יוקרתי אך לא יהיה מלך השוק

לאופו יש גב קרמי חסין לטביעות אצבעות, מסך יפהפה, מצלמה טובה מאוד, מערכת הפעלה מצוינת וסוללה ענקית. אז למה בכל זאת מכשיר הדגל האחרון של אופו לא גרם לנו להתלהב יותר מדי

03.09.2022, 08:18 | רפאל קאהאן

היצרנית הסינית Oppo זמינה לנו ביבוא רשמי בישראל כבר כמעט שנתיים והיא מחזיקה כאן מגוון לא קטן של מוצריה. החל מטלפונים זולים ועד דגמי ה-Find וה-Reno שמחזיקים את ראש הטבלה. בנוסף תמצאו בישראל את מכשירי וואן פלוס שהחל משנה שעברה עברו גם הם לחסות Oppo. בקיצור, מי שאוהב את המותג הסיני הזה שמיועד לחובבי פרימיום – יכול לקבל הרבה מאוד אפשרויות בחירה. אופו היא חברה השייכת לתאגיד BBK הענק שמחזיק גם ברילמי וב-Vivo. ישנו מותג נוסף iqoo אך הוא לא מיובא לארץ ומיועד לשווקים אחרים.


הכחול הגדול של המסך, רפאל קאהאו הכחול הגדול של המסך | רפאל קאהאו הכחול הגדול של המסך, רפאל קאהאו


ה-Find X5 pro ה"חדש" – בישראל לפחות, בעולם הוא הושק עוד בפברואר שעבר – הוא מכשיר הדגל של החברה. הוא אמור לזקק למכשיר אחד את כל הידע והיכולות שלה. השנה הוא מציג כיוון בוגר יותר עם פחות גימיקים. הוא גם מתקרב רשמית לוואן פלוס 10 פרו עם שיתוף פעולה רשמי ראשון עם האסלבלאד השוודית – מחברות הצילום המקצועיות בעולם, שמצלמותיה משמשות לא מעט צלמי אופנה וסטודיו מפורסמים. כל זה אמור לתת לו מהלך פרימיום – אבל הוא גם דורך קצת על הטריטוריה של וואן פלוס בדרך. אז האם יש לנו כאן מכשיר שיכול להתחרות בסמארטפוני הדגל של סמסונג, אפל וכמובן וואן פלוס? כמו תמיד התשובה קצת מסובכת.

עיצוב ומבנה: גוף מרשים אבל קצת כבד

ה-Find X5 pro הוא מכשיר נאה לכל הדעות. הוא מציג עיצוב יותר דיסקרטי מה-X3 pro של שנה (וחצי) שעברה שצויד בגוף בעל גימור מראה מיוחד ולא ממש שימושי. הפעם תמצאו כאן גב קרמי כאשר מכשיר הבדיקה שלנו זכה לצבע לבן. לחומר הקרמי שני יתרונות: הוא עמיד יותר מזכוכית ובעיקר הוא מסתיר היטב טביעות אצבעות – כלומר בגימור לבן – לא בטוח שזה המצב גם בצבעים אחרים. מערך הצילום מורכב בתוך מבנה שמוטמע בתוך הגב בצורה שמזכירה גבעה קטנה. זה פחות אגרסיבי מהעיצובים של המתחרות, אפילו של וואן פלוס. מנגד זה הופך את ההקלדה עליו כשהוא מונח על גבו לפחות נוחה.


כן, הוא ממש יפה, רפאל קאהאו כן, הוא ממש יפה | רפאל קאהאו כן, הוא ממש יפה, רפאל קאהאו


שלדת המכשיר בנויה מאלומיניום מבריק ולמעט כפתורי ההדלקה והכיבוי שעדיין נמצאים אחד מול השני, בחירה עיצובית אומללה, שום דבר לא מפריע לעין. אפילו שקע הטעינה בתחתית המכשיר מציג מסגרת פלסטיק שאמורה למנוע שחיקה שלו. זה מכשיר שחשבו בו על הפרטים הקטנים. פרימיום, כבר אמרנו? מנגד הוא כבד, כמעט 220 גרם על המשקל, שזה יותר מרוב המכשירים היום בשוק. אמנם דגמי האולטרה של סמסונג שוקלים מעט יותר, אבל בואו, הם מציעים גם סטיילוס ומצלמת פריסקופ. בקיצור, קצת לבנה בכיס ה-X5 הזה. המסך הקדמי מציע עיצוב עם שיפול לשוליים – אדג' – שכבר כתבתי בעבר כמה שאני לא אוהב אותו בגלל החסרונות המובנים שלו. בעיות התאימות והארגונומיה הופכים אותו לבעיה בהרבה מאוד אפליקציות. לסיכום, האופו נראה טוב, אבל לוקה במשקל גבוה ובהנדסת אנוש שמעדיפה יופי על פני שימושיות.


