אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמארטפון Vivo V25 הוא מכשיר אלגנטי עם טריק סמארטפון ויוו V25 | רפאל קאהאן

בדיקה

סמארטפון Vivo V25 הוא מכשיר אלגנטי עם טריק

הוא נראה קצת משעמם, אבל למכשיר הביניים החדש של Vivo יש מצלמת סלפי מעולה שתתאים מאוד למשתמשי רשתות חברתיות. הוא לא יקר מדי אבל יש לו גם כמה חסרונות שעשויים לגרום לכמה מאיתנו לוותר עליו

07.01.2023, 11:51 | רפאל קאהאן

ישראל הפכה בשנים האחרונות למטרה עבור מותגי קבוצת BBK, קונגלומרט סיני שסך כל הסמארטפונים שמיוצרים תחתיו הופך אותו ליצרן הגדול או לשני בגודלו בעולם בהתאם לרבעונים. אבל בישראל הכרנו במשך שנים רבות רק את וואן פלוס וזאת בגלל המיצוב של החברה. אבל ככל שהשנים עברו יבואנים שונים החלו לאט לאט להביא עוד מותגים כגון Oppo ורילמי וכעת גם Vivo נכנסת לתמונה. את הדגם הראשון שהובא לכאן, ה-V23, סקרנו בשנה שעברה. בספטמבר הושק ה-V25 שאמור לספק יורש לסדרה הזו. היינו מעדיפים לסקור את אחד מהסאמרטפונים היותר מסקרנים של Vivo כמו ה-X90 פרו פלוס למשל או דגמי סדרת iQOO אבל בינתיים אלה לא נמצאים ברשימת היבוא לישראל. בכל מקרה ה-V23 לא מאוד הרשים וסיקרן אותנו לגלות האם הדגם החדש משפר משהו.

עיצוב ומבנה: גב מזכוכית מעוצבת

ה-V25 לא משנה הרבה מאוד מעיצובו של ה-V23. כלומר מבחינת נראות כללית. אבל כשמתעמקים מעט מגלים שמדובר בשני מכשירים שונים למדי אחד מהשני. מה שכן הם מיועדים להתחרות על אותו קהל יעד, צעירים יוצרי תוכן שאוהבים להעלות סרטונים ותמונות למדיה חברתית. מבחינת העיצוב והמבנה הכל ב-V25 זועק פרימיום, אבל המציאות קצת יותר מורכבת. נתחיל עם המסך שנראה מאוד דומה לזה של קודמו. הוא מצופה בזכוכית כלשהי אבל לא ברור איזו והאם היא משוריינת. אם זו אכן אותה זכוכית של קודמו אז היא אמורה להיות עמידה למדי, אבל מוזר ש-Vivo לא מתייחסת לכך במפרט הרשמי שפורסם אונליין. גב המכשיר מצופה בזכוכית Fluorite AG שמשנה את צבעה וחושפת דוגמאות גיאומטריות בהתאם לזווית האור.


מזכיר קצת אייפון אבל בעיקר בשוליים, רפאל קאהאן מזכיר קצת אייפון אבל בעיקר בשוליים | רפאל קאהאן מזכיר קצת אייפון אבל בעיקר בשוליים, רפאל קאהאן


למרות שזה נראה מתכת, הגוף עשוי מפלסטיק, רפאל קאהאן למרות שזה נראה מתכת, הגוף עשוי מפלסטיק | רפאל קאהאן למרות שזה נראה מתכת, הגוף עשוי מפלסטיק, רפאל קאהאן


גוף המכשיר שמזכיר מאוד את עיצוב האייפון, עשוי מפלסטיק. לא ממש חומר פרימיום. מה שכן הוא מסייע לשמור על משקל יחסית נמוך. אך שימו לב, המבנה של המכשיר חושף נקודת תורפה. המסגרת של השלדה יכולה להיסדק מנפילה על משטח קשיח. היא גם די רגישה לטביעות אצבעות. כאמור, כמו שהיצרנית לא ציינה את רמת העמידות של זכוכית המסך, כך היא לא חושפת האם יש כאן תקן IP להגנה ממים ואבק. ככל הנראה שיש הגנה כלשהי מפני לחות וזאת בגלל הגומיה שמציידת את מגירת כרטיס הסים. אבל זו הערכה בלבד, אנחנו לא היינו מסתכנים בטבילה של המכשיר במים כדי לבדוק את זה. מעבר לכך איכות הבנייה מצוינת, והמכשיר מרגיש הרבה יותר איכותי מרכיביו. אם יש לי ביקורת על דבר שמפריע מאוד היא שהשוליים של המסגרת מעט חדים ולא נעים להחזיק את הטלפון הזה לתקופות ממושכות. מנגד, מגרעת המצלמה האחורית מרובעת ויחסית רדודה כך שהוא יציב מאוד כאשר מניחים אותו על שולחן למשל.

