אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
250 אנשי עסקים ישראלים מובילים ייצאו במשלחת עסקית ראשונה לאבו דאבי אבו דאבי | צילום: שאטרסטוק

250 אנשי עסקים ישראלים מובילים ייצאו במשלחת עסקית ראשונה לאבו דאבי

מכון היצוא ובנק הפועלים מוציאים את המשלחת שתשתתף ב-EXPO Dubai - הנחשבת לתערוכה הגדולה בעולם

12.09.2021, 17:23 | כלכליסט

לאור ההצלחה חסרת התקדים של המשלחת העסקית הראשונה שהוציאו מכון היצוא ובנק הפועלים אשתקד לדובאי, מתוכננת לצאת משלחת עסקית חדשה של 250 אנשי עסקים ויזמים ישראלים בחודש אוקטובר הקרוב לאבו דאבי ודובאי.  

תהיה זו המשלחת העסקית הישראלית הראשונה לאבו דאבי, מרכז הממשל והעסקים של איחוד האמירויות, והיא תסייר ותיפגש עם גורמי ממשל בכירים. המשתתפים הישראלים במשלחת ייפגשו עם גורמים בכירים המנהלים את קרנות העושר של המדינה – שהן קרנות ההשקעה המובילות בעולם, ויציגו בפניהם את התעשיות הישראליות המובילות בתחומי ההייטק, התעשייה, התשתיות, המסחר והקמעונאות.

בנוסף משתתפי המשלחת יזכו לסייר בתערוכה הגדולה בעולם, EXPO Dubai, ובביתן הישראלי המרהיב "אל המחר", שהוקם על ידי משרד החוץ, וייחשפו לביתנים  מ-190 מדינות נוספות. במהלך הביקור יסיירו אנשי העסקים הישראלים בביתנים, שם יוצגו בפניהם הזדמנויות עסקיות נוספות והם ייפגשו עם אנשי עסקים מכל העולם.

המשלחת צפויה לקדם עסקים במספר אירועים וסיורים מקצועיים ומפגשים עם בכירי העולם העסקי והממשל של איחוד האמירויות. המשלחת מיועדת לבכירים מחברות שהוגדרו על ידי הצד השני כבעלי פוטנציאל לשיתוף פעולה בתחומי ההייטק, ובהם אגרוטק, אנרגיה וקלינטק, פינטק, פודטק, טכנולוגיות בריאות, מים וסייבר, וכן חברות בתחומי בנייה, תעשייה ותחבורה חכמה.  

הלמ"ס פרסמה לאחרונה את נתוני הסחר הישראלי לאיחוד האמירויות בינואר-יולי 2021. לפי הנתונים, הסחר בסחורות בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות הסתכם בכ-610 מיליון דולר.


אבו דאבי, צילום: Abu Dhabi Tourism Authority אבו דאבי | צילום: Abu Dhabi Tourism Authority אבו דאבי, צילום: Abu Dhabi Tourism Authority

יצוא הסחורות מישראל לאיחוד האמירויות הסתכם בכ-210 מיליון דולר. יצוא היהלומים הסתכם ב-150 מיליון דולר (70% מסך היצוא). היצוא התעשייתי הסתכם בכ-60 מיליון דולר (פי 3 מהסכום שנרשם בשנת 2020, לפני הכרזת היחסים הרשמיים בין שתי המדינות). יבוא הסחורות מאיחוד האמירויות הסתכם בכ-400 מיליון דולר. יבוא היהלומים הסתכם ב-190 מיליון דולר (כמעט מחצית מסך יבוא הסחורות). היבוא התעשייתי הסתכם בכ-210 מיליון דולר.

על פי הערכות מכון היצוא, נתח משמעותי מהסחר בין המדינות הוא יצוא של שירותי הייטק כמו טכנולוגיות סייבר, AI ועוד, שבנוגע אליהן לא קיימים נתונים מספריים.

יו"ר מכון היצוא, אדיב ברוך: "המשלחת העסקית שיוצאת לאיחוד האמירויות בחלוף שנה מהסכמי אברהם היא עוד שלב המצטרף לפעילות המשותפת בין המדינות. מאז ההסכם נפתח צוהר חדש, והכלכלה היא זו שמשנה את פני האזור ומהווה תשתית דיפלומטית להידוק הקשרים. מכון היצוא שמח להוביל ביחד עם מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה מגוון רחב של הזדמנויות עסקיות עבור התעשייה הישראלית, לרבות משלחות ואירועים נוספים שיהיו לאורך השנה לביתן הישראלי של משרד החוץ ב-EXPO דובאי. אני קורא לחברות הישראליות לקחת חלק בשלל האירועים, שללא ספק מהווים הזדמנות יוצאת דופן לתעשייה הישראלית". 

מנכ"ל בנק הפועלים, דב קוטלר: "הבנק שמח להמשיך ולהיות פורץ דרך לשווקים חדשים לטובת לקוחותיו. בנק הפועלים אימץ אסטרטגיה של הובלה למדינות המפרץ, והמשלחת הנוכחית תהיה משלחת פורצת דרך ביצירת הקשרים עם אבו דאבי – שהיא כידוע אחד המרכזים החשובים בעולם בתחומי הפיננסים, הסחר וההייטק. לצד כל הפעילויות למול אנשי עסקים מקומיים, יוזמנו כל משתתפי המשלחת לחשוף את עשייתם בתערוכה הבינלאומית אקספו דובאי, שהיא אחת התערוכות הבינלאומיות החשובות בעולם, שתאפשר לאנשי העסקים הישראלים ליצור קשרים בפלטפורמה חשובה זו".

תגיות