חיפוי פלסטיק להגנה על שקע הטעינה - מחשבה חכמה, רפאל קאהאו חיפוי פלסטיק להגנה על שקע הטעינה - מחשבה חכמה | רפאל קאהאו חיפוי פלסטיק להגנה על שקע הטעינה - מחשבה חכמה, רפאל קאהאו


חומרה: סוס עבודה ומכונית מרוץ באותו המכשיר

האופו מצויד באותו מעבד הדגל שנמצא במכשירי הדגל של רוב המתחרים – לפחות בעולמות האנדרואיד. מדובר בקוואלקום סנאפדרגון 8 Gen 1 שכבר מתחיל להראות את גילו. כשה-X5 יצא לשוק המעבד היה יחסית חדש, כעת הוא כבר זכה לעדכון גרסה – ה-8 פלוס – ויש כבר מכשירים שמציעים אותו כמו הסמסונג פולד האחרונים או הגרסה החדשה של מכשיר הדגל של וואן פלוס שצפוי להגיע לארץ בקרוב. עם זאת אל תטעו, זה עדיין מעבד מהיר מעין כמוהו, אין שום משימה שוטפת שלא תוכלו לבצע ב-X5 וכבונוס הוא גם מספק יופי של ביצועים בגיימינג ובריטוש תמונות. הוא מגובה בזיכרון פעולה בן 12 גיגה-בייט עם מנגנון הרחבת הזיכרון הוירטואלי שמספק עוד 7 גיגה-בייט זמינים למכשיר על חשבון מרחב האחסון. זה מאפשר להשאיר יותר אפליקציות במצב הקפאה ולחזור אליהן מהר יותר אם צריכים. זה גם מאפשר גיבוי למכשיר אם יש יותר מדי תהליכים שמתבצעים במקביל. מרחב האחסון המוצע הוא 256 גיגה-בייט או 512 ג''ב בגרסה עוד יותר יקרה.


המסך מרשים מאוד, רפאל קאהאו המסך מרשים מאוד | רפאל קאהאו המסך מרשים מאוד, רפאל קאהאו


בואו נודה על האמת, ככל שביצועי ה-X5 מרשימים, הוא גם זוכה במסך מרהיב להציג אותם. זהו מסך AMOLED בטכנולוגיית LTPO 2 כלומר הוא תומך בקצב רענון דינמי שמגיע עד ל-120 הרץ. קצב רענון מעניק שני יתרונות, האנימציה של הממשק זוכה לתחושה זורמת יותר וללא "תקיעות", בנוסף הוא גם משפר את איכות התצוגה של הסרטונים או המשחקים – כלומר אלו שתומכים ביכולת הזו ואין הרבה כאלה. לצערנו. הרזולוציה שלו גבוהה – 2K – אבל זה לא באמת משנה כי גם ב-FHD לא תבחינו בהבדלים מהותיים וגם תחסכו בסוללה. גודלו 6.7 אינץ' שזה הלא הרבה יותר משאר המסכים בקטגוריה. מאוד נהניתי מהתצוגה וכיול הצבעים של אופו – היא מאוד רוצה להרשים עם צבעוניות מוגזמת קצת כמו אצל סמסונג, וזה נראה מאוד יפה לעין. בנוסף יש כאן תמיכה בבהירות של עד 1,300 ניט כלומר אין שום בעיה להשתמש בו באור שמש ישיר. שימושי למדי בקיץ הישראלי.


מפרט מעולה לכל הדעות, רפאל קאהאו מפרט מעולה לכל הדעות | רפאל קאהאו מפרט מעולה לכל הדעות, רפאל קאהאו