חומרה: מעבד סביר ומסך מאכזב

נתחיל עם החלק הפחות גרוע של של החומרה, המעבד הוא מתוצרת מדיה טק דיימנסיטי 900. בדגם הקודם היה דווקא מעבד מעט יותר מהיר, כך שמהבחינה הזו מדובר בשנמוך ולא בשדרוג. הוא משודך לזיכרון פעולה בן 8 או 12 גיגה-בייט בהתאם לגרסאות. יש גם אפשרות להרחיב את כמות הזיכרון בעוד 8 גיגה-בייט על חשבון מרחב האחסון שמציע 128 או 256 גיגה-בייט. מה שכן יש כאן ולא היה קודם לכן הוא מקום לכרטיס זיכרון במגירת הסים. זו תצורת חומרה קלאסית למכשירי ביניים. מעבדי דיימנסיטי נחשבים לסוסי עבודה אמינים וחסכוניים לעומת שאר סדרות הביניים. למעשה הם מצליחים גם לעקוף מעט את מעבדי קוואלקום סדרה 7 בחלק מהביצועים. כבונוס הם נשארים קרירים יחסית.


נתוני החומרה מצוינים למכשיר ביניים, רפאל קאהאן נתוני החומרה מצוינים למכשיר ביניים | רפאל קאהאן נתוני החומרה מצוינים למכשיר ביניים, רפאל קאהאן


המסך בן ה-6.44 אינץ' הוא כנראה אותו הפאנל מקודמו בתפקיד. אבל ב-Vivo כנראה עבדו על הגדרות התצוגה שלו כי הוא מעט יותר בהיר וקריא תחת אור שמש. החברה מייחסת לו בהירות מקסימלית של 1,300 ניט, כמו בדגמי הפרימיום של סמסונג למשל. אני סקפטי למדי לגבי המספר הזה. השוויתי את הבהירות המקסימלית שלו עם מכשיר S22 פלוס, וזה לא נראה אותו הדבר. אמנם המסך של ויוו מציע בהירות טובה מאוד אבל קצת פחות מהמכשיר של היצרנית הקוריאנית. גם כיול הצבעים לא ממש הרשים אותי. זהו פאנל AMOLED עם תמיכה ב-HDR10 פלוס. כך שהוא אמור להציג צבעוניות יותר מודגשת ממה שקיבלתי בפועל. יכול להיות שזה משהו שקשור לסכימת הצבעים של היצרנית. בכל מקרה אם אתם אוהבים צבעים מוגזמים - זה לא המסך שיספק לכם אותם. הוא תומך בקצב רענון גבוה אבל רק עד 90 הרץ.


התצוגה לא מדגישה את הצבעים, רפאל קאהאן התצוגה לא מדגישה את הצבעים | רפאל קאהאן התצוגה לא מדגישה את הצבעים, רפאל קאהאן


בשאר הסעיפים הוא מציע מפרט חומרה מעולה. הסוללה בת 4,500 מיליאמפר שעה, שזה שדרוג לעומת קודמו. היא מחזיקה יפה מאוד יומיים בלי יותר מדי מאמץ ובשימוש קליל. מהירות הטעינה טובה עם הספק של 44 וואט מה שמאפשר למלא כ-60% ממנה בכחצי שעה. זאת ועוד, תמצאו כאן את כל תקני התקשורת החדשים למעט אחד שהיה כאן קודם aptX HD לשמע באיכות גבוהה באוזניות בלוטות'. מה שכן עדיין יש כאן רק רמקול בודד ובמיקום מעצבן בתחתית המכשיר. כלומר הצליל ייחסם אם תניחו אותו בעריסה למשל. בסך הכל ולמעט אם אתם מאוד אוהבים מסכים צבעוניים החומרה כאן בהחלט מספקת חוויית שימוש טובה שתספיק לרוב המשתמשים.


