אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפעילות החיתומית ורווח חד פעמי העבירו את מגדל לפלוס בשורה התחתונה רונן אגסי מנכ"ל מגדל | צילום: אוראל כהן

הפעילות החיתומית ורווח חד פעמי העבירו את מגדל לפלוס בשורה התחתונה

חברת הביטוח רשמה ברבעון השני רווח כולל של 100 מיליון שקל, לעומת הפסד של 41 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2023 - גם בזכות רווח חד פעמי של 638 מיליון שקל. רווחי הפעילות החיתומית קפצו ב-77% ל-325 מיליון שקל 

19.08.2024, 12:05 | שקד גרין

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו ובניהול רונן אגסי סיימה את הרבעון השני עם רווח כולל של 100 מיליון שקל, זאת בהשוואה להפסד של 41 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2023. הרווח משקף תשואה להון של 4.6%. מגדל היא החברה הראשונה בענף שמפרסמת דוחות כספיים ברבעון.

הפעילות החיתומית סיפקה רוח גבית לשורת הרווח, עם זינוק של 77% ברווחי הפעילות ל-325 מיליון שקל (רבעון שני ברציפות שמגדל מפגינה צמיחה משמעותית בחיתום). בסיכום המחצית הראשונה גדל הרווח החיתומי ב-64% ל-473 מיליון שקל.

עם זאת, התרומה הגדולה לרווח נרשמה בזכות סעיף השפעות חד פעמיות, שהניב רווח בסך 638 מיליון שקל, זאת בהשוואה להפסד של 135 מיליון שקל ברבעון המקביל. כלומר ללא סעיף זה, מגדל הייתה מסיימת את הרבעון בהפסד.

שורת הרווח של חברות הביטוח מושפעת ממשתנים רבים, כגון ביצועי שוק ההון, מגמת הריבית ועדכון הנחות דמוגרפיות. הרבעון הנוכחי התאפיין בהשפעות משמעותיות במיוחד: עדכון מחקר על שיעורי מימוש גמלה והמשך עליית הריבית הגדילו את הרווח לפני מס בכ-1.1 מיליארד שקל.

מנגד, עדכון לוחות התמותה בעקבות עדכון ההנחות הדמוגרפיות של רשות שוק ההון, קיצץ 450 מיליון שקל מיליון שקל ברווח לפני מס. העדכון משפיע בעיקר על פוליסות ביטוחי החיים שנמכרו עד 2013, בהן מקדם הקצבה קבוע ולא ניתן לעדכנו. לפיכך, כל עלייה בתוחלת החיים מתורגמת ישירות להוצאה כספית עתידית גבוהה יותר עבור חברות הביטוח. העדכון יבוא לידי ביטוי גם בדוחות של החברות האחרות בסקטור - הוא צפוי להקטין את הרווח בכלל הענף בסכום של סביב מיליארד שקל.

פגיעה דומה נרשמה מפעילות השקעות, שם גדל ההפסד ל-832 מיליון שקל, לעומת 116 מיליון שקל ברבעון המקביל. ל-832 מיליון שקל. להעמקת ההפסד גרמו הירידות בשווקים הפיננסיים, עליית עקום הריבית ואי גביית דמי ניהול משתנים. "בור" דמי הניהול בפוליסות ביטוח החיים המשתתפות ברווחים, ששווקו עד 2004 עומד על 0.7 מיליארד שקל, בהשוואה למיליארד שקל בסוף 2023. הבור צריך להתמלא כדי שמגדל תוכל לגבות דמי ניהול משתנים, שיתורגמו לעלייה בשורת הרווח.

את השיפור ברווח החיתומי ניתן לראות בעיקר בביטוח כללי, שם הרוויחה מגדל ברבעון 120 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 6 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. הסעיף המשמעותי ביותר הוא ביטוח רכב חובה, שם עברה החברה מהפסד של 4 מיליון שקל אשתקד לרווח של 65 מיליון שקל ברבעון המדווח. השיפור נובע מעדכון הערכות אקטואריות בתחום.

בביטוחי רכב רכוש (מקיף וצד ג'), שהסבו בשנים האחרונות הפסדים כבדים לחברות הביטוח והביאו להתייקרות משמעותית בפרמיות, מגדל עברה מהפסד של 29 מיליון שקל ברבעון המקביל לרווח של 19 מיליון שקל ברבעון. בכך סוגרת מגדל רבעון רביעי ברציפות של רווחיות בענף רכב-רכוש.

רונן אגסי, מנכ"ל מגדל ביטוח, התייחס למחיר ביטוחי הרכב ולדיונים שמנהלים חברי הכנסת בוועדת הכספים בנושא: "בענף הרכב פועלות 8-7 חברות מאוד דומיננטיות ואגרסיביות ברצון לעשות עסקים ולצמוח, עם תחרות משמעותית. כשאתה בודק את פוליסת הרכב שלך אתה מקבל תוך דקה השוואת מחירים של כל השוק. זה בסדר לפקח, אבל הרגולטור צריך לבדוק האם מדובר בשוק תחרותי או לא - שוק תחרותי מגיע לנקודת האיזון הנכונה שלו ולאורך זמן הרווחיות סבירה".

יחס כושר פירעון (מבוסס סלובנסי 2) של מגדל עומד על 78% - יחס נמוך ביחס לענף, שמונע ממנה גם לחלק דיבידנד עד שתגיע לכושר פירעון של 100%. עם זאת, בחברה מבטאים אופטימיות שהיחס ישתפר משמעותית במהלך הרבעון השלישי. היקף הנכסים המנוהלים של החברה טיפס ב-14% ב-12 החודשים האחרונים, והוא עומד על 445 מיליארד שקל.


תגיות