הנקודה האחרונה שחשוב לציין זו הסוללה בת ה-5,000 מיליאמפר שעה. זו יכולת קיבול עצומה. ועדיין האופו שלנו לא שורד יותר מיום עד יום וחצי בשימוש שוטף עד סביר. אני לא יודע למה, אין שום סיבה נראית לעין. המעבד אמור להיות חסכוני יותר משנה שעברה - למרות שלא מעט מכשירים המצוידים בו גם לא מרשימים מאוד בחיסכון בסוללה, המסך אמנם גדול וצבעוני ובהיר יותר, אבל לא בהרבה מאחרים, אז אני לא מבין איך המכשיר הזה מצליח לזלול אותה כל כך מהר יחסית. יש מכשירים שיודעים להחזיק יומיים עם סוללה כזו, וכאלה שיודעים להחזיק גם יום וחצי עם סוללה קטנה יותר עם אותו המעבד. מנגד יש לו טעינה מהירה (מאוד) בת 80 וואט, מה שמתרגם למילוי הסוללה בפחות מחצי שעה. זה מאוד שימושי גם אם המכשיר מתחמם מעט בדרך. אגב יש פה גם טעינה אלחוטית מהירה בת 50 וואט, אבל היא דורשת מטען נפרד ויקר. ייאמר לזכות אופו שהיא עדיין כוללת מטען מהיר חוטי בקופסה שלא כמו הרבה מאוד מתחרים. שני רמקולי סטריאו באיכות טובה משלימים את המערך אבל אל תבנו עליהם למסיבת טבע, זה לא היעוד שלהם, צפו להם יותר עתיד כדיבורית איכותית ותו לא.

תוכנה: ממשק שימושי ובלי גימיקים מיותרים

ממשק ה-ColorOS 12 שרץ על גבי אנדרואיד 12 אינו הגרוע ביותר בשוק. קבוצת BBK עבדה קשה מאוד כדי לתת לכל החברות שלה גישה לתוכנה שפיתחה כך שהן יוכלו בקלות להתאים אותה לצרכיהם. בגדול תמצאו אותה בשינויים קלים במכשירים של רילמי וגם של Vivo, וכמובן אצל וואן פלוס, מה שהרגיז מאוד את חובבי המותג. עם זאת היא הדבר הקרוב ביותר לממשק אנדרואיד נקי שתקבלו אצל יצרנית סינית בזכות הקרבה שלה לוואן פלוס ולממשק שלה – OxygenOS – שהיה במשך שנים רבות הדבר הכי קרוב לאנדרואיד של גוגל.


הממשק באמת ידיותי למשתמש, רפאל קאהאו הממשק באמת ידיותי למשתמש | רפאל קאהאו הממשק באמת ידיותי למשתמש, רפאל קאהאו


יתרונותיו בעיקר בפשטות ההפעלה שלו, אין כאן מאות הגדרות שצריך למצוא בתתי תפריטים בהגדרות. הכל די פשוט להבנה ואופו גם הוסיפה הסברים לרוב התכונות כדי שתבינו מה הן עושות. מנגד יש כאן יותר מדי אפליקציות מותקנות מראש, כולל כאלה של פייסבוק או אחרות. לא ברור למה זה טוב, אם אני ארצה להוריד את פייסבוק אלך לי לגוגל פליי ואוריד. אני יודע שמדובר בשת''פ מסחרי, אבל זה חורה מאוד כשמוצאים אחד כזה במכשיר שעולה הרבה מאוד כסף.

מצלמה: חסל סדר המיקרוסקופ – עוברים לזום כפול 2

מערך הצילום של ה-X5 אינו מיוחד או יוצא דופן. החברה זנחה את מצלמת המיקרוסקופ הגימיקית והמיותרת בו ציידה את ה-X3 (סקירה שלנו כאן). ובמקומה הוסיפה חיישן זום שמאפשר הגדלה של עד פי 2. זה קצת מצחיק שזה כל מה שהחברה הצליחה לדחוס פה. הוא גם לא מרשים במיוחד עם רזולוציה של 13 מגה-פיקסל. לפחות הוא אופטי ומנפק תמונות באיכות טובה למדי. המצלמה הראשית מאוד מרשימה, היא מציעה 50 מגה-פיקסל עם מייצב תמונה אופטי. איכות התמונות שלה מצוינת. באמת, אמנם הכיול של הצבעים קצת רווי – אבל הפירוט מצוין והטווח הדינמי מעניק יופי של מנעד.