רמקול אחד בלבד, והוא שימושי בעיקר כדיבורית, רפאל קאהאן רמקול אחד בלבד, והוא שימושי בעיקר כדיבורית | רפאל קאהאן רמקול אחד בלבד, והוא שימושי בעיקר כדיבורית, רפאל קאהאן


תוכנה וממשק: עם ניחוחות של אנדרואיד נקי

אם יש משהו שממש אהבתי במכשיר זה הממשק שלו. Vivo שאבו השראה מוואן פלוס וציידו את ה-V25 בממשק הפעלה שמאוד מזכיר את חוויית השימוש בגרסאות הנקיות של אנדרואיד כמו שניתן למצוא בפיקסל של גוגל, במכשירי מוטורולה או באלה של נוקיה. זאת בניגוד ליצרנים הסינים שמאוד אוהבים להוסיף כל מיני תכונות מוזרות שרובן לא ישמשו אותנו לעולם. עם זאת לא מדובר בממשק של גוגל עצמה אלא בפרשנות של Vivo. שמו FunTouch OS ולמעט הניסיון הדי מוצלח להידמות לממשק של גוגל הוא כולל עוד שכלולים כגון הסתמכות על ווידג'טים בכל מיני סוגים וצבעים. ניתן למשל להתקין לכרום, לפייסבוק או לתכונות של המערכת עצמה. יש שיאהבו ויש שזה עשוי ליצור להם בלאגן בעיניים.


הממשק מאוד מזכיר את אנדרואיד בגרסת גוגל, רפאל קאהאן הממשק מאוד מזכיר את אנדרואיד בגרסת גוגל | רפאל קאהאן הממשק מאוד מזכיר את אנדרואיד בגרסת גוגל, רפאל קאהאן


מתחת למכסה המנוע תמצאו את אנדרואיד 13. כך שמדובר במכשיר מעודכן מאוד. עם זאת מכל מותגי קבוצת BBK, היצרנית היא אולי הקמצנית ביותר בעדכונים. בעוד אופו או רילמי מתחייבות לפחות לשלוש שנים של עדכונים - Vivo לא ממש משתפת או מתחייבת ליותר משלוש שנים של עדכוני גרסה ואבטחה. שנית, היא גם לא ממש מתחייבת לאילו דגמים היא תספק אותם, ההודעה האחרונה שלה בנושא ציינה עדכוני תוכנה למכשירים שהושקו אחרי יולי 2021 אך היא מסייגת בהתאם לדגמים ולא ממש ברור אילו מהם היא תעדכן. בקיצור, זה קצת רולטה מהבחינה הזו, וזה בלי להתייחס לעובדה ששלוש שנים של עדכוני אבטחה נחשבים למינימום כאשר רוב היצרנים מציעים לפחות ארבע או חמש.


סורק טביעות האצבעות סביר, רפאל קאהאן סורק טביעות האצבעות סביר | רפאל קאהאן סורק טביעות האצבעות סביר, רפאל קאהאן


מבחינת אבטחה תמצאו כאן סורק טביעות אצבעות שלפעמים דורש יותר מלחיצה אחת כדי לזהות אתכם. אבל זה לא קורה הרבה. מעבר לכך הממשק של Vivo עושה עבודה טובה בשני דברים בעיקר. הוא מאוד מוצלח מבחינת זרימה - הוא מגיב מהר מאוד ומרגיש מאוד זריז. הדבר השני שהוא טוב בו - וזאת לא מחמאה - זה בלגרום למשתמש למצוא את ההגדרות והפיצ'רים. לפעמים זה מרגיש שהמפתחים ניסו בכל כוחם להקשות על המשתמשים. יש פה המון אפשרויות התאמה אישית של כל מיני תכונות אבל הפקדים שלהם קבורים בתתי-תפריטים של תתי-תפריטים. מתיש.

מצלמה: טובה באור יום, ולא רעה בכלל בלילה

Vivo אולי לא מוכרת בזכות יכולות הצילום של מכשיריה אבל זה חבל לזלזל בה. המצלמה כאן מבוססת על מערך של שלושה חיישנים מאחור ואחד למצלמת הסלפי. זה למעשה פחות טוב מבמכשיר הקודם. לו היו שני חיישנים מקדימה במקום אחד ואיכות צילומי סלפי יוצאת מן הכלל. החיישן האחורי הראשי מציע 64 מגה-פיקסל, החיישן זווית רחבה 8 מגה-פיקסל וחיישן המאקרו 2 מגה-פיקסל. אלו נתונים קלאסיים למכשיר ביניים. אין כאן זום אופטי, רק הגדלה דיגיטלית פי 2, אבל התוצאות טובות מאוד. לתמונות תקריב, חיישן המאקרו לא ממש מוצלח. הוא לא רע מאוד, אבל קשה מאוד לקבל ממנה תוצאות טובות, במיוחד בהתחשב בכך שנקודת המיקוד קבועה. כלומר צריך להרחיק ולקרב את המכשיר ידנית כדי למצוא אותה. בדיוק כמו במצלמות כיס של לפני 50 שנה.


