אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האחים אמיר הגישו הצעה לרכישת השליטה בשופרסל לפי שווי של 6 מיליארד שקל  מימין יוסי אמיר ושלומי אמיר - מייסדי פרשמרקט, שאותה מכרו לפז | צילום: מורג ביטן

בלעדי

האחים אמיר הגישו הצעה לרכישת השליטה בשופרסל לפי שווי של 6 מיליארד שקל

האחים, בעלי פרשמרקט לשעבר, הציעו לרכוש 24.9% ממניות הרשת מידי הגופים המוסדיים; ההצעה משקפת פרמיה של 15% על שווי השוק של שופרסל; מול ההצעה המקומית של האחים אמיר, שבתוקף לשבוע בלבד, עומדת קבוצה אמריקאית בראשות מייקל אלפרט, המעוניינת גם היא לרכוש את השליטה

06.02.2024, 10:41 | גולן חזני

המאבק על השליטה בשופרסל מתחמם. לכלכליסט נודע כי האחים שלומי ויוסי אמיר הגישו הבוקר הצעה לגופים המוסדיים שמחזיקים ברשת הקמעונאות על מנת לרכוש 24.9% ממניות שופרסל לפי שווי של 6 מיליארד שקל. הנתח המדובר מהווה כ-35%-40% מהיקף ההחזקות של המוסדיים בחברה, וההצעה בתוקף לשבוע בלבד.

מחיר המניה בהצעה עומד על 22.5 שקל והיא הוגשה למוסדיים באמצעות צחי סולטן מבעלי דיסקונט חיתום. מחיר הבסיס של מניית שופרסל עומד הבוקר על 19.68 שקלים, כך שההצעה משקפת פרמיה של 15% על שווי השוק. שופרסל היא חברה ללא גרעין שליטה כיום, ומובילים אותה היו"ר איציק אברכהן והמנכ"ל אורי וטרמן.

ההצעה של האחים אמיר מגיעה שבוע אחרי שביקר בארץ מייקל אלפרט, מבעלי אשכנזי אקוויזישן, שעומד בראש קבוצת משקיעים מארה"ב שמעונינת לרכוש גם היא את השליטה בחברה. אלפרט נפגש בשבוע שעבר עם גופים מוסדיים והציע לרכוש שני שליש מאחזקותיהם כדי להגיע ל-30% ממניות החברה. עם זאת אלפרט שמלווה בבנק ההשקעות ג'פריס לא הגיש עדיין הצעה.

האחים אמיר כבר הגישו בעבר הצעה לרכוש את השליטה בחברה, במרץ 2022, ובשיעור דומה של מניות - אף שההצעה הקודמת נעשתה לפי שווי גבוה יותר. באוגוסט 2021 מכרו האחים לפז את פרשמרקט, רשת הקמעונאות שייסדו, לפי שווי 2.1 מיליארד שקל - כך שבידיהם הון נזיל של 2 מיליארד שקל. בהתאם להסכם המכירה בין הצדדים, לאחים יש עוד תקופת צינון של כמה חודשים מעיסוק בקמעונאות אך הם יוכלו להשתחרר ממגבלה זו באמצעות פיצוי כלשהו.

גורמים בדריקטוריון פז אמרו כי בחברה מתכוונים לעמוד על אי התחרות של האחים אמיר. החברה אף שלחה היום מכתב מעו"ד בועז בן צור ועו"ד אמיר שויצקי לאחים אמיר, בו הודיעה כי הצעת האחים לגופים המוסדיים מהווה הפרה יסודית של ההסכם בין הצדדים.

עוד נודע לכלכליסט כי האחים התחיבו בשיחות מוקדמות עם המוסדיים לא לממש את הנדל"ן של שופרסל אלא לשמור על החברה כמיקשה אחת, ולנהל אותה בעצמם. לדעת חלק מהמוסדיים, צעד כזה יגדיל את הסיכוי להשבחה והצפת ערך ליתרת אחזקותיתם בחברה. גורם נוסף שהגיש הצעה לרכישת השליטה הוא צבי ויליגר מבעלי השליטה בויליפוד.

בעלי המניות הגדולים בשופרסל הם הפניקס 13.4%, מגדל 12.6%, מנורה 10%, הראל 9.9%, אלטשולר שחם 9.6% וכלל ביטוח 8.5%.

תגיות