אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משבר חוקתי נוסח ננו דיימנשן: היו"ר הודח ולא מקבל את זה יואב שטרן מנכ"ל ננו דיימנשן | צילום: Youtube

משבר חוקתי נוסח ננו דיימנשן: היו"ר הודח ולא מקבל את זה

האם הדירקטורים ימשיכו לראות בו יו"ר? אסיפת בעלי המניות של מפתחת מדפסות התלת-ממד הצביעה ברוב של 92% בעד הדחת המנכ"ל והיו"ר יואב שטרן מהדירקטוריון; מנגד, שטרן וננו דיימנשן טוענים ש"האסיפה, ההצבעה ותוצאותיה חסרות כל תוקף"

21.03.2023, 16:31 | ירדן רוז'נסקי

הדרמה בננו דיימנשן נמשכת, והפעם בתצורה של המקבילה העסקית למשבר החוקתי שמתדפק על דלתות ישראל בשל המהפכה המשפטית שמקדמת הקואליציה.

אתמול התקיימה אסיפת בעלי מניות של החברה שמפתחת מדפסות תלת-ממד, שבה בעלי המניות התבקשו להצביע על הבקשה של קרן הגידור הקנדית מרצ'ינסון, בעלת המניות הגדולה בחברה (5.5%), להדיח את המנכ"ל והיו"ר יואב שטרן מהדירקטוריון, יחד עם עוד שלושה דירקטורים נוספים – עודד גרא, יגאל רותם ויואב ניסן-כהן - ולמנות במקומם מועמדים מטעמה. לפי הודעה של קרן מרצ'ינסון, שפורסה היום ביאהו פייננס, 92% מבעלי המניות שהשתתפו בהצבעה אישרו את הדחתו של שטרן מהדירקטוריון.

מנגד, שטרן וננו דיימנשן טוענים ש"האסיפה, ההצבעה ותוצאותיה, חסרות כל תוקף", כך לפי הודעה לעיתונות של החברה. לפי ננו דיימנשן, אם לא מביאים בחשבון את הקולות של מרצ'ינסון וקרן אנסון, שמשתפת איתה פעולה, ההדחה "קיבלה את תמיכתם של כ-9.5% מבעלי המניות. כלומר, מעל ל-90% מבעלי המניות של ננו דיימנשן, שלא קשורים למרצ'ינסון ואנסון, הצביעו נגד הצעתן או בחרו לא להשתתף בהצבעה השקרית". עוד הוסיפה החברה כי "בהצבעה השקרית השתתפו 12.7% בלבד מבעלי המניות שאינם קשורים לקרנות. שיעור ההצבעה הנמוך, והיעדר התמיכה למרצ'ינסון ואנסון, מראה כי בעלי המניות שלנו לא ייכנעו לגורמים שבעיני החברה מעוניינים רק ברווח מהיר על חשבון ערך פוטנציאלי משמעותי בטווח הארוך עבורם".

עוד קבעה החברה כי "בעלי המניות של ננו דיימנשן יכולים להתעלם מתוצאות ההצבעה שפורסמו על ידי מרצ'ינסון ואנסון. האסיפה, ההצבעה ותוצאותיה חסרות כל תוקף. בנוסף, הגורם האמון על זכויות ההצבעה במניות החברה, בנק ניו יורק מלון בארה"ב, לא מסר דבר לחברה לגבי ההצבעה, דבר שמדגיש גם כן כי אסיפת בעלי המניות של מרצ'ינסון ואנסון אינה חוקית".

הקרב בין שטרן למרצ'ינסון הוא כבר קרב ותיק, שהחל כשבחודש ספטמבר האחרון ניסתה הקרן הקנדית להשתלט על ננו דיימנשן. באותו המועד הגישה הקרן הצעה לא מחייבת לרכישת ננו דיימנשן ב־995 מיליון דולר, אך נדחתה על ידי הדירקטוריון בראשות שטרן. ההצעה שיקפה פרמיה של 52% על שווי החברה אז. לשטרן היו תוכניות משלו להפוך לבעל המניות הגדול בחברה.

לפני חמישה חודשים, בנובמבר האחרון, ננו דיימנשן הוציאה זימון לאסיפת בעלי מניות שעל סדר יומה הצעה שהייתה הופכת את שטרן לבעל השליטה בפועל. החברה ביקשה להפחית את מחיר המימוש של האופציות שניתנו למנכ"ל והיו"ר מרמה של 6.16 דולרים למניה לרמה של 2.46 דולרים למניה. בעת שעלתה הבקשה הזו לראשונה, מחיר המימוש המופחת היה זהה למחיר המניה באותה העת, מה שהיה מאפשר לשטרן להפוך לבעל המניות הגדול בחברה עם אחזקה של כ־10% כמעט בחינם, מה שגם היה הופך אותו לבעל שליטה בפועל בחברה שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של 651 מיליון דולר, בעוד בקופתה יש 1.2 מיליארד דולר.

הקרן הקנדית כמובן התנגדה בצורה חריפה למהלך, ובעלי המניות לא אישרו אותו בסופו של דבר. לפני פחות משבועיים ננו דיימנשן הגישה הצעה לדירקטוריון סטרטסיס, המתחרה שלה, לרכוש את החברה לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר או 18 דולר למניה במזומן. בעת הגשת ההצעה המחיר שיקף פרמיה של 28% על מחיר השוק של סטרטסיס. כיום הפרמיה היא 21%.

ניתן לראות בהצעה הזו של ננו דיימנשן רצון לגדול ולהפוך לשחקנית דומיננטית יותר בתחומה, אבל גם ניתן לראות בה מהלך לא תמים, שכן ההצעה הוגשה 10 ימים לפני אסיפת בעלי המניות שבה עלתה להצבעה הדחתו של שטרן מהדירקטוריון, לצד שלושה דירקטורים נוספים. העסקה מול סטרטסיס תרוקן את קופת המזומנים הדשנה של ננו דיימנשן, ולכן תהפוך את ההשתלטות עליה מצד קרן מרצ'ינסון, באמצעות הכנסת נציגיה לדירקטוריון, לפחות אטרקטיבית. ככל שמרצ'ינסון תצליח להוציא לפועל את תוצאות ההצבעה כפי שהיא פרסמה אותן, אז ישנו סיכוי סביר שננו דיימנשן תמצא את הדרך למשוך את הצעתה בחזרה, וזה עוד לפני שדירקטוריון סטרטסיס דן בה.

תגיות