מערך צילום שימושי, רפאל קאהאן מערך צילום שימושי | רפאל קאהאן מערך צילום שימושי, רפאל קאהאן


החיישן הראשי מצלם תמונות מצוינות באור יום בהיר. הצבעים טבעיים והפירוט חד וללא טשטושים או מריחות. הרבה מזה בזכות ייצוב תמונה אופטי מובנה. תכונה נדירה למכשירים ברמת המחיר הזו. צילום הלילה לא רע בכלל, שוב בזכות הייצוב האופטי, אבל הוא סובל מבעיית מיקוד. המצלמה מתקשה לבצע הפרדה נכונה של הנושאים ופעמים צריך לעזור לה ולסמן עם האצבע היכן למקד. מצלמת הזווית רחבה לעומת זאת לא מאוד מוצלחת. היא מבוססת על חיישן ישן יחסית ולמעט באור יום מלא היא תתקשה לספק איכות צילום יותר מסבירה. בלילה היא ממש מתקשה להוציא פרטים בצורה מדויקת. בניכוי מצלמת המאקרו, אם אתם לא חייבים מצלמה משוכללת עם יכולות מתקדמות, המצלמה של ה-V25 תספיק לרוב המשתמשים. אבל היא לא הטובה מסוגה.

מצלמת הסלפי לעומת זאת דווקא מצוינת. היא אמנם פחות משוכללת מאשר ב-V23, אבל יש לה את אותו החיישן בן ה-50 מגה-פיקסל. מה שאין לה זה את החיישן המשני לזווית רחבה ונורת לד לצילומים בחושך. ועדיין החיישן שלה ממש מוצלח ומספק יופי של צילומים גם בלילה. מבחינת יכולות וידאו המכשיר יכול לצלם ב-4K אבל רק ב-FHD בחיישן הזווית רחבה. איכות הסרטונים טובה מאוד בחיישן הראשי וממש מעולה במצלמת הסלפי. לסיכום, ה-V25 אינו מצלמפון - אבל הוא יכול מאוד להתאים למי שאוהבים לצלם את עצמם, אם לטיקטוק או לבלוגינג.

סיכום ואלטרנטיבות: מוצלח לחובבי טיקטוק או יוטיוברים, פחות לכל השאר

ה-V25 אינו ממש שדרוג של ה-V23. נכנה אותו עדכון. מנגד, הוא גם זול בכמה מאות שקלים מקודמו. ניתן למצוא אותו בסביבות ה-1,600 שקל לעומת כ-2,000 שקל שנדרשו לאחיו הגדול. כלומר הוא קרוב למה שתשלמו על A53 של סמסונג או על וואן פלוס נורד 2T או CE 2. מנגד המכשירים האלה מציעים יותר תמורה. לסמסונג למשל יש מצלמה יותר טובה והגנה מפני מים ואבק. גם המסך מעט יותר גדול. אצל וואן פלוס תקבלו מצלמות דומות, אבל גם זכוכית גורילה 5. אצל Oppo תוכלו למצוא את ה-Reno7 Z שמקביל מאוד ל-V25 ביכולותיו וגם בתמחור.

אצל שיאומי יש את הפוקו F4, שמציע מעבד מעט יותר מהיר ומסך גדול יותר. לסיום, אם אתם מוכנים להוסיף 100 שקל, ה-Nothing phone 1 הוא מכשיר מפתיע ביכולותיו. ה-V25 פועל בפלח שוק בו יש הרבה מאוד דגמים מוצלחים וקשה לומר שיש לו תכונה מסוימת שמייחדת אותו מהאחרים. מה שכן הוא מציע חבילה לא רעה בכלל, אין בו פיצ'ר יוצא מן הכלל למעט מצלמת הסלפי, אבל גם אין כזה שגרוע מאוד ביחס לתחרות. מצלמת הסלפי המצוינת היא אולי נקודת המכירה העיקרית שלו ולכן קהל היעד המתאים הוא משתמשי טיקטוק, אינסטגרם או יוטיוב.


תגיות