השם של האסלבלאד מרוח באותיות ענק על הגב שלו - אבל מה הם עשו בשבילו?, רפאל קאהאו השם של האסלבלאד מרוח באותיות ענק על הגב שלו - אבל מה הם עשו בשבילו? | רפאל קאהאו השם של האסלבלאד מרוח באותיות ענק על הגב שלו - אבל מה הם עשו בשבילו?, רפאל קאהאו


מה שאני עדיין לא מבין זה מה עשתה כאן האסלבלאד חוץ מלהוסיף את השם שלה על המכשיר. כלומר היא הוסיפה גם תמיכה בצילום Xpan שהוא פורמט ייחודי לחברה ומיועד לצילומי פנורמה ב-16:9 שאגב תמצאו גם במצלמה של וואן פלוס. אבל, אני לא יודע. אולי הצבעים? שכן זה מה שהיא סיפקה בעיקר למותג הבת. לדעתי זה חבל שבאופו לא מינפו את השימוש בשם האסלבלאד למשהו שהוא לא יותר ממשהו שמרגיש כמו גימיק שיווקי. וואווי למשל השתמשה יפה מאוד בלייקה וסוני יודעת גם לתת בראש עם המצלמות של הסמארטפונים שלה המסייעות מאוד גם לאפל. חבל.


המצלמה מגובה בשבב ה-AI הראשון של אופו, הם מאוד גאים בו, רפאל קאהאו המצלמה מגובה בשבב ה-AI הראשון של אופו, הם מאוד גאים בו | רפאל קאהאו המצלמה מגובה בשבב ה-AI הראשון של אופו, הם מאוד גאים בו, רפאל קאהאו


המצלמה השנייה כאן היא לצילומי זווית רחבה. גם היא בת 50 מגה-פיקסל שזה נדיר במחוזותינו. היא מעניקה יכולות צילום טובות יותר מהרבה מצלמות של מתחרות, אבל בינינו, כמה כבר אתם משתמשים בצילומים כאלה? יד על הלב, לא הרבה. הן טובות לצילומי קבוצות או לתמונות נוף ובניינים. אלה תסריטי שימוש יחסית נדירים למשתמשי סמארטפונים. אבל אופו גם שילבה את היכולות שלה במצלמה הראשית ואפשר לקבל תמונות המשלבות את שתיהן. זה עובד לא רע. צילומי הדיוקן מצוינים, טשטוש הרקע טבעי ויש גם מצב לילה שימושי מאוד שעובד גם במצלמה הראשית וגם במצלמת הזווית הרחבה באותה היעילות – שזה די נדיר. מצלמת הסלפי בת ה-32 מגה-פיקסל עושה עבודה טובה, התמונות טבעיות ואין עיוותים. צילום הווידאו לעומת זאת אינו המשוכלל ביותר שניתן למצוא, ניתן לצלם סרטונים באיכות מקסימלית של עד 4K ב-60 פריימים לשניה. גם מכשירים שעולים חצי ממנו מסוגלים היום לזה. מצלמת הסלפי מוגבלת לצילום וידאו של עד 1080P ב-30 פריימים לשניה שזה ממש בסיסי. בקיצור ולסיכום, מערך הצילום כאן אינו הטוב ביותר שתוכלו למצוא – הוא עושה עבודה טובה – אבל למתחרים בקטגוריה יש יתרונות שלא תמצאו כאן. חבל.

סיכום ואלטרנטיבות: יקר מדי לסוגו

אופו ממצבת את ה-Find X5 Pro כמכשיר דגל שמתחרה בסמסונג גלקסי S22 פלוס, באייפון 13 פרו (אפילו פרו מקס), בוואן פלוס 10 פרו ובחו''ל גם במכשירי הדגל של סוני, Vivo, וואווי והונור. לצערי אני לא בטוח שהוא מסוגל להם. מחירו בארץ עומד על 4,000 שקל, שזה מחיר גבוה מאוד. הוא יקר יותר מהוואן פלוס 10 פרו ומהסמסונג S22 פלוס, ויש להם מצלמות יותר טובות משלו מעבר לשאר התכונות שמשתוות לו. הוא יקר כמו אייפון אבל ללא המיתוג היוקרתי של אפל. על שיאומי אני אפילו לא מדבר.

הוא יקר יותר ממכשיר הדגל האחרון של הונור שמציע מערך צילום הרבה יותר מרשים במחיר נמוך יותר. בקיצור, אני לא כל כך מבין את התמחור שלו. מה שכן הוא נאה מרוב מתחריו, למרות שגם זה עניין של טעם. הגב הקרמי כאן מעניק לו נקודת זכות וכך גם הטעינה המהירה. בקיצור, אני יכול להמליץ עליו רק לחובבי המותג, ולמי שמחפש מכשיר שאינו אפל, סמסונג, שיאומי או הונור ולא רוצה לקנות וואן פלוס. אם אתם בקטגוריה הזו – לכו עליו ולא תצטערו – אם אתם לא נסו את המכשירים של המתחרים קודם.



תגיות