אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשת הנעליים פלייפוט תפצה עובדים על אי תשלום זכויות סוציאליות נעליים של פלייפוט | צילום: שחף מרגלית

בלעדי

רשת הנעליים פלייפוט תפצה עובדים על אי תשלום זכויות סוציאליות

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב אישר הסכם פשרה שנחתם מול חברת קמינרו סנטרל שו המפעילה את רשת חנויות הנעליים. במסגרת ההסכם, עובדים קיימים יקבלו את הפיצוי בתלוש השכר, ועובדים לשעבר יקבלו את הפיצוי באמצעות העברה בנקאית או המחאה לאחר ניסיונות לאתרם על ידי החברה

06.06.2022, 13:32 | ליטל דוברוביצקי

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב אישר לאחרונה הסכם פשרה שנחתם במסגרת בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד חברת קמינרו סנטרל שו המפעילה את רשת חנויות הנעלים "פלייפוט". זאת, בעניין פיצוי עובדים זכאים על אי תשלום זכויות סוציאליות על עמלות ששולמו להם.

השופטת אופירה דגן-טוכמכר אישרה את הסכם הפשרה ושיבחה את הרשת על כך "שהכירה והודתה בטעותה בסמוך לאחר שקיבלה את הפנייה הראשונה מהמבקשת (עובדת לשעבר-ל.ד) והביעה נכונות לשלם לה את ההפרשות החסרות לקרן הפנסיה. גם לאחר שהמבקשת סירבה לקבל את הפיצוי והודיעה כי בדעתה להגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית הודיעה המשיבה ( הרשת -ל.ד) כי היא נכונה לפצות את כלל העובדים שהועסקו בתנאים דומים לאלו של המבקשת, וכל זאת תוך שחסכה מהמבקשת ומבית הדין ניהול הליכים יקרים וממושכים".


נעליים של פלייפוט, צילום: שחף מרגלית נעליים של פלייפוט | צילום: שחף מרגלית נעליים של פלייפוט, צילום: שחף מרגלית


במסגרת ההליך המבקשת שעבדה ברשת משנת 2013 עד אוגוסט 2016 הגישה באמצעות עו"ד אבי מור יוסף בקשה לאישור תביעה ייצוגית בנובמבר 2020. מפסק הדין עולה כי כשלוש שנים לאחר סיום העסקתה פנתה העובדת לשעבר לרשת במכתב דרישה ובו טענה כי היה על הרשת להתחשב בסכומי העמלות ששולמו לה כשכר לצורך חישוב ההפרשות הפנסיוניות כמו גם ימי חופשה. לאחר שהרשת הודיעה לעובדת לשעבר כי היא אכן זכאית להפרשים בגין רכיב העמלות, סירבה העובדת לשעבר לקבל את הפיצוי שהוצע לה והודיעה כי בדעתה להגיש תובענה ייצוגית בשם כל עובדי הרשת. בסופו של יום הצדדים הגיעו להסדר פשרה שלפני מספר ימים אושר על ידי בית הדין. על פי ההסכם, החל ממאי 2020 הוכללו סכומי העמלות בשכר העובדים לצורך חישוב הזכויות הסוציאליות (ההסכמה לא נוגעת לרכיבי שכר המכונים בונוס/תוספת מאמץ/תוספת קבוצתית) . עוד הוסכם בין הצדדים כי כל העובדים יהיו זכאים להפרשות מלאות בגין רכיב העמלות בהתאם למנגון שסוכם בין הצדדיים.

עו"ד אבי מור יוסף, בא כוח העובדת לשעבר מסר בתגובה כי "ההפרה שבגינה ניתן הפיצוי (אי תשלום זכויות סוציאליות על עמלות) היא מאוד נפוצה. במסגרת הסכם הפשרה הוסכם על מנגנון פיצוי לפיו עובדים קיימים של החברה יקבלו את הפיצוי בתלוש השכר בליווי הודעה מתאימה ועובדים לשעבר יקבלו את הפיצוי, בכפוף לביצוע ניכוי מס כדין, באמצעות העברה בנקאית או המחאה לאחר ניסיונות לאתרם על ידי החברה. מכל מקום, ברירת המחדל של הסכם הפשרה היא כי גם אם לא תצליח החברה לאתר עובד זכאי היא תשלח המחאה לכתובת המעודכנת במשרד הפנים. כמו כן הוסכם כי גם סכומים שבסופו של יום לא ישולמו לעובדים, אם בגלל שעלות ביצוע ההסכם לגבי אותו עובד תהיה יקרה מהסכום לו העובד זכאי (כ-50 שקל) ואם בגלל שלא היה ניתן לאתר את העובד ולא תפרע ההמחאה שתשלח אליו, יחולקו בין העובדים הקיימים של החברה כך שהחברה תחזיר לעובדים את מלוא סכום הפיצוי לו הם זכאים בשל ביצוע תשלום זכויותיהם בחסר".

עו"ד רפי סגל, בא כוח הרשת מסר בתגובה: " מדובר בהליך משפטי חריג בו צדדים הגיעו להסכם פשרה עוד לפני הגשת בקשה לאישור תובענה ייצוגית – והגישו כהליך ראשון בתיק - בקשה מוסכמת לאישור תביעה כתובענה ייצוגית ובמסגרתה בקשה לאישור הסכם פשרה. בית הדין קבע כי התנהלות הרשת בהליך ראויה להערכה ולעידוד".


